شناسه خبر: 66350
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۶/۱۹
ساعت: ۰۸:۲۴
توجه گروههای جهادی به بحث اقتصاد بیشتر میشود
مسئول بسیج سازندگی استان یزد با بیان اینکه توجه گروههای جهادی به بحث اقتصاد بیشتر میشود گفت: تشکیل شورای جهادی شهرستان و استان از جمله کارهای خوب در حل مشکلات گروههای جهادی است و توجه این گروهها به این شوراها و مصوبه آنها بسیار مهم است.
به گزارش یزدی نیوزمحرومیتزدایی در کشور از جمله اولویتها و سیاستهای اصلی نظام اسلامی است و شاید بتوان از مهمترین پیش قراولان این حرکت را بسیجیان سراسر کشور دانست که از نمونههای این حرکت بحث اردوهای جهادی است.
برای بررسی میزان تاثیرگذاری این اردوها و حرکتهای جهادی بسیجیان در امر محرومیت زدایی، میزگردی با عنوان "تاثیر اردوی جهادی در محرومیت زدایی" در دفتر نمایندگی خبرگزاری تسنیم در استان یزد برگزار شد.
سید محمد میرقانع مسئول بسیج سازندگی استان یزد که یکی از مدعوین این میزگردد بود در مورد ابعاد کاری اردوهای جهادی اظهار داشت: ما محرومیت را صرفا در مسائل اقتصادی نمی بینیم و کمبود در ابعاد فرهنگی، بهداشتی و… هم از جمله معیارهای محرومیت است که باید از جامعه اسلامی زدوده شود.
وی که نمود بیشتر فعالیتهای جهادی را در امر عمران و آبادانی میداند بحثهای کشاورزی، بهداشتی، آموزشی و… را مهم دانست و برنامهریزی گروههای مختلف در این مسائل را لازم الاجرا تلقی کرد و اظهار داشت: در زمینه عمرانی فعالیت اصلی گروههای جهادی در امور بهسازی راهها و معابر، ساختمانسازی برای مستضعفین، اقدامات مربوط به کشاورزی و… است.
وی که اولویتهای بعدی فعالیتهای جهادی را در زمینههای آموزشی دانست، درباره زمینههای آن گفت: مباحث درسی، مشاوره شغلی، مسائل فنی و حرفهای از زمینههای مبحث آموزشی در اردوهای جهادی است.
میرقانعی تاثیر فعالیت در زمینه آموزش را با ذکر مثالی تبیین کرد و گفت: در یکی از روستاهای شهرستان خاتم به نام بختیاری با بررسی و تحقیق همین گروههای جهادی بود که فعالیت در پرورش مرغهای بومی باعث برکاتی در روستا شد که این امر باید با پیگیری خود افراد روستا پیشرفت یابد و این تنها مثالی ساده از تاثیرات تمرکز در بحث آموزش است.
وی علت پایین بودن فعالیت در زمینههای سلامت در بین اردوهای جهادی را جداسازی آمار گروههای جهادی اقشار پزشکی و درمانی از فعالیت اردوهای جهادی محلات و دانشجویی دانست و اظهار داشت: اگر ما فعالیت گروههای جهادی قشر پزشکی و حضور این گروهها در مناطق محروم را در نظر بگیریم بالا بودن فعالیت در زمینه درمانی و سلامت اثبات میشود.
وی علت دیگر عدم گستردگی بحث سلامت در گروههای جهادی را تخصصی بودن این رشته دانست و بیان کرد: مبحث سلامت مانند رشتههای مهندسی و رشتههای دیگر نیازمند نیروی متخصص است که باید در بسیج اقشار دنبال آن باشیم اما در بسیج محلات هم سعی در تقویت آن هستیم و همچنین در بسیج دانشجویی به علت دانشجو بودن پزشکان حاضر در گروههای جهادی و نبود آمادگی کامل آنها در امر درمان، سعی داریم با برنامهریزیهایی حضور و فعالیت آنها را با نظارت پزشکان متخصص و صرفا در امر مشاوره دنبال کنیم.
مسئول بسیج سازندگی استان در ادامه صحبتهایش در این میزگرد و درپاسخ به سوال معیارهای شناسایی مناطق محروم هم گفت: گروههای جهادی تقریبا عملکرد مستقل دارند و حتی در امر شناسایی و انتخاب منطقهی فعالیت اختیار کامل دارند و نقش ما تنها راهبری آنها با تشکیل جلسات هماهنگ ساز است.
وی که مسئله بزرگ این گروهها و همه انجمنهای مردمی را عدم توانایی در برخورد آمرانه دانست، استقلال آنها را گریزناپذیر تلقی کرد و گفت: هماهنگی در زمینه حضور در مناطق با اولویت بالا و همچنین فعالیت در مسائل روز و نیازمند کشور از جمله مسائلی است که نیاز به توجه بیشتر این گروها دارد.
وی درباره راه حل لازم الاجرا در زمینه هماهنگی بیشتر این گروهها هم گفت و ادامه داد: تشکیل شورای جهادی شهرستان و استان از جمله کارهای خوب در حل این مشکلات است و توجه گروههای جهادی به این شوراها و مصوبه آنها بسیار مهم است تا شاهد پیشرفت بیش از این باشیم.
وی که پیشرفت در اردوهای جهادی استان را از زمان تشکیل درسال ۸۶ بسیار خوب دانست اظهار داشت: افق اردوهای جهادی بسیار بالا است و به علت نیاز مبرم جامعه به این اهداف، لازم است هرچه زودتر به ملزومات این اهداف که تشکیل و راهبردی شدن شوراهای جهادی استان و شهرستان، از جمله آن است برسیم.
سرهنگ سید محمد میرقانع درباره شاخصههای امتیازدهی گروههای جهادی وکمک به تبدیل آنها به عنوان گروه ویژه جهادی بیان کرد: سابقه، تعداد نیرو، حضور متخصص، ثبات حضور در یک منطقه، مدت فعالیت در سال، عرصههای اولویتدار فعالیت، جلب مشارکت مردمی و دولتی، مشارکت اهالی محله برای گروههای محلات، توانایی در ترویج گروه از جمله معیارهای امتیازبندی گروههای جهادی است.
مسئول بسیج سازندگی استان در پایان این میزگرد یک ساعته اظهار امیدواری کرد که در آیندهای نزدیک شاهد این باشیم کل محلات استان در مقیاس گروههای خدمترسان شکلدهی شوند و گسترش توجه به موضوعات اقتصادی و اجتماعی را در گروههای خود مدنظر قرار گیرد.
گرچه خلاها و کمبودها در امر محرومیت زدایی از جانب همه متولیان کشور وجود دارد اما وجود گروههای جهادی موضوعی غیرقابل انکار درباره حل این معضل کشور است و باید تمامی ارگانهای دولتی، فعالیت جهادی را اولین و آخرین راه حل مشکلات کشور که از جمله آن محرومیت در برخی مناطق است بدانند.
منبع:خبرگزاری تسنیم
بخش نظردهی بسته شده است..