حاج حسین قهرمان بزرگ کوچکترین روستای جهان، نیوئیه بافق
حاج حسین حاجی پور پیرمرد ۹۶ساله بافقی تنها فرد ساکن در روستای نیو ئیه که گفته می شود کوچکترین روستای جهان است.
به گزارش یزدی نیوزحدود صدسال است که نوای نای حنجره ی حاج حسین در کوچکترین روستای جهان سوز دل را ساز کرده است.
تنها فرد ساکن در کوچکترین روستای جهان که یکی از روستاهای بسیار خوش آب وهواست به فعالیت کشاورزی و دامداری مشغول است.
روستایی در ۴۵کیلومتری شرق بافق که به علت وجود نی های فراوان در گذشته" نِییوئیه" نامیده شده است.
این روستا آخرین روستای بافق به سمت کرمان است، دارای آبی شیرین و درختانی از قبیل، خرما، انار، پسته، انگور و زردآلو است و به نوعی در زمینه میوهها از تنوع بسیار خوبی برخوردار است.
از ویژگیهای بارز این روستا بکر بودن آن است به گونهای که هنوز بسیاری از حالتهای قدیمی روستا در آن حفظ شده و تغییرات انسانی در حداقلترین حالت خود وجود دارد.
علاوه بر محیط آرام و بکر این آبادی، آثار باقی مانده از یک برج دیدهبانی که با کمی ترمیم و ثبت شدن میتواند به عنوان یک جاذبه میراث فرهنگی مورد توجه گردشگران قرار گیرد هم در این روستا وجود دارد و به گفته ساکن این روستا قدمتی ۳۰۰ساله دارد.
این جاذبه تاریخی که زیبایی خاصی هم دارد، میتواند به عنوان یک عامل برای درآمدزایی هرچه بیشتر تنها عضو این روستا و همچنین تقویت گردشگری شهرستان بافق مطرح شود
ناگفته های حاج حسین شنیدنی است حرف از ماندن است و زندگی ، امید وآبادی
حاج حسین ،تنها فرد ساکن در این روستا می گوید: کار در اینجا سخت است اما برای کسب روزی حلال تحمل می کنم.
او در حال حاضر ۴دختر و ۵پسر دارد و پدر و مادرش نیز در این روستا زندگی می کردند.
حاج حسین می گوید: اینجا بدنیا آمده ام و از لطف خداوند و زحمت هایی که کشیده ام بچه هایم نان حلال خورده اند و فرزندان زحمت کشی هم دارم.
حاج حسین عنوان کرد:در گذشته چندین مرتبه برای انجام کارهای روز مره به سختی و با پای پیاده به یزد رفته ام و در قدیم اندازه دو کارگر کار می کردم که توانسته ام این روستا را آباد کنم.
تنها ساکن روستای نِییوئیه بافق بیان داشت: من از قدیم در این روستا زندگی میکنم و ادمی که در شهر زندگی می کند طاقت زندگی در اینجا را ندارد.
حالا با همت حاج حسین و فزرندانش دوباره زمزمه زندگی در نِییوئیه که روزگاری خشک و بی رمق بود به گوش می رسد
وی همچنین بیش از ۱۰۰نوه و نتیجه دارد و نام های دختران او، معصومه،ملکی،عصمت و سکینه و نام های پسرانش محمد،اکبر،احمد،محمود و عباس است.
فرزندانش هر هفته و شاید هم هر روز به وی سر می زند و با کمک به پدر در آبادانی روستا سهیم هستند.
حاجی پور مشکل عمده این روستا را نبود اب آشامیدنی و جاده دسترسی عنوان کرد و گفت:اصراری برای وجود برق در این روستا ندارم و همان گونه که در قدیم زندگی می کردم اکنون هم همانطور زندگی می کنم.
سازوکارش روزی حلال است دغدغه اش روزی رساندن به خلق
حاج حسین اعتقاد دارد صدها نفر در طول زندگی اش از دسترنج و کارش استفاده کردند و بهرمند شده اند.
بهترین کار را کشاورزی می داند چرا که هر چند زحمت زیادی دارد ولی حاصلش روزی حلال است .
وی می گوید باید کشاورزی کرد و نان حلال به دست آورد برای همین کشاورزی را دوست دارد و در مزرعه اشت هم محصولات زیادی را کاشته است و چشم امید به محصولاتش دارد.
این روستا هرچند با شهر فاصله ای ندارد اما تنها ساکن این روستای کوچک دلش بند شهر نیست
وی در پاسخ به این سوال ما که"آیا حاضر می شوید به شهر بیایید؟"خاطر نشان کرد:به زندگی کردن در شهر عادت ندارم و در همین روستا زندگی خواهم کرد چون هم آرامش دارم و هم راضی هستم.
دسترنجش را با دستان خود خمیر می کند تا نانی بپزد که برکتش راز زندگی حاج حسین است
حاح حسین پس از یک روز کاری ، پس از کار و تلاش ، دسترنج خود را خمیر کرده و با آتشی که از شوق دل فراهم کرده است نانی برای خود و فرزندانش می پزد تا برکت سفره اش همین نانی باشد که خود با توان و همت بازوی خویش تهیه کرده است .
روشنایی به حجره ساده و صمیمی حاج حسین می آید
جمعی از مسوولان بافق نیز به منظور اشنایی با مشکلات حاج حسین به روستای نِییوئیه بافق رفتند و از نزدیک با مشکلات تنها فرد ساکن در این روستا اشنا شدند.
زاده رحمانی،فرماندار بافق در حاشیه بازدید از این روستا قول پیگیری مشکل برق روستا را به تنها ساکن آن داد و به صورت مداوم پیگیر برقدار شدن کوچکترین روستای جهان بود تا اینکه با توجه به فاصله این روستا از شبکه برق سراسری با فراهم شدن زیرساختهای لازم،به وسیله انرژی خورشیدی و با اعتباری بالغ بر ۱۱۰میلیون ریال این روستا برقدار شد.
وی افزود:هدف تامین رفاه برای ساکن این روستا و ایجاد زمینه مهاجرت معکوس و بازگشت جمعیت به روستا و تولید و اشتغال است .
پورامینی،بخشدار مرکزی بافق نیز این روستا را اخرین روستای بخش مرکزی این شهرستان از دهستان مبارکه عنوان کرد وگفت:باتوجه به اینکه این خانوار روستا را نگه داشته و به فعالیت کشاورزی ودامداری مشغول است حمایت هایی در این راستا صورت می گیرد.
هاشم پور،رئیس کمیته امداد بافق تعداد خانوارهای ساکن در روستا و زیرنظر این نهاد در این شهرستان را ۳۸درصدعنوان کرد و بیان داشت:از تعداد خانوارهای زیرنظر کمیته امداد،۱۳۵خانوار در روستاها زندگی می کنند که از این تعداد ۱۲۰خانوار سالمند هستند.
وی در پایان تصریح کرد:این نهاد هرانچه که در توان دارد را در رابطه با آرامش و اسایش این افراد هزینه می کند.
هرچند مهمانوازی های صادقه انه اش دل کندن از این روستا را سخت می کند، اما آرامش حاج حسین و نی یو همچنان برقرار است.
در بدرقه چشمان حاج حسین موجی از امید و آینده است، امیدی که آبادانی روستا را بیشتر و بیشتر می خواهد و تنهایی او پر از راز زندگی است .
حالا کوچکترین روستای دنیا قهرمان بزرگی مثل حاج حسین دارد که دلبستگیش به روستا تمامی ندارد.
بخش نظردهی بسته شده است..