۱۸ هزار قالی‌باف یزدی در بوته‌ی راستی‌آزمایی

رییس اداره فرش دستباف سازمان صمت استان یزد با اشاره به محدودیت سقف بودجه تخصیص یافته جهت بیمه بافندگان و تکمیل آن در سال جاری، به ازای قطع بیمه قالی‌بافی هر ۱۰ بافنده‌ غیررسمی پس از بازدید و راستی‌آزمایی کارشناسان، یک بافنده دارای شرایط از خدمات بیمه‌ای برخوردار می‌شود.

به گزارش یزدی نیوز«محمد‌مهدی نبی‌زاده» با اشاره به وجود قریب ۴۰ هزار بافنده فعال قالی دستباف در این استان، اظهار می‌کند: بافندگان یزدی سالانه به طور متوسط ۲۱۰ هزار متر‌مربع فرش و تابلو فرش تولید می‌کنند.

 
وی با بیان این که بخشی بافندگان فرش استان در قالب ۴۸ کارگاه و بخشی نیز در قالب مشاغل خانگی به فعالیت در این زمینه مشغول هستند، می‌گوید: البته ۱۰ تعاونی فرش دستباف روستایی نیز بخشی از از بافندگان را تحت پوشش دارند.
 
این مسئول با بیان این که سقف بودجه تخصیص داده شده امسال به بافندگان فرش دستباف و حرفه‌های مرتبط در استان یزد تکمیل شده است، تصریح می‌کند: متاسفانه در شروع طرح بیمه قالیبافی، تمام بافندگان دارای کارت، دار قالی و مهارت قالی‌بافی می‌توانستند تحت پوشش این خدمات قرار می‌گرفتند و این موضوع موجب بیمه شدن افراد زیادی در استان تحت عنوان قالیباف شد در حالی که برخی از آنها دارای شغل اصلی دیگری بودند یا بنا به هر دلایلی از شغل قالی‌بافی فاصله داشتند . 
 
قطع بیمه قالی‌بافی ۳۲۵۰ یزدی
 
نبی‌زاده با اشاره به این که تاکنون نزدیک به ۱۸ هزار نفر تحت پوشش بیمه قالیبافی و حرف مرتبط با ان در استان قرار دارند، عنوان می‌کند: به دلیل تعدد بیمه‌شدگان و نبود اعتباری برای عضویت بافندگان جدید، استانداردهایی برای تولیدات بافندگان تعریف شده و علاوه بر این نیز شعبات تامین اجتماعی و گشت‌های مشترک متشکل از مرجع صدور کارت، تامین اجتماعی و ادارات فرش از فعالیت بیمه‌شدگان بازدید و راستی‌آزمایی کنند.
 
وی با اشاره به این که تاکنون بیمه‌ی سه‌هزار و ۲۵۰ نفر از افرادی که اشتغال به کار قالیبافی نداشتند، پس از طی مراحل و اخطارهای قانونی قطع شده است، خاطرنشان کرد: البته تعداد محدودی نیز به دلیل عدم پرداخت حق بیمه در موعد مقرر، قطع بیمه شدند.
 
بیمه‌ی یک بافنده با قطع بیمه ۱۰ نفر  
 
نبی‌زاده اضافه می‌کند: به ازای قطع بیمه  هر ۱۰ نفر بافنده‌ی غیررسمی، یک بافنده واقعی و دارای شرایط می‌تواند از خدمات این نوع بیمه برخوردار شود.
 
وی این نوع بیمه که اکنون تحت عنوان بیمه کشاورزی، عشایری و روستایی را اقدامی در راستای رعایت حقوق و حفظ سوابق بافندگان قالی عنوان می‌کند و می‌گوید: به دنبال قطع بیمه تعدادی از بافندگان و جلوگیری از سوابق برخی از آنها با تایید کارشناسان و ناظران این حوزه جهت دریافت خدمات قابل قبول به صندوق بیمه عشایری و روستایی ارجاع شدند که این تعداد در استان تاکنون شامل ۲۰۰ نفر بوده‌اند.
 
رییس اداره فرش سازمان صمت یزد با اشاره به رایزنی‌های انجام شده‌ی ادارات فرش دستباف و در راس آنها مرکز ملی فرش کشور با مسئولان فراکسیون فرش مجلس، خاطرنشان می‌کند: به دنبال مطالبه بافندگان فاقد بیمه هستیم تا برای سال آینده، اعتباری جهت پوشش بیمه‌ای آنها دریافت کنیم.
 
فرش یزد در زمره ۱۰ استان برتر
 
این مسئول با بیان این که فرش دستباف از سال ۱۳۸۲ به سازمان صمت واگذار شده است، عنوان می‌کند: در این مدت علاوه بر پرداخت تسهیلات مالی به بافندگان، برنامه‌های قابل توجهی نیز شامل حال فرش استان شده است.
 
وی ادامه می‌دهد: با اهتمام به نیازهای بازار و مخاطبان و به منظور سودآوری بیشتر برای تولیدکنندگان و بافندگان، تارها و نقوش ریزتری در قالی یزد ورود پیدا کرده به نحوی که تعداد گره‌‌ها یا رج در فرش‌های استان از ۲۳  به ۴۰ و حتی  ۶۰ رج افزایش یافته و در نتیجه ریزبافت‌تر و متنوع‌تر شده است.
 
نبی‌زاده در ادامه یزد را جزو ۱۰ استان برتر در حوزه فرش دستباف می‌خواند و می‌گوید: از قدیم الایام، فرش‌های تبریز، قم، نایین و کاشان از جایگاه و ارزش بالاتری نسبت به فرش یزد برخوردار بوده‌اند اما فرش یزد به دلیل مواد اولیه خوب و سلامت بافت، همیشه فرشی خاص و زیراندازی مناسب محسوب می‌شده و حتی در همین شهرها نیز بازار فروش و تقاضای خود را حفظ کرده است.
 
 
منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..