شناسه خبر: 71758
منتشر شده در مورخ: ۹۸/۰۳/۰۲
ساعت: ۱۰:۰۵
اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا به استان یزد وارد شد
جانشین رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد با اشاره به ورود اولین محوله بز مورسیا با ظرفیت 1200 راس به استان، گفت: پرورش این نژاد در استان گامی موثر و بزرگ در توسعه اقتصادی صنعت دامداری استان و به تبع آن کشور است.
به گزارش یزدی نیوز«سید حسین بخشایش» با اشاره به ورود اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا در بامداد امروز، اظهار کرد: این محموله به ظرفیت ۱۲۰۰ راس به تفکیک ۱۱۴۰ راس ماده و ۶۰ راس نر بالغ به طور مستقیم از کشور اسپانیا وارد استان و به سایت پرورش بز در بخش فهرج شهرستان یزد انتقال داده شد.
وی تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی را از اهداف کلان طرح توجیهی پرورش بز مورسیا در یزد خواند و گفت: این نژاد از بز نسبت به سایر نژادها نظیر ۲۱۰ روز دوره شیردهی با تولید بیش از ۶۰۰ کیلوگرم شیر با چربی ۵.۷ درصد و پروتئین ۳.۴ درصد، مدت زمان کوتاه بلوغ، چند قلوزایی و سازگار بودن با اقلیم منطقه با ورود بز مورسیا برتری دارد.
این مسئول افزود: به همین منظور پرورش این نژاد در استان یزد گامی موثر و بزرگ در توسعه اقتصادی صنعت دامداری استان و به تبع آن کشور برداشته شده است.
وی در ادامه توسعه، پرورش، تکثیر و اصلاح نژاد دامهای پرتولید، افزایش بهرهوری از نهادههای دامی، توسعه صنعت لبنیات حاصل از شیر بز، دستیابی به بازارهای برون مرزی، توسعه اشتغال پایدار روستایی و بهبود معیشت خانوارهای روستایی با ترویج و توسعه دامداریهای پرورش نژادهای اصلاح شده پر تولید را از جمله مهمترین اهداف کلان طرح پرورش بز مورسیا در استان یزد عنوان کرد.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان در مورد دیگر ویژگیهای اقتصادی طرح پرورش بز مورسیا و تاثیرگذاری قابل توجه آن در بالابردن بهرهوری و توسعه پایدار بخش کشاورزی و حفظ امنیت غذایی استان و کشور، اظهار کرد: با توجه به این که بخش قابل توجهی از علوفه تولید شده در کشور به وسیله کشاورزان خردهپا تولید میشود و در عمل وارد چرخه بازار نمیشود، پرورش بز مورسیا میتواند این حجم عظیم را با ایجاد امکان استفاده بهینه از منابع خرد و پراکنده تبدیل به کالای قابل عرضه به بازار کند به طوری که در صورت تحقق، بسیاری از معادلات کلان اقتصادی را به گونهای مثبت جابجا میکند.
گفتنی است؛ بز مورسیا در مقایسه با سایر رکوردهای استاندارد نژادی نظیر هلشتاین، آلپاین و سانن در زمینه بهرهوری تولید چربی، پروتیئن و لاکتوز با تفاوت معنیداری عملکرد بسیار بالاتری دارد و شیر پرچرب این بز برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع:ایسنایزد
بخش نظردهی بسته شده است..