شناسه خبر: 71857
منتشر شده در مورخ: ۹۸/۰۳/۰۹
ساعت: ۰۸:۵۰
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد:
همه با هم برای نجات بیماران مواد مخدر تلاش کنیم
«فخرالسادات خامسیهامانه» خواستار حمایت دغدغهمندان و خیّران حوزه اجتماعی برای نجات بیماران مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد در جامعه شد.
به گزارش یزدی نیوز«فخرالسادات خامسیهامانه» در کمیته تخصصی مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ضمن تقدیر و تشکر از نیت خیرخواهانه خیّران و نیز حضور تأثیرگذار آنان در برنامههای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی، بیان کرد: استان یزد به دنبال افزایش دغدغهمندان و خیّران اجتماعی است.
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری گفت: از بین پنج آسیب اجتماعی اولویتدار نظام(اعتیاد، طلاق، فساد و فحشا، حاشیهنشینی و مناطق حاد و بحرانی)، «اعتیاد» اولویت نخست را دارد و وجود ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان دهندۀ اهمیت این موضوع است.
خامسی با بیان اینکه کمیته شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این پتانسیل را دارد که اهداف مدنظر مقام معظم رهبری در راستای کنترل و کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد را پیش ببرد، افزود: سیاستگذاری و اجرای برنامههای فوقالعاده و منحصر به فرد در این خصوص راه نجات کشور از آسیبها است.
وی اظهار امیدواری کرد که بتوان با همراه کردن جمعیت خیّری و مردمی، جامعه را در مورد آسیبهای اجتماعی و راههای کنترل این آسیبها مطلع کرد.
خامسی گفت: در بحث اعتیاد نمیتوان به صراحت بیان کرد که تنها یک یا دو قشر از جامعه دچار این آسیب هستند؛ چراکه آسیب اعتیاد این پتانسیل را دارد که از کودک و نوجوان تا جوان و پیر، زن و مرد، تحصیل کرده و شاغل، دانشجو، بیکار، کارگر، مهندس، دکتر و … را در بند خود کند.
به گفتۀ وی، باید آگاهسازی کرد تا فرزندان، قربانیان ناخودآگاه اعتیاد نشوند و لازم است برای صیانت و حمایت از قربانیان ناخواستۀ چنگال اعتیاد همۀ نهادهای مردمی، خصوصی و دولتی وارد میدان شوند.
به اعتقاد خامسی، رسانهها و نیز تشکلهای اجتماعی، سازمانهای مردمنهاد و مؤسسات خیریه بیشترین ظرفیت را در آگاهسازی، هدایت و کمک به جامعه دارند و در این میان، جذب خیران و تغییر ذائقه آنها از مؤثرترین راهکارها برای برونرفت از آسیبهای اجتماعی است.
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری گفت: یکی از اقداماتی که سازمانهای مردمنهاد و معتمدان محل باید در تحقق آن همراه با سیاستهای استان باشند افزایش خیّران اجتماعی و جذب حمایت آنهاست.
وی بیان کرد: باید همۀ بخشهای اجتماعی و فرهنگی جامعه واقف باشند که وقتی یک فرد معتاد میشود فقط خودش معتاد نیست، بلکه یک خانواده و جامعه با اعتیاد او دچار آسیب شدهاند و اگر این فرد نجات نیابد، یک جامعه دچار انحراف و آسیب میشود.
خامسی توضیح داد: به قطع ساخت مسجد، حسینیه، مدرسه و… اقدامی ارزشمند است؛ اما نباید فراموش کنیم که اگر آسیب در جامعه فراگیر شود، آنگاه نه فرد دغدغهمند و دینداری در جامعه وجود دارد که به مسجد و حسینیه برود و نه فرزند سالمی وجود دارد که از مدرسه استفاده کند.
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری خواستار همافزایی میان سازمانهای مردمنهاد در بحث کنترل و کاهش آسیب اعتیاد شد و گفت: لازم است سازمانهای مردمنهاد از فعالیتهای هم آگاه شوند تا فعالیتهای حوزۀ اجتماعی به صورت زنجیرهای و منسجم به انجام برسد.
خامسی به صراحت گفت: اکنون با کمکهای مالی و موردی به دردمندان، نیازمندان و آنهایی که درخواست کمک دارند، دردی از جامعه دوا نخواهد شد و وقت آن رسیده که به جای کمکهای نقدی و بعضأ گداپروری، به سمت توانمندسازی اقتصادی رفت.
لزوم تغییر نگاه مردم به بیماران دچار اعتیاد
«سید مصطفی کرباسی میبدی»، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: باید نگرشهای منفی را در جامعه تغییر داد تا افراد معتادی که تصمیم به ترک گرفتهاند به زندگی عادی خود بازگردند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: روزانه بین هشت تا ۱۰ نفر فوتی مواد مخدر در کشور وجود دارد و باید پذیرفت که با فوت این افراد، تنها با نبود یک فرد در جامعه مواجه نیستیم بلکه با خدشهدار شدن یک خانواده و جامعۀ پویا روبه رو خواهیم بود.
طبق گفتههای وی، استفاده از تجارب موفق خیران در حوزه ترک مواد مخدر اقدامی است که در پیشگیری، درمان و حمایت از بیماران حوزه اعتیاد مؤثر است و باید این اقدام ارزشمند را که در توسط خیران استان یزد جرقه خورده است، در پیشبرد اهداف توسعۀ اجتماعی جدی گرفت.
کرباسی در پایان سخنانش گفت: اگر نگرش منفی جامعه به فرد معتاد تغییر کند و جامعه بداند که اعتیاد یک بیماری است و نه جُرم، نه تنها شرایط برای حضور این افراد در بخشهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه فراهم میشود، بلکه شاهد کاهش آسیبهای فردی، خانوادگی و اجتماعی ناشی از اعتیاد خواهیم بود.
منبع:استانداری یزد
بخش نظردهی بسته شده است..