شناسه خبر: 70111
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۱۲/۰۳
ساعت: ۰۷:۵۲
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد:
استفاده از ظرفیت های مردمی راهکار حل بحران آب/ تشکلهای اجتماعی بشتابند
فخرالسادات خامسی هامانه در نشست تخصصی «آب، قنات و مسائل اجتماعی» مشارکت طلبی و استفاده از پتانسیل جامعه محلی را لازمه حل بحران کم آبی دانست.
به گزارش یزدی نیوز نشست تخصصی «آب، قنات و مسائل اجتماعی» در بطن همایش ملی قنات، میراث ماندگار و آب برگزار شد؛ با هدف پاسخ به دو سؤال «چگونه میتوان مدیریت ملی و منطقهای را با مدیریت محلی برای عدالت بخشی به منابع آب محلی پیوند زد» و نیز «راهکارهای مشارکت جامعه محلی در مدیریت آب زیرزمینی کدام است».
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد طی سخنرانی خود در این همایش ضمن بیان اینکه استان یزد با پدیدهای به نام «بحران آب» روبهرو است، به پیامدهای اجتماعی بحران آب اشاره کرد و از تغییرات جمعیتی، مهاجرت و مرگ و میر به عنوان عوامل تهدیدکنندۀ بقا در این استان نام برد.
«فخرالسادات خامسیهامانه» گفت: برخی پیشبینیها حاکی از این است که در سالهای آتی بحران کمآبی استان یزد را خالی از سکنه خواهد کرد و در این بین، تغییر نگرش و عقاید مذهبی مردم، کاهش امید به زندگی و نیز بدبینی و کاهش دلبستگی به سرزمین احساس میشود.
این مدیرکل اظهار کرد: برخی دیدگاههای مربوط به بحران آب به مباحث مذهبی ربط داده و باعث ایجاد نگرانی در این خصوص شده است.
خامسی در خصوص بحران آب، از نگرانیهایی مانند کاهش امنیت غذایی، کمبود فضای سبز، نزاع و درگیریهای بین استانی، تعارضات و اختلافات قومی و منطقهای نام برد و مثال زد: بعضأ با شرایطی مواجه بودهایم که قطع آب موجب به خطرافتادن جان بیماران در یک مرکز بیمارستانی شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد بیان کرد: اکنون در شرایطی هستیم که اعتماد بین مردم و مسئولان کاهش یافته و این مهم باعث کاهش سرمایه اجتماعی کلان در این استان شده است.
طبق گفتۀ او، آمار نیز میگوید که مردم یزد در اعتماد به یکدیگر رتبۀ نخست کشوری را دارند درحالی که در خصوص اعتماد به مسئولان یا همان سرمایههای کلان رتبۀ شانزدهم کشوری را دارند.
وی مشارکت طلبی و استفاده از ظرفیتهای مردمی را راهحل حفظ محیط زیست و کاهش بحرانهای زیست محیطی دانست و تصریح کرد: مشارکت مردم در تصمیمگیریها و سپردن اداره امور به دست مردم امری ضروری است.
همچنین، بهترین نوع مواجهه با بحران کمآبی را ایجاد سازمانها و نهادهای مردمی برای پیوند زدن نقش حاکمیت و دولت به بدنه جامعه دانست.
مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری یزد به استفاده از رسانه و فضای مجازی، استفاده از زبان هنر و ظرفیتهای روحانیان، تشکلهای دانشآموزی، هنرمندان، اصناف و دیگر ابزارها و اقشار تأثیرگذار جامعه برای شبکهسازی، گفتوگوهای بین اقشار و گفتمانسازی و فرهنگسازی در عرصۀ آب تأکید کرد.
وی تصریح کرد: باید تعامل کرد تا بتوان جامعه محلی را با دولت و سیاستهای دولتی در بحث مقابله با بحران آب همراه کرد.
گفتنی است نشست تخصصی قنات، آب و مسائل اجتماعی با حضور استادان دانشگاهی و صاحبنظران حوزه آب، قنات و علوم اجتماعی «طاهره شرقی»، «علی اسدی»، «خلیل کلانتری»، «فخرالسادات خامسی هامانه»، «گیتی خزاعی» و «هادی خانیکی» برگزار شد.:
منبع:استانداری یزد
بخش نظردهی بسته شده است..