مدیر امور شیلات استان یزد:

خاتم ظرفیت تبدیل به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد

مدیر امور شیلات استان یزد گفت: شهرستان خاتم به دلیل بهره‌مندی از ویژگی‌های خاص آب و هوایی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب پرورش ماهی تیلاپیا را دارد.

به گزارش یزدی نیوز محمد زارع  در نخستین دوره آموزشی ترویجی ماهی تیلاپیا که با حضور کارشناسان پهنه کشاورزی شهرستان خاتم برگزار شد، اظهار داشت: کشور ما از جمله کشورهای استثنایی است که تنوع آبزی پروری دارد و با بهره‌مندی از آب‌های شور و شیرین می‌تواند از تنوع گونه‌ای در پرورش آبزیان برخوردار باشد.

 
وی با بیان اینکه شهرستان خاتم مستعد تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا است، افزود: صنعتی شدن آبزی پروری می‌تواند به اقتصاد استفاده از ظرفیت‌های منابع آبی این شهرستان کمک کند ضمن اینکه ماهی تیلاپیا یک ماهی پر تولید در سطح جهان و از گونه‌هایی است که بیشترین رشد را نسبت به سایر گونه‌های آبزی پروری دارد و باید به آن اهمیت بیشتری داد تا شهرستان خاتم به عنوان پایلوت و یکی از قطب‌های تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در استان تبدیل شود.
 
زارع با بیان اینکه تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا برای نخستین بار با هماهنگی مرکز تحقیقات در سال ١٣٨٧ وارد شهرستان بافق شد، تصریح کرد: شهرستان خاتم نیز شرایط پرورش ماهی تیلاپیا را دارد چرا که ماهی تیلاپیا با شرایط منابع آبی شهرستان که دارای دبی آب و دمای مناسب است، می‌تواند به خوبی رشد و توسعه داده شود.
 
وی، یکی از ویژگی‌های بارز تیلاپیا را همه‌چیزخوار بودن این گونه اعلام کرد و افزود: ماهی تیلاپیا در آب‌های لب شور با تراکم زیاد در دمای ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد رشد می‌کند و در دمای زیر ۲۰ درجه رشد ماهی متوقف و موجب مرگ و میر اینگونه آبزی می‌شود.
 
زارع با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات ذاتی آبزیان غنی بودن آنها از اسیدهای چرب امگا ٣ در میزان چربی بدن آنها است، بیان کرد: نسبت بالانس اسیدهای چرب امگا ٣ و امگا ۶ از دیگر خصوصیات آنهاست که هر دوی این اسیدهای چرب برای بدن ضروری است و اسیدهای چرب خانواده امگا ٣ علاوه بر سایر ارزش تغذیه‌ای، دارای ارزش سلامتی هستند و از انواع بیماری‌های قلبی و عروقی و ناراحتی‌های روانی پیشگیری می‌کنند.
 
مدیر شیلات استان یزد با اشاره به دوره شش ماهه پرورش ماهی تیلاپیا تصریح کرد: این ماهی به صورت کامل یا فیله در شهرها و استان‌های همجوار به بازار مصرف عرضه می‌شود.
 
 
منبع:خبزگزاری مهر

بخش نظردهی بسته شده است..