در جلسه بررسی مشکلات تصفیه خانه فاضلاب شاهدیه مطرح شد؛

آلاینده‌ها باغشهر شاهدیه را تهدید می‌کند/اقدام برای سمپاشی هوایی

شاهدیه از قدیم به عنوان باغشهر و ریه تنفسی یزد مطرح بوده اما از یک سو صنایع و از سوی دیگر مشکلات ناشی از رها شدن پساب تصفیه خانه فاضلاب یزد، زندگی آرام مردم این منطقه را بر هم زده است.

به گزارش یزدی نیوزاز زمان راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد که کار تصفیه فاضلاب را با هزینه بسیار زیاد انجام می‌دهد و پساب آن به جای استفاده در فضای سبز و صنایع و …، در کویر رها شده، از یک سوی بوی نامطبوع آب راکد و از سوی دیگر پشه‌ها امان مردم را بریده است.

 
مردم این منطقه در تابستان گرم یزد نه امکان باز کردن پنجره را به خاطر وجود پشه و بوی نامطبوع دارند و نه امکان روشن کردن کولر و این امر آنها را به تنگ آورده و مسئولان شاهدیه نیز هر سال پیگیری‌هایی انجام می‌دهند اما تاکنون همه آنها بی نتیجه بوده است.
 
امروز به همت فرماندار جدید یزد و جمعی از مسئولان شاهدیه، جمعی از مسئولان از دستگاه‌های ذیربط به ویژه شرکت آب منطقه‌ای در نشستی به بررسی مشکلات پرداختند تا شاید بتوانند راهکاری برای رفع این مشکل بیابند.
 
سیدعلی میرنژاد، شهردار شاهدیه بعدازظهر شنبه در نشست بررسی رفع معضل پشه و تصفیه خانه فاضلاب که در شورای اسلامی شهر شاهدیه برگزار شد، اظهار داشت: بیش از هزار سال است که محلات شاهدیه وجود دارد و به صورت باغشهری توسط مردم ایجاد شده و مردم با آرامش در آن سکونت داشته‌اند اما متأسفانه تصفیه خانه فاضلاب، این زیستگاه منحصر به فرد و باغشهر یزد را دچار مشکل کرده است.
 
تصفیه خانه فاضلاب یزد به زیستگاه پشه تبدیل شده است
 
وی بیان کرد: علاوه بر اهالی شهر شاهدیه و شهر زارچ بخشی از شمال شهر یزد نیز تحت تأثیر بوی تعفن تصفیه خانه فاضلاب و پشه قرار دارند و مراجعات مرتب مردمی در این زمینه، شاهدی بر این ادعاست.
 
میرنژاد عنوان کرد: متأسفانه رها شدن و جمع شدن آب‌ها باعث به وجود آمدن زیستگاه پشه شده و درخواست داریم حداقل آب تخلیه شود و علیرغم تعهدی که معدن مهدی آباد و مؤسسه کوثر داشتند این آب منتقل نشده و کماکان در دشت دپو می‌شود که سطح آب نیز بالا آمده و شهرک‌های زارچ و شاهدیه در این شهرها را به شدت تحت تأثیر قرار داده است و درخواست انتقال هر چه زودتر این پساب را داریم.
 
آب منطقه‌ای سختگیرانه عمل می‌کند
 
شهر دار شاهدیه گفت: متأسفانه آب منطقه‌ای در این مورد بسیار سخت گیرانه برخورد می‌کند و علیرغم اینکه در طرح تفصیلی ۴۰ هکتار فضای سبز باید تأمین شود و این فضا نقش مؤثری در جلوگیری از ریزگردها دارد ولی هیچ‌گونه آبی برای این فضای سبز تخصیص داده نمی‌شود در حالی که همه این آب در دشت رها می‌شود.
 
رئیس شورای اسلامی شهر شاهدیه نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به درخواست‌ها و اعتراضات مکرر مردم در سال جاری نیز مانند سالهای قبل مکاتبه‌ای با فرمانداری صورت گرفت که با پیگیری رستگاری، فرماندار جدید یزد این نشست تشکیل شد که قابل تقدیر است و درخواست داریم به صورت عملی نیز اقدامی برای رفع نگرانی مردم و معضل چندین ساله بوی بد فاضلاب و پشه صورت گیرد.
 
از تصفیه خانه فاضلاب یزد فقط بوی بد و پشه آن نصیب مردم شاهدیه شد
 
علی میرجلیلی عنوان کرد: در حالی که تصفیه خانه فاضلاب برای شهر یزد است و مردم شهر شاهدیه هیچ‌گونه استفاده‌ای از این محل ندارند، همه مشکلات و معضلات آن نصیب مردم مظلوم این منطقه شده است.
 
مدیر تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد نیز در این نشست گفت: رشد و تکثیر حشرات را هر ساله داریم و بخشی از منبع آن آب‌های تجمع یافته است و هر سال از انتهای اسفند کار سمپاشی آغار می‌شود که به دلیل تغییرات آب و هوایی، سمپاشی را از اوایل اسفند شروع کردیم.
 
پیگیری برای انجام سمپاشی هوایی
 
سید وحید غلمان افزود: حتی نامه نگاری با سازمان هواپیمایی کشور صورت گرفته تا در صورت امکان با استفاده از هواپیما و سمپاشی هوایی، پشه‌ها را کنترل کنیم اما از طرف دستگاه‌های دیگر نیز باید کنترل صورت گیرد و ۱۰۰ درصد نمی‌شود حشرات را از بین برد.
 
در این نشست عرشیان بخشدار زارچ، رضایی شهردار زارچ، رضایی و قاسم میرجلیلی عضو شورای شهر شاهدیه، حجت الاسلام محمدعلی میرجلیلی و احمد سلطانی از شهروندان شاهدیه و نماینده مرکز بهداشت نیز به بیان مواردی در زمینه تصفیه خانه فاضلاب یزد پرداختند.

بخش نظردهی بسته شده است..