در کارگاه آموزشی مطرح شد؛

۷۰۰ هکتار از اراضی خاتم به کشت زردآلود اختصاص یافت

مدیر جهاد کشاورزی خاتم گفت: در حال حاضر ۷۰۰ هکتار از اراضی باغی شهرستان خاتم به کشت محصول زردآلو اختصاص یافته است.

به گزارش یزدی نیوز مجتبی آغاز، در کارگاه آموزشی ترویجی محصول باغی زردآلو اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های دو دهه اخیر و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و حوادث غیرمترقبه، خسارات جبران ناپذیری به بهره برداران بخش کشاورزی وارد شده که تلاش می‌شود با ارائه آموزش‌های مورد نیاز باغداران، این خسارات به حداقل میزان ممکن برسد.

 
وی با اشاره به اینکه ٧٠٠ هکتار از باغ‌های شهرستان خاتم به محصول باغی زردآلو اختصاص دارد، افزود: با توجه به اقلیم گرم و خشک خاتم که مستعد کشت زردآلو است، کشاورزان با رسیدگی و تغذیه به موقع همچنین مبارزه با آفات و مشاوره کارشناسان، محصول باکیفتی برداشت کرده و آن را به صورت تازه به شهرها و استان‌های همجوار صادر می‌کنند.
 
آغاز با بیان اینکه متوسط عملکرد این محصول در هرهکتار ١۵ تن است، عنوان کرد: ارقام زردآلو کشت شده در شهرستان شامل فلکه‌ای، شدو، سلطنتی، شاهرودی و تخم‌گردی است.
 
مدیر جهاد کشاورزی خاتم بیان کرد: با توجه به عمرکم زردآلو در انبار و نبود صنایع فرآوری در خاتم، کشاورزان علاوه بر صدور این محصول، مازاد آن را به‌صورت سنتی و طبیعی به شکل برگه زردآلو فرآوری می‌کنند که از نظر اقتصادی برای کشاورزان مقرون به‌صرفه است و ضروری است که مسئولان برای فرآوری و نگهداری این محصول در شهرستان تدابیر اساسی بیاندیشند.
 
مدرس کارگاه آموزشی نیز در این جلسه اظهار داشت: درخت زردآلو در سال‌های اول به طور مرتب هر شش یا هفت روز آبیاری می‌شود اما آبیاری درختان با سن بالا در فصل زمستان در سه مرحله انجام می‌شود که در مرحله اول بهتر است مقدار آبیاری از شش روز به ١٢ روز تغییر کند تا درخت به خواب زمستانی برود و مرحله دوم آبیاری بعد از انجام کوددهی و مرحله سوم آبیاری قبل از تورم جوانه انجام شود.
 
گنجی با بیان اینکه شپشک آسیایی، شپشک نخدی، شته صابونی سبز، بیماری گموز و آفت رزاسه (سوسک چوبخوار) از آفات و بیماری‌های درخت زردآلو هستند، گفت: آفت رزاسه از مهمترین آفات درخت زردآلو است که هرس شاخه‌های آلوده به این آفت و سربرداری شاخه درختان، از روش‌های کم هزینه و غیر شیمیایی است.
 
منبع:خبرگزاری مهر

بخش نظردهی بسته شده است..