۷۰ درصد شاغلان صنعت، فاقد تحصیلات دانشگاهی

نوزدهمین نشست کانون تفکر اقتصاد یزد با موضوع بررسی بخش چالش‌های درون استانی بازار کار برگزار شد.

به گزارش یزدی نیوز«عباس علوی راد» در نوزدهمین نشست کانون تفکر اقتصاد یزد اظهار کرد: فرصت‌های شغلی همزمان با تغییر ترکیب متقاضیان شغل (افزایش تعداد دانش آموختگان دانشگاهی) کاهش یافته است.

 
وی افزود: تمرکز صنایع در چهار شهرستان یزد، اردکان، میبد و اشکذر سبب شده که در بین سا‌ل‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ ، ۹۶ درصد خالص مهاجرت در این چهار شهرستان اتفاق بیفتد که اکثر مهاجران نیز فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد گفت: ۷۰ درصد از شاغلان بخش صنعت در ایران فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند .
 
این استاد دانشگاه تصریح کرد:‌ برنامه‌ریزی‌های استان باید با توجه به افزایش تعداد دانش آموختگان دانشگاهی و افزایش تعداد ورودی زنان به دانشگاه‌ها انجام گیرد .
 
«سعید عطار» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، مشخص شدن تاثیر مهاجرت و مدیریت نادرست استان بر بیکاری را لازم دانست و تاکید کرد که متاسفانه تحلیل جامعی در این مورد وجود ندارد که چالش‌های درون استانی و چالشهای ملی، چه سهمی از افزایش نرخ بیکاری استان در طی چند سال گذشته تا به اکنون داشته‌اند.
 
وی تصریح کرد: صنایع در نقاط خاصی از استان مستقرند و همزمان با افزایش تعداد دانش آموختگان دانشگاهی، صنایع نیز به مرزهای اشباع رسیدند و در نتیجه، قادر به جذب نیروی کار نبودند و این مهم یکی از علتهای اصلی افزایش نرخ بیکاری بوده است .
 
«حبیب انصاری» در ادامه گفت: نرخ مهاجرت همزمان با نرخ بیکاری افزایش نیافته است، بنابراین مهاجرت را نمی توان از دلایل اصلی بیکاری عنوان‌کرد .
 
«کاظم یاوری» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز بیان کرد: که سهم صنایع از GDP و میزان اشتغال استان و روند صعودی یا نزولی بیکاری طی سالهای گذشته بایستی مشخص شود تا بر غنای بیانیه افزوده شود.
 
وی عنوان کرد: تصمیم گیری سیاستگذاران باعث تمرکز صنایع در چند نقطه خاص از استان شده‌ است .
 
«سیدمحمدحسین مقیمی» نماینده گروه لیدرخبر، بیان کرد: معدن چادرملو در ۲۴۰ کیلومتری شهرستان اردکان و ۴۰ کیلومتری شهرستان بافق قرار دارد، اما در تقسیمات کشوری معدن مذکور به اردکان تعلق گرفته است که نشان دهنده‌ حرکت‌های سیاسی است .
 
«میثم کوچک‌زاده» کارشناس اداره کل راه و شهرسازی، پیشرفت بعضی از شهرستان‌های استان را به دلیل پتانسیل و ارزش‌های موجود در آن شهرستان دانست .
 
افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در شش ماهه نخست امسال
 
الهه اسلامی مشاور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اعلام کرد که در سال ۱۳۹۵ ، جویندگان کار ۲۸ کاریابی فعال ۸۹۲۵ نفر بوده‌اند، که از این تعداد ۵۱۲۵ نفر به کار گرفته شده‌اند. درسال ۱۳۹۶ ، طبق آمار ۲۱ کاریابی فعال، ۸۴۱۹ نفر درخواست کار داشتند که از این تعداد ۲۲۰۷ نفر به کار گرفته شدند .
 
وی اظهار کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سال ۱۳۹۵ ، ۳۲۰۲ نفر؛ سال ۱۳۹۶ ، ۳۶۲۰ نفر و در شش ماهه نخست سال ۱۳۹۷ ، ۴۱۰۶ نفر بوده اند که نشان دهنده افزایش بیکاری در سال ۱۳۹۷ است .
 
«سید مهدی الحسینی المدرسی» عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز با اشاره به آمار ارائه شده، افزود: میزان تقاضا برای کار تغییری نداشته است بلکه فرصت های شغلی کاهش یافته که نشان دهنده وجود ناکارآیی درون استانی است .
 
در ادامه مهندس امیرشریف یزدی مدیر مرکز پژوهش‌های خورشیدی با تاکید بر عدم اعتبار آمارهای دولتی، عنوان کرد که بخش بزرگی از بودجه سال آینده صرف توسعه صنایع و معادن خواهد شد.
 
«محمد رضا مشاهیری» رییس کمیسیون آموزش، پژوهش و فناوری اتاق بازرگانی یزد، با اشاره به عدم وجود آمار دقیق، اعلام کرد که تعدادی از دانش آموختگان دانشگاهی به امید یافتن شغل و منبع درآمد، خود را بدون تحصیلات دانشگاهی به کارفرما معرفی می‌کنند.
 
در نهایت، پس از بحث در مورد داده های آماری در مورد وضعیت حوزه کار استان، مقرر شد بررسی وضعیت موجود بازار کار استان بر اساس آمارهای مراکز معتبر داخل و خارج از استان را در دستورکار جلسه آتی قرار گیرد .
 
علی اکبر تدین و دکتر مهدی حاج امینی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه یزد، سید حسن شرف الاسلامی معاون دانشگاه فنی و حرفه‌ای و راحله سادات حسینی کارشناس دبیرخانه کانون‌های تفکر نیز حضور داشتند .
 
 
منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..