شناسه خبر: 67704
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۸/۲۲
ساعت: ۰۷:۴۸
التیام زخمهای دهان و دندان با دمکردهی گل انار
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد میگوید: اگر گل انار به صورت دم کرده به طور غرغره مصرف شود، براى التیام زخمهاى دهان و خونریزى بن دندان موثر خواهد بود.
به گزارش یزدی نیوز«سید کاظم کاظمینی» با اشاره به خواص میوه انار، اظهار میکند: این میوه در کتب طب سنتى با نام «رمان» عنوان شده که از نظر طبیعت، طبق نظر حکماى طب سنتى به طور کلى تمامى انواع آن سرد، تر و قابض است به طوری که باعث جمع شدن و درهم کشیدن بدن مانند جمع شدن مخاط دهان و روده میشود.
وی در مورد انواع انار و خواص آن نیز تصریح میکند: انار ترش، رودهها را خراش مىدهد اما انار شیرین از نظر طبیعت سرد، معتدل و کمى تر و در عین حال قابض است به طوری که منجر به تولید خون صالح مىشود.
این متخصص اضافه میکند: البته انار شیرین هر چند خون را صالح میکند اما منجر به نفخ میشود و علاوه بر این که مسهل و ملین شکم است، ترشح ادرار را افزایش مىدهد.
کاظمینی در مورد فواید استفاده از آب انار شیرین بعد از صرف غذا هم میگوید: آب انار شیرین منجر به تصفیه خون، تقویت کبد و یرقان، سرفه گرم، صاف شدن صدا، رفع خارش و باز شدن رنگ صورت میشود.
وی با تاکید بر این که مصرف زیاد انار مضر است، متذکر میشود: مصرف زیاد انار موجب فساد غذا در معده و سست شدن معده میشود و ایجاد نفخ مىکند که در این قبیل موارد باید از انار ترش براى رفع عوارض حاصله استفاده کرد ولی در عین حال برای افراد سرد مزاج، مصرف زنجبیل پرورده نیز توصیه میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که انار با طعم شیرین و ترش که در اصطلاح «میخوش» عنوان میشود، در سردى و ترى معتدل هستند، ابراز میکند: انار میخوش اگر خیلى ترش باشد، طبعی بسیار سرد و خشک دارد و قابض است و موجب ترشح زیاد ادرار میشود.
وی دانه انار را قابضتر از آب و رب انار میخواند و میگوید: اگر کوبیده دانه انار ترش به طور مساوى با مویز و معادل یک پنجم وزن آن زیره کرمانى مخلوط و خورده شود، براى رفع استفراغ و تقویت معده بسیار مؤثر است.
کاظمینی با اشاره به گل انار معروف به گلنار در زبان فارسى، عنوان میکند: اگر گل انار به صورت دم کرده به طور غرغره مصرف شود براى التیام زخمهاى دهان و خونریزى بن دندان موثر خواهد بود.
وی ادامه میدهد: عصاره گل انار با گلاب نیز براى رفع ورم چشم و با آب براى رفع خراشهاى پا که از کفش تنگ ایجاد شده باشد، مفید است.
این متخصص طب ایرانی در پایان در مورد پوست انار هم تصریح میکند: پوست انار و گوشت سفید داخل این میوه نیز بسیار قابض هستند به ویژه پوست انار طبعی سرد و خشک دارد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..