شناسه خبر: 70545
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۱۲/۲۳
ساعت: ۰۶:۵۷
ابرکوه دیگر قطب کشاورزی یزد نیست!
مسئول کارگروه تحقیق و توسعه بخش کشاورزی کانون بسیج مهندسین ابرکوه با بیان این که دیگر نمیتوان ابرکوه و خاتم را قطبهای کشاورزی استان دانست، گفت: برای تثبیت کشاورزی باید بهرهوری این بخش را با توسعه کشتهای گلخانهای افزایش دهیم.
به گزارش یزدی نیوز«جواد شمس» در جمع مهندسان شهرستان ابرکوه اظهار کرد: در استان یزد سالانه حدود یکهزار و ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت میشود که سهم شهرستان ابرکوه از این میزان حدود ۱۳ درصد یعنی تقریباً ۱۵۰ میلیون مترمکعب است.
وی بیان کرد: در ایران به ازای مصرف هر یک مترمکعب آب بین ۸۰۰ تا یک کیلوگرم محصول تولید میشود که این عدد در دنیا ۴.۲ و در ابرکوه ۱.۱ کیلوگرم است یعنی میزان تولیدات کشاورزی در ایران نسبت به سایر کشورها در ازای مصرف میزان آب مساوی قریب یکچهارم است.
شمس با اشاره به این که ابرکوه و خاتم دیگر قطبهای کشاورزی استان نیستند، تصریح کرد: میزان تولیدات سالانه کشاورزی ابرکوه و خاتم به ترتیب ۱۸۰ و ۱۹۰ هزار تن در حوزه محصولات زراعی، باغی و دامی است و در حالی که در گذشته میزان تولید گندم در ابرکوه ۷ هزار هکتار بود اما امروز به کمتر از یکهزار هکتار کاهش یافته است.
مسئول کارگروه تحقیق و توسعه بخش کشاورزی کانون بسیج مهندسین ابرکوه با تأکید بر ضرورت توسعه کشتهای گلخانهای، گفت: شهرستان یزد و اشکذر از سالها قبل به دنبال توسعه کشتهای گلخانهای بودند و امروز یزد با داشتن یکهزار و ۶۰۰ هکتار سطح زیر کشت، سومین تولیدکننده محصولات گلخانهای در کشور محسوب میشود.
شمس با اشاره به سهم ۱۰ هکتاری ابرکوه از کشت گلخانهای، خاطرنشان کرد: شاید از گذشته در شهرستان نیازمند یک برنامهریزی منسجم بودیم تا امروز بتوانیم پا به پای دیگر شهرها از حوزه کشت گلخانهای وضعیت مطلوبتری داشته باشیم اما اگر بخواهیم کشاورزی شهرستان را تثبیت کنیم از هماکنون نیازمند یک همت مضاعف و سند چشمانداز بخش کشاورزی هستیم.
وی ادامه داد: برخی آمار نشان میدهد که سهم اشتغال بخش کشاورزی در ایران طی ۲۰ سال گذشته کاهش یافته اما مشاغل مرتبط با آن افزایش یافته است و این در حالی است که در ابرکوه و بهطور خاص در رابطه با صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی اقدام قابلتوجهی صورت نگرفته است لذا برای افزایش بهرهوری در این زمینه بهترین توسعه راهکار کشت گلخانهای و صنایع تبدیلی است.
عضو کانون بسیج مهندسین ابرکوه عنوان کرد: در طول ۴۰ سال انقلاب تولید محصولات خام کشاورزی برای افزایش تولید ناخالص ملی یکی از اهداف بخش کشاورزی بوده اما امروز با توجه به وضعیت بحرانی آب نباید به فکر توسعه کمی کشاورزی باشیم.
شمس بر ضرورت تهیه یک سند چشمانداز ویژه بخش کشاورزی تأکید کرد و در پایان یادآور شد: با توجه به این که بیش از ۳۵ درصد از اشتغال شهرستان به طور مستقیم مربوط به بخش کشاورزی است، برای توسعه پایدار و حفظ محیطزیست نیازمند حفظ کشاورزی هستیم.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..