شناسه خبر: 65030
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۴/۱۰
ساعت: ۲۳:۵۰
اختصاص ۱۲ میلیارد تومان به طرحهای آبخیزداری استان یزد
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان یزد با اشاره به اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف مدیریت جامع حوزههای آبخیز و در نهایت کنترل سیل، فرسایش و رسوبات، از اختصاص 12 میلیارد تومان اعتبار ملی به این طرحها در سالجاری خبر داد.
به گزارش یزدی نیوز«رضا باقری» با اشاره به منابع آب به عنوان یکی از مهمترین عوامل در سیستمهای اکولوژیکی و اجتماعی و اقتصادی جوامع، اظهار کرد: تقاضا برای منابع آب با توسعه اقتصادی و رشد جمعیت، به شدت بالا رفته و با افزایش تقاضا و تشدید رقابت بین کاربران آب، کمبود این مایه حیات به شیوههای مختلفی نمود پیدا کرده است.
وی در مورد اهمیت درک آسیبپذیری جهت تدوین سیاستهای مدیریت جامع حوزههای آبخیز، تصریح کرد: این سیاستها، پایهای برای تصمیمگیری تصمیمگیران جهت اولویتبندی فعالیتها و بهبود آسیبپذیریهاست.
این مسئول اعتبار مالی اختصاص یافته به فعالیتهای آبخیزداری استان قریب ۱۲ میلیارد تومان ذکر و تصریح کرد: این اعتبارات در سه بخش اعتباری ملی امسال شامل ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای حوزههای فاقد سد، ۷۰۰ میلیون تومان برای حوزههای حاشیه کویر مرکزی و ۴۵۰ میلیون تومان جهت اجرای برنامههای مربوط به حوزههای دارای سد بوده است.
وی با بیان این که طرحهای آبخیزداری با هدف مدیریت جامع حوزههای آبخیز و در نهایت کنترل سیل، فرسایش و رسوب در دستور کار استان قرار دارد، افزود: این طرحها در قالب عملیاتهای مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی برای اجرا دستهبندی میشودند.
باقری در ادامه به حوزههای آبخیز فاقد سد استان اشاره و بیان کرد: خضرآباد در اشکذر به مساحت ۴۱ هزار و ۲۴۳ هکتار، عقدا در اردکان به وسعت ۱۵ هزار هکتار، انجیره در اردکان به وسعت ۴ هزار و ۷۰ هکتار، زرداخوید در تفت با مساحتی بیش از ۴ هزار و ۷۲۱ هکتار و علی آباد در شهرستان ابرکوه به وسعت ۱۰ هزار و ۴۵۰ هکتار در این دسته از حوزههای آبخیزی استان جای دارند.
وی همچنین از حوزههای آبخیز میانکوه در مهریز و تفت به مساحت ۲۰ هزار و ۵۱۴، جنت در بهاباد به وسعت ۲۸ هزار و ۷۹۳ هکتار،آبخوان عقدا در اردکان با ۳۶ هزار و ۹۶۳ هکتار وسعت، نیوک در شهرستان میبد با مساحت ۱۲۴ هزار و ۸۰۰ هکتار، تنگ چنار در شهرستان مهریز با مساحت ۱۱ هزار و ۵۰۰ و حسن آباد در شهرستان بافق با مساحت ۸۴ هزار و ۵۳۴ هکتار نیز به عنوان دیگر حوزههای فاقد سد آبخیزداری یاد کرد.
این مسئول با اشاره به این که در این حوزهها به دلیل نبود سد بزرگ، مدیریت هرزآبها از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: در این راستا با ایجاد سازههای مختلف آبی برای مدیریت هرز آبها، تغذیه و استحصال آبهای زیرزمینی اقدام میشود.
باقری در پایان نیز در مورد دو نوع دیگر حوزههای آبخیزداری استان نیز اظهار کرد: در حوزه حاشیه کویر مرکزی، رباط شهرستان اردکان با مساحت ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار و در حوزه سد نیز خوانسار از شهرستان خاتم با مساحت ۱۱ هزار و ۵۹۵ هکتار از دیگر حوزههای آبخیزداری استان محسوب میشوند.
منبع:ایسنایزد
بخش نظردهی بسته شده است..