شناسه خبر: 68088
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۹/۰۸
ساعت: ۰۹:۱۲
نشست مشترک آب منطقهای یزد و بهرهبرداران چاههای کشاورزی میبد برگزار شد
نشست مشترک شرکت آب منطقهای و بهرهبرداران چاه های آب کشاورزی شهرستان میبد در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی برگزار شد.
به گزارش یزدی نیوز«سید محمد طباطبایی» معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای یزد در این نشست که با حضور معاون فرماندار و رییس جهادکشاورزی میبد برگزار شد، ضمن تاکید بر حفاظت از منابع آبی تجدیدناپذیر، بیان کرد: آب، مهمترین سرمایه هر کشوری است لذا برای حفظ و پایداری آن باید نسبت به حفاظت از منابع آبی موجود همت گماریم.
وی گفت: بخش قابل توجهی از آب مصرفی در کشور و استان مربوط به بخش کشاورزی است، صرفهجویی و مدیریت بهینه مصرف آب با مشارکت همه بهرهبرداران به ویژه کشاورزان میسر خواهد بود.
طباطبایی جایگزین کردن کشتهای کمآبخواه به جای محصولات پرآبخواه را از دیگر سیاستهای استان در این راستا عنوان کرد و گفت: از مجموع ۶۶۰۰ حلقه چاه استان، ۳۸۰۰ چاه برای مصارف کشاورزی مورد استفاده است.
به گفتهی وی، در حال حاضر به طور متوسط 82 درصد آب مصرفی در استان مربوط به کشاورزی، هفت درصد در بخش صنعت و مابقی برای شرب و بهداشت استفاده میشود ولی این رقم در شهرستان میبد ۷۱ درصد در بخش کشاورزی، ۱۵درصد صنعت و ۱۴درصد برای شرب است.
«بهروز اسلامی» استاد جامعهشناسی دانشگاه نیز در ادامهی این نشست بیان کرد: آب بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست و دامنه نفوذ آن از نیازهای فردی روزانه تا پیچیدهترین فعالیتهای صنعتی، کشاورزی و اقتصادی و همچنین فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی را شامل میشود.
وی ادامه داد: از آغاز تاریخ بشر، دسترسی به آب به عنوان یک نیاز همیشگی و یک عنصر تعیین کننده در زندگی و کامیابی جوامع و تکامل آن از اجتماعات نخستین تا سطح ملت کنونی، حادز اهمیت بوده و به گواه تاریخ، بسیاری از تمدنهای بزرگ باستانی در امتداد رودهای بزرگی مانند نیل و دجله و فرات شکل گرفته است.
اسلامی یاداور شد: پیدایش، توسعه و مکانگزینی شهرها در ایران نیز به تبعیت از ویژگیهای خاص زمانی و مکانی از گذشتههای دور تا امروز، در وابستگی و نزدیکی آب شکل گرفته و نقشۀ شهرهای ایران نیز با همین امر ترسیم شده است.
وی گفت: هرچند در قرن بیستم، ریشهی اغلب درگیریها و جنگها بر سر منابعی چون نفت، گاز، فلزات وسایر منابعی بود ولی درقرن حاضر، جنگها و کشمکشها بر سر منابع حیاتی چون آب و خاک صورت میگیرد.
این استاد جامعهشناسی در پایان نیز اثرات کم آبی و بحران آب را به اثرات اقتصادی، اثرات اجتماعی، اثرات زیست محیطی و اثرات سیاسیامنیتی تقسیم کرد و گفت در بخش اثرات اجتماعی میتوان به افزایش فقر و بیکاری، افزایش مهاجرت و تغییرات جمعیتی، تخلیه روستاها و حاشیه نشینی، کاهش مؤلفههای سرمایه اجتماعی به خصوص اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی، کاهش میزان رضایت مندی و مواردی از این دست اشاره کرد.
در این نشست «ابوالحسنی» معاون فرماندار میبد هم ضمن تبریک سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، از آمادگی فرمانداری شهرستان جهت همکاری با کشاورزان و جهادکشاورزی شهرستان و آب منطقهای یزد جهت خاموشی زمستانی چاهها به منظور مصرف بهینه آب خبر داد.
«صدر پورکوثری» رییس جهادکشاورزی میبد نیز با ایراد سخن در این رابطه، از ارائه تسهیلات مالی به کشاورزان، جهت جایگزینی کشتهای کم آبخواه خبر داد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..