شناسه خبر: 64297
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۳/۰۲
ساعت: ۲۲:۲۳
مدیر کل راه و شهرسازی یزد خبر داد؛
ارتقاء کیفیت زندگی مردم در طرح بازآفرینی شهری
مدیر کل راه و شهرسازی استان یزد ارتقاء کیفیت زندگی مردم را هدف اصلی طرح بازآفرینی شهری عنوان کرد و گفت: سطح زندگی مردم باید در بخش مسکن و فضای شهری ارتقاء پیدا کند و تلاش شود نیاز جامعه به مسکن مناسب و با کیفیت تامین شود.
به گزارش یزدی نیوز«محمدرضا نقصان محمدی» ، با اشاره به اهمیت مسکن در برنامه های اداره کل راه و شهرسازی استان، اظهار کرد: حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد جمعیت شهری استان یزد در بافتهای هدف یعنی بافتهای حاشیهای، بافتهای فرسوده و بافتهای تاریخی زندگی میکنند که شامل طرح بازآفرینی شهری میشوند.
وی با بیان این که طرح بازآفرینی شهری مبتنی بر مشارکت مردمی و بخش خصوصی است، تصریح کرد: دولت در این طرح به جای این که خودش همه کارها را انجام دهد، تلاش میکند بستری را فراهم کند تا مردم و بخش خصوصی بتوانند فعال باشند.
نقصان محمدی دراین باره با اشاره به این که دولت تلاش میکند ۳ بخش را در این طرح فعال سازد تا بخش چهارم یعنی مشارکت مردمی و بخش خصوصی فعال شود، عنوان می کند: یک بخش از اقدامات دولت مربوط به وزارت راه و شهرسازی است که باید اقدامات عملیاتی را انجام دهد یا بودجه ای را تعیین کند تا بر اساس آن ساخت و سازهایی در بافت های شهری هدف صورت گیرد.
وی از جمله این اقدامات به ساخت خانه بهداشت در محله اسکان یزد، آسفالت معابر آن محله یا ساخت خانه فرهنگ محمودی اشاره کرد و گفت: البته برای انجام این اقدامات باید اداره راه و شهرسازی زمینهای دولتی را در اختیار قرار بگیرد.
این مسئول ادامه داد: در بخش دوم شهرداریها موظف هستند بر اساس بودجهای که دارند در طرح بازآفرینی شهری مشارکت کنند و بخش سوم هم شامل دستگاههای خدماترسان آب، برق، گاز و تلفن میشود تا بر اساس بودجهای که دارند خدماتی به مردم ارائه کنند تا آنها در طرح بازآفرینی شهری نیز مشارکت داشته باشند.
نقصان محمدی ارتقاء کیفیت زندگی مردم را هدف اصلی طرح بازآفرینی شهری عنوان کرد و گفت: سطح زندگی مردم باید در بخش مسکن و فضای شهری ارتقاء پیدا کند و تلاش شود نیاز جامعه به مسکن مناسب و با کیفیت تامین شود.
وی افزود: بر این اساس طرح مسکن اجتماعی توسط دولت در دست اقدام قرار گرفته و خرسندیم که ستاد بازآفرینی شهری به صورت مستمر در استان هم در سال ۹۶ و هم در سال ۹۷ تشکیل شده و مباحث آن را با مصوبات ستاد ملی باز آفرینی شهری هم راستا کردهایم.
به گفته مدیر کل راه و شهرسازی استان، این ستاد تاکنون ۱۳ مصوبه برای استان یزد داشته که امیدواریم در سال ۹۷ عملیاتی شود.
این مقام مسئول طرح جامع حفاظت از شهر یزد را یکی دیگر از طرحهای مهم این اداره کل عنوان کرد و گفت: مطابق تعهدات ثبت جهانی شهر یزد، باید برنامههای حفاظتی داشته باشیم.
وی گفت: با توجه به ثبت جهانی یزد و لزوم توجه به تخصص و تجربیات جهانی امیدواریم بتوانیم از این تجربیات هم با محوریت متخصصین داخلی کشورمان استفاده کنیم و بتوانیم طرح جامع حفاظت محور را پی بگیریم.
وی با بیان این که دوره طرح جامع شهر یزد به اتمام رسیده و طرح تفضیلی شهر یزد را با تلاشی که داشتیم به نتیجه رساندیم، اظهار کرد: خرسندیم که شهر یزد از لحاظ طرح تفضیلی به آرامش رسیده و مردم عزیز استان درگیر بروکراسی اداری نیستند.
نقصان محمدی با اشاره به معماری خشتی و گلی یزد نیز بیان کرد: برای ساخت مسکن با گل در یزد به دنبال تدوین آییننامهای هستیم که بتواند امکانی فراهم کند تا مردم با گل ضمن رعایت موارد ایمنی خانه بسازند.
وی افزود: بر این اساس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی، این مهم را در دستور کار خود قرار داده و اخیراً تفاهمنامهای نیز با دانشگاه یزد در این رابطه داشتهایم.
مدیر کل راه و شهرسازی استان خاطرنشان کرد: در سال ۹۶ اولین استانی که توانست طرح تفضیلی و همچنین مصوبات کمیسیون ماده ۵ را منتشر کند، استان یزد بود.
وی ادامه داد: از سال ۹۵ طرحهای ساختمانی اداره کلهای مختلفی را در استان در دست اقدام داریم که مواردی همچون ساختمان فرمانداری ابرکوه و هرات بود که تکمیل شد و به بهرهبرداری نیز رسید.
نقصان محمدی از عمدهترینها و بزرگترین این طرحها را ساختمان مرکز فرهنگی امام علی(ع) دانست که این طرح کاملاً متوقف شده، در حال حاضر در حال اجرای عملیات عمرانی است.
این مسئول در پایان با اشاره به استقرار یگان حفاظت از اراضی دولتی در حوزه املاک این اداره کل، گفت: هدف از استقرار این واحد این است که بتوانیم ضمن حراست از املاک دولتی از گسترش حاشیهنشینی نیز پیشگیری کنیم و همچنین امیدواریم با تداوم این کار ضمن حفاظت از بیتالمال، بتوانیم بیت المال را نیز درست هزینه کنیم.
منبع:ایسنایزد
بخش نظردهی بسته شده است..