برداشت قریب ۷۵۰۰۰ کیلو گل‌محمدی از باغات ابرکوه

مدیر جهادکشاورزی ابرکوه با اشاره به ظرفیت‌های این شهرستان برای تبدیل آن به یکی از تولیدکنندگان بزرگ گل محمدی، از برداشت قریب 75 تن گل محمدی از سطح 15 هکتار باغات ابرکوه در سا‌ل‌جاری خبر داد.

به گزارش یزدی نیوز«مهدی غیب اللهی» در این باره با بیان این که خاک ابرکوه مستعد پرورش گل محمدی است، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵ هکتار از سطوح زیر کشت در ابرکوه به گل محمدی اختصاص دارد و متوسط عملکرد در هر هکتار این گیاه بیش از پنج تُن است.

 
وی زمان مناسب برای کاشت گل محمدی را ماه‌های مهر و اسفند خواند و گفت: این محصول معمولاً در اردیبهشت‌ماه برداشت می‌شود و از آن برای تهیه گلاب، اسانس، گلبرگ و غنچه خشک به عنوان فرآورده‌های اصلی استفاده می‌شود.
 
غیب‌اللهی اظهار کرد: گل محمدی از جمله گیاهان سازگار با خشکی، شوری و کم‌آبی است که در شرایط فقر موادغذایی نیز رشد می‌کند و از نظر اقتصادی نیز با توجه به پایین بودن هزینه کاشت، داشت و برداشت و همچنین زودبازده بودن، به ‌صرفه است.
 
وی اضافه کرد: از هر سه تا چهار کیلو غنچه‌ی تازه‌ی این گل، حدود یک کیلو غنچه خشک به دست می‌آید که قیمت آن بسته به کیفیت خشک شدن و نحوه فروش، بین ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است.
 
مدیر جهادکشاورزی ابرکوه در مورد میزان آبدهی به این گیاه نیز خاطرنشان کرد: گل محمدی نسبت شرایط کم‌آبی بسیار مقاوم است و آب دهی این گیاه به هنگام غنچه دهی و گل‌دهی انجام می‌شود که البته در کیفیت محصول بسیار مهم است.
 
وی افزود: آبدهی به این گیاه با توجه به وضعیت هر منطقه در فواصل ۷ تا ۲۰ روز متغیر است ولی با آبیاری قطره‌ای علاوه بر صرفه‌جویی ۶۰ درصدی در مصرف آب، عملکرد نیز تا ۶۵ درصد در سطح افزایش می‌یابد.
 
غیب‌اللهی با اشاره به آغاز کاشت گل محمدی در ابرکوه از دو سال قبل تاکنون، ابراز کرد: خاک‌ دارای بافت متوسط و سنگین برای رشد این گیاه مناسب است، ضمن این که کاشت این گیاه در مناطق سنگلاخی و سنگریزه‌دار نیز موفقیت‌آمیز بوده است.
 
این مسئول در پایان با بیان این که خصوصیت آب و هوایی و ارتفاع شهرستان ابرکوه از سطح دریا می‌تواند این منطقه را به یکی از تولیدکنندگان بزرگ گل محمدی در استان تبدیل کند، یادآور شد: جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری بیش از ۲۰ هزار نهال گل محمدی را به ‌صورت یارانه‌ای در میان متقاضیان کاشت این محصول توزیع کرده است.
 
یاداور می‌شود؛ گل محمدی از انواع رز است که در ایران مرغوبیت بسیار بالایی دارد اما به دلیل این که تولید آن زیاد نیست، فقط به مصارف داخلی می‌رسد.
 
بیشترین فرآورده حاصل از گل محمدی در کشورمان گلاب است و این در حالی است که این صنعت سابقه‌ای قریب ۲۵۰۰ سال در ایران دارد.
 
 
 
منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..