شناسه خبر: 70635
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۱۲/۲۸
ساعت: ۰۷:۳۱
استاندار یزد:
مدیران به حوزه مباحث اجتماعی توجه داشته باشند
استاندار یزد گفت: شایسته است تا در مناطق حاشیه نشین شهری، برنامه هایی در راستای افزایش نشاط اجتماعی و نیز کاهش آسیب و جرم اجرایی شود.
به گزارش یزدی نیوز" محمد علی طالبی" در آخرین جلسه کارگروه فرهنگی اجتماعی سالجاری که یک شنبه شب ۲۶ اسفندماه در سالن کوثر استانداری برگزار شد، با اشاره به تفاهم نامه های منعقدشده بین سازمان امور اجتماعی کشور و وزارت خانه ها، شفافیت در هزینه ها، ارائه گزارش و ارزیابی میزان تأثیر اجرای تفاهم نامه ها را خواستار شد.
استاندار یزد بر توجه مدیران استان به مسائل اجتماعی و فرهنگی تأکید کرد و گفت: لازم است دستگاه های فرهنگی اجتماعی در اجرای برنامه های مشترک و تفاهم نامه ای اهتمام ورزند.
وی با اشاره به تأسیس دفاتر تسهیلگری در مناطق حاشیه نشین گفت: دستگاه های مختلف به گونه ای تعامل کنند که از امکانات و پتانسیل های دفاتر تسهیلگری بهره برداری بهینه شود.
عالی ترین مقام اجرایی استان از دستگاه های فرهنگی خواست با تشکیل کانون هماهنگی بین دستگاهی، برای اولویت بندی برنامه های اجتماعی و فرهنگی در سال آینده هم افزایی کنند.
وی افزود: شایسته است تا در مناطق حاشیه نشین شهری برنامه هایی در راستای افزایش نشاط اجتماعی و نیز کاهش آسیب و جرم اجرایی شود و با بردن برنامه ها به درون محلات و واسپاری آنها به مردم محله، توسعه بخشی انجام داد.
استاندار سپس خواستار هم راستا شدن برنامه ها شد و تصریح کرد: باید با تعامل بین دستگاهی، موازی کاری ها را به حداقل کاهش داد و هم افزایی ها را نیز به حداکثر رساند.
هدفگذاری طرح های بازآفرینی، محلات حاشیه ای است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این نشست، با اشاره به مبحث بازآفرینی شهری، گفت: بازآفرینی شهری توسط ریاست محترم جمهوری در اولویت قرار گرفته، دستورالعمل های آن ابلاغ شده و گام هایی پنج گانه در این حوزه تعیین شده که یکی از آنها تأسیس دفاتر بازآفرینی شهری بوده است.
محسن صادقیان گفت: نقطه هدف این طرح، محلات حاشیه ای شهرهاست و شناخت ابعاد محله، پتانسیل های آن و نیز توانمندسازی محله از نظر اجتماعی و فرهنگی در اولویت این طرح است.
به گفته وی، کانون سلامت محله، دفاتر تسهیلگری اجتماعی محله، قرارگاه عمران و آبادانی و دفاتر تسهیلگری محله در دستورکار دستگاه ها قرار دارد که هدف همه این دستگاه ها هدف قرار دادن کانونی در محلات با مشارکت مردم محله و حضور افراد تأثیرگذار در محله و در نهایت شناخت محله از نظر سرانه آموزشی، مذهبی، فرهنگی، بافت مذهبی و نیز شناخت نیازهای محله و توانمندسازی محله است.
صادقیان افزود: برگ برنده در بازآفرینی شهری، شناخت محله، تهیه طرح جامع و تفصیلی شهر و تهیه بانک های اطلاعاتی جامع از محلات است.
آغاز به کار دفاتر تسهیلگری، از آغاز سال جدید
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد گفت: دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی در سه منطقه حاشیه نشین شهر یزد تأسیس خواهد شد و فرایند تأسیس آن نیز شکل گرفته است.
"فخرالسادات خامسی هامانه" بیان کرد: ۱۳ مؤسسه و سازمان مردم نهاد در فراخوان تأسیس دفاتر تسهیلگری شرکت کردند و در نهایت سه مؤسسه مردم نهاد و غیرانتفاعی توسط ارزیابان وزارت کشور، انتخاب شدند.
"خامسی" تصریح کرد: این دفاتر از سال آینده با محورهای آموزش جامعه محلی، شناسایی گروه های آسیب پذیر، شناسایی گروه های دارای آسیب اجتماعی، گروه های کم توان، پیگیری و مطالبه گری اجرای پروژه های کالبدی و زیرساختی، شناسایی مشکلات مردم، هماهنگی دستگاه های خدمات رسان، و هم افزایی توان مالی و اجرایی اغاز به کار می کنند.
وی با اشاره به تصویب سند ملی جهانی سازی، بر ضرورت توجه به حوزه توسعهٔ اجتماعی به ویژه در مناطق حاشیه نشین تأکید کرد و به چالش های اصلی توسعه محلی، وظایف دفاتر تسهیلگری و چارت کارکنان این دفاتر اشاره کرد.
گفتنی است در این کارگروه، گزارش روند اجرای تفاهم نامه های سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و اداره کل امور اجتماعی فرهنگی استانداری با سازمان تبلیغات اسلامی، ورزش و جوانان، آموزش و پرورش، سازمان زندان ها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشریح شد.
همچنین گزارش کمی و کیفی در خصوص ایجاد یازده زمین چمن مصنوعی، اجرای نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان، اجرای برنامه پیشگیری اولیه از اعتیاد در قالب توانمندسازی همزمان دانش آموزان، اجرای طرح ارتقای مهارت های اخلاقی و زندگی خانواده زندانیان با هدف کاهش مفاسد اخلاقی، برگزاری بازارچه دانشجویی با تأکید بر توسعه مشاغل کوچک و دانشجویی توسط دستگاه های برگزارکننده بیان شد.
منبع:استانداری یزد
بخش نظردهی بسته شده است..