ازدواج جوانان بنای فعالیت مسئولان قرار گیرد

کارشناس ارشد روانشناسی در یزد با بیان این‌که کاهش ازدواج موجب بالا رفتن سن و در پی آن کم شدن میل به ازدواج می‌شود، گفت: ازدواج جوانان باید بنای فعالیت مسئولین قرار گیرد تا با ایجاد انگیزه مانع افسردگی جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی شوند.

به گزارش یزدی نیوزدکتر «نیره غلام‌پور» ، با اشاره به این‌که ازدواج یکی از رویدادهای مهم زندگی هر فرد به شمار می‌رود، اظهار کرد: ازدواج پیوندی محکم بین زن و مرد است که مسیری هدفمند را برای ادامه زندگی آنان مهیا می‌کند .

 
وی با اشاره به فواید جسمانی، روحی و اجتماعی ازدواج، افزود:‌ انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند و همین منظور همیشه سعی دارند به وسیله دیگران به آرامش درونی دست یابند.
 
این کارشناس ارشد روانشناسی در ادامه با بیان این‌که همسر بهترین فردی است که می‌تواند به انسان آرامش دهد، گفت: دائمی بودن محبت و دوستی بین زوجین نقش مهمی در ایجاد احساس آرامش و امنیت بین آنها ایفا می‌کند.
 
غلام پور با اشاره به این‌که طی چند سال اخیر با کاهش ازدواج جوانان روبه رو شدیم، تصریح کرد: دلایل مختلفی در تاخیر ازدواج جوانان نقش دارد که نداشتن امید به آینده مهمترین علت آن است .
 
وی بالا بودن هزینه‌های ازدواج و عدم ثبات مالی را از دیگر عوامل تأثیرگذار در عدم رغبت جوانان به ازدواج دانست و بیان کرد: دیدگاه‌های اشتباه دختران و پسران نسبت به مقوله ازدواج یکی دیگر از مواردی است که مانع ازدواج آنان می‌شود.
 
این استاد روانشناسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که جوانان فکر می‌کنند که ازدواج باعث محدود شدن آن‌ها می‌شود و از پیشرفتشان در بسیاری از زمینه‌ها جلوگیری می‌کند، گفت: تعهد پایین در زوجین نیز نقش پررنگی در عدم ازدواج قشر جوان دارد.
 
وی تعهد پایین زوجین را از جمله مسائلی دانست که شاید همیشه دغدغه بوده اما الان خیلی پررنگ‌تر شده است.
 
غلام‌پور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأثیر فضای مجازی در دامن زدن به ترس و نگرانی افراد در معرض ازدواج، اظهار کرد:‌ کاهش ازدواج موجب بالا رفتن سن و در پی آن کم شدن میل به ازدواج می‌شود.
 
این استاددانشگاه ادامه داد: فاصله گرفتن از سبک زندگی دینی، راحت بودن رابطه‌های بی‌قید و شرط، توقعات زیاد دختر و پسر و بدحجابی از دیگر عواملی است که باعث تاخیر ازدواج شده است .
 
وی عدم آگاهی افراد در مورد فوائد ازدواج و عواقب تجرد را یکی دیگر از عوامل تأخیر در ازدواج عنوان کرد و افزود: باید با برگزاری جلساتی در سطح شهر و دانشگاه‌ها سطح آگاهی جوانان را در مورد فواید ازدواج زیاد شود.
 
غلام‌پور با بیان این‌که دختران و پسران باید بدانند که مجرد ماندن باعث آشفتگی روانی در آن‌ها می‌شود، خاطرنشان کرد: ما در میان مراجعین خود به شدت علائم افسردگی را مشاهده می‌کنیم و این موضوع برای ما به یک دغدغه تبدیل شده است .
 
وی با بیان این‌که روانشناسان باید امید به آینده را در جوانان پررنگ‌تر کنند، افزود: ازدواج جوانان باید بنای فعالیت مسئولین نیز قرار گیرد تا با ایجاد انگیزه در انان تا حدودی این مشکل رفع شود .
 
این کارشناس ارشد روانشناسی با اشاره به این‌که باید بین تسهیلات و درآمد افراد تناسب باشد، گفت: افزایش دانشگاه‌ها باعث شده افراد به دنبال تخصص نروند و در مقابل نیز سطح انتظاراتشان زیاد شده است .
 
غلام‌پور در پایان با بیان این که افراد نباید اجازه دهند این گونه موارد مانع ازدواج آنان شود، خاطرنشان کرد: ازدواج به انسان ارزش و اعتبار جدیدی می‌دهد از این رو می‌توان گفت هیچ کس با ازدواج دچار ورشکستگی عاطفی و شخصیتی نمی‌شود بلکه داشته‌هایش تغییر می‌کند .
 
 
 
منبع:ایسنایزد

بخش نظردهی بسته شده است..