شناسه خبر: 93771
منتشر شده در مورخ: ۹۸/۰۹/۱۴
ساعت: ۰۹:۴۵
واکسن آنفلوانزا خوب است ولی در یزد نیست!
در حالی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یزد تزریق واکسن آنفلوآنزا را به عنوان اصلیترین راهکار پیشگیری از این بیماری توصیه میکنند که چنین واکسنی در هیچ کدام از داروخانههای یزد موجود نیست و مسئولان نیز در این رابطه حاضر به پاسخگویی نمیشود.
به گزارش یزدی نیوزاخیراً «محمدحسین زارع» مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان یزد به تزریق واکسن آنفلوانزا به عنوان اصلیترین راهکار پیشگیری از این بیماری تاکید و خاطرنشان کرده بود که این بیماری با رعایت نکات بهداشتی مانند شست و شوی مداوم دستها، ممانعت از روبوسی کردن و دست دادن و ماسک زدن قابل پیشگیری است ولی اصلیترین راهکار تزریق واکسن آنفلوانزاست.
به دنبال درج این خبر بسیاری از شهروندان در تماس با این دفتر خبری نسبت به نبود واکسن آنلوآنزا در داروخانههای شهر گلایه کرده بودند لذا موضوع را از طریق دکتر «سید محمد امامزادهای» عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران و رییس انجمن داروسازان استان یزد پیگیری کردیم ولی وی عنوان کرد که در داروخانههای یزد هیچ واکسن آنفلوانزایی پیدا نمیشود.
امامزادهای در گفتوگو با ایسنا افزود: هر چند داروی درمان آنفلوانزا در تمام داروخانههای یزد به میزان کافی وجود دارد ولی واکسن این بیماری در هیچ داروخانهای وجود ندارد با این حال شاید به زحمت بتوان یک یا دو واکسن را در داروخانههای یزد پیدا کرد.
مشکل کمبود این واکسن را از طریق «محمدحسین مصدق» معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان دنبال کردیم ولی وی در این رابطه مسئولیت را بر عهده معاونت بهداشت دانست و با وجود پیگیریهای مکرر حاضر به پاسخگویی در این رابطه نشد لذا به سراغ یکی از مسئولان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان رفتیم.
«مژگان مینوسپهر» مسئول بیماریهای واگیر اداره کل بهداشت استان یزد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به این که در حال حاضر سهمیه واکسن آنفلوانزای یزد تمام شده است، اظهار کرد: طبق آمار کمیته آنفلوانزای استان، ۲۶ هزار واکسن سهمیه یزد در استان توزیع شده و با توجه به پایان رسیدن این سهمیه، در انتظار واکسن آنفلوآنزا با پیگیری معاونت غذا و دارو هستیم.
وی با بیان این که تزریق واکسن آنفلوانزا باید از اوایل شهریور تا مهرماه انجام شود، گفت: البته با توجه به تداوم این بیماری واگیر تا نزدیک به ایام عید نوروز، تزریق این واکسن میتواند تاثیرگذار باشد، هرچند که برای گروههای خاص مانند بیماران قلبی، تنفسی و کلیوی نیز تزریق این واکسن برای کاهش ریسک ابتلا به آنفلوآنزا ضروری است.
وی رعایت نکات بهداشتی را در مهمترین عامل در پیشگیری از این بیماری خواند و گفت: در این زمینه رعایت بهداشت فردی مانند شست و شوی مکرر دستها با آب و صابون، پرهیز از دست دادن و روبوسی، رعایت بهداشت تنفسی مانند پوشاندن بینی و دهان در هنگام عطسه و سرفه و استراحت مطلق در خانه و پرهیز از حضور در مراکز شلوغ مانند مدارس در هنگام بیماری الزامی است.
وی از احتمال انتقال ویروس بیماری آنفلوانزا در فاصله یک متری افراد بیمار خبر داد و عنوان کرد: افراد به محض مشاهده هر نوع علائم شبه آنفلوانزا به بیمارستان و پزشک عفونی مراجعه کنند.
مینوسپهر هر نوع خوددرمانی در هنگام ابتلا به آنفلوانزا را منع کرد و گفت: افراد از استفاده سر خود داروهای کورتونی مانند دگزامتازون و مشابه آن حتی با تجویز پزشک خودداری کنند چرا که این داروها در کوتاه مدت منجر به بهبود بیمار میشود اما روند بیماری را طولانی میکنند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه در بیماران مبتلا، خاطرنشان کرد: در این ایام بهتر است مردم از غذاهای گرم مایع و روان مانند سوپ استفاده کنند چرا که این نوع غذاها برای ترشحات این بیماری مفید است.
مسئول بیماریهای واگیر اداره کل بهداشت استان یزد در پایان نیز به مردم توصیه کرد که در صورت دسترسی به هر نوع واکسن سه ظرفیتی یا چهار ظرفیتی آنفلوانزا در اسرع وقت جهت تزریق آن اقدام کنند.
در حالی که «محمدحسین زارع» مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی استان یزد در گفتوگوی قبلی خود با خبرنگار ایسنا، تزریق واکسن آنفلوانزا اصلیترین راهکار پیشگیری از این بیماری میداند در حال حاضر هیچ واکسنی در داروخانههای یزد وجود ندارد و نکته جالب توجه این است که علوم پزشکی نسبت به این مسئله پاسخگو نیست!
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..