شناسه خبر: 66149
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۶/۱۰
ساعت: ۰۷:۱۴
بد عمل کردن دلسوزان فرهنگی جایگاه اصلی مساجد را تنزل داده است
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان یزد با بیان اینکه سوء مدیریت و بد عمل کردن دلسوزان فرهنگی جایگاه اصلی مساجد را تنزل داد گفت: تعیین پایگاههای موازی سبب تقلیل جایگاه اصلی مساجد شده است.
به گزارش یزدی نیوز حجتالاسلام سیدمحمد محسن حسینیپور در میزگرد مساجد و انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در قرآن کریم ۲۰۰ آیه در مورد مسجد بیان شده که به ابعاد مختلف و اهمیت جایگاه مساجد پرداخته است اظهار داشت: این اشارات نشان از اهمیت جایگاه مسجد دارد به طوری که نخستین کاری که پیامبر اکرم(ص) بعد از هجرت در مدینه انجام دادند ساخت مسجد بود.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان یزد با بیان اینکه در آن زمان پیامبر اکرم(ص) مسجد را به عنوان ستاد فرماندهی خود انتخاب کردند و در این مکان مقدس بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی مردم برطرف میشد گفت: در عین حال مسجد جایگاه عبادت و بندگی مردم هم بود.
وی سوء مدیریت و بد عمل کردن دلسوزان فرهنگی را از جمله مشکلاتی عنوان کرد که سبب شد جایگاه مساجد از جایگاه اصلی خود تنزل پیدا کند افزود: ما در نظام جمهوری اسلامی زندگی میکنیم که در رأس آن ولایت فقیه است و اینکه چه زمانی این حکومت و نظام به توفقیات خود میرسد، یکی از دلایل اصلی آن حفظ جایگاه مساجد است.
حسینیپور افزود: برای اینکه بخواهیم نظام جمهوری اسلامی را جهانی کنیم باید از بهترین جایگاه که مساجد است به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم و به نوعی بیش از ۶۰ درصد مشکلات امروز کشور به این دلیل است که جایگاه مساجد به حدی که باید برسد نرسیده است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان یزد با بیان اینکه امروزه مساجد فقط جایگاه برگزاری نماز جماعت است گفت: این جایگاه اصلی که رسول مکرم اسلام(ص) مسجدالنبی را به خاطر آن مسجد را بنا کرد نیست و طبیعی است وقتی که جایگاه اصلی مساجد حفظ نشود بازخوردش را به خوبی در سطح جامعه از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میتوان مشاهده کرد که اصلاً مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه بحث حمایتی و پشتیبانی مساجد در حفظ کارکرد اصلی آن نقش بسیار مهمی دارد تصریح کرد: یکی از مباحثی که در مساجد مشاهده میشود این است که مسجدی که در دخل و خرج خودش با مشکلاتی زیادی روبهرو است باید مشکلات جامعه را نیز برطرف کند در صورتی که وقتی در یک محله مسجدی قرار دارد به برکت وجود مسجد نباید اهالی و آن مسجد با مشکل مالی روبهرو باشند.
حسینیپور بسیج کردن مردم در امور دینی، ساماندهی تودههای مردم و حمایت از نظام، انقلاب و دین را از جمله کارکردهای مساجد در زمینه فرهنگی عنوان و بیان کرد: اگر بخواهیم مساجد به جایگاه اصلی خود بازگردد باید همه مردم و مسئولان دست در دست یکدیگر دهند تا بتوانیم از موانع پیش رو عبور و کارکردهای اصلی مساجد را در سطح جامعه احیا کنیم.
بزرگترین موانع احیای کارکرد مساجد افراد بیاهمیت به مبانی دینی و اصول انقلاب هستند
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان یزد عنوان کرد: یکی از بزرگترین موانع در احیای کارکرد اصلی مساجد افرادی هستند که در جمهوری اسلامی مسئولیتی بر عهده دارند اما نسبت به مساجد مبانی دینی و اصول انقلاب و نظام اسلامی نه تنها اهمیتی ندارند بلکه متأسفانه احساس میشود برخی از آنها به این مسائل حتی اعتقادی هم ندارند.
وی افزود: این افراد با توجه به قدرتی که دارند یک مانع بسیار بزرگ در کشور هستند که کار مسئولان و مردم دلسوز نظام و انقلاب اسلامی را سخت و دشوار کرده است.
حسینیپور با بیان اینکه مسئولان مرتبط با مساجد باید همفکری و همدلی داشته باشند و ریز و درشت کارهای فرهنگی و اجتماعی را در مساجد پیگیری و دنبال کنند اظهار کرد: این مسئله یکی از راههای بازگشت کارکرد اصلی مساجد است و نیاز به نگاه جدی دارد.
راههای بازگشت جایگاه اصلی مساجد
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان یزد بیان کرد: برطرف کردن اختلافات مردمی، جذب کودکان و نوجوانان با برگزاری برنامههای نو و با سلیقه به مساجد، برطرف کردن مشکلات اقتصادی مردم و محلات، تهیه جهیزیه مزدوجین، واسطهگری برای ازدواج جوانان، برگزاری جشن عقد و ازدواج و جشن تکالیف میتواند در مساجد انجام گیرد تا بتوان هم مسجد را به جایگاه اصلی باز گرداند و هم اینکه مشکلات مختلف مردم و جامعه را در زمینههای گوناگون کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه امروزه عوامل بسیاری سبب تقلیل جایگاه اصلی مساجد در سطح جامعه شده است گفت: یکی از عوامل ایجاد جایگاه موازی برای برگزاری برنامههای مختلف مثل جشنهای تکلیف و اهدای جوایز به کودکان و نوجوانان و غیره است و به نوعی جذابیتهایی که میتواند سبب جذب نسل جوان به مساجد شود را به دور از آن بردیم و همین مسئله یکی از دلایل دوری نسل جوانان از مساجد است.
منبع:خبرگزاری تسنیم
بخش نظردهی بسته شده است..