مصرف آب در یزد پایین تر از میانگین کشوری/ آب انتقالی تنها دوسوم آب شرب یزد را تامین می‌کند

در نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه استان با معاونین استان و مدیران آب یزد، در خصوص «آب» به عنوان بحرانی ترین مسئله استان یزد بحث و تبادل نظرر شد.

به گزارش یزدی نیوزعلی اسلامی در نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه استان با معاونین استان و مدیران آب یزد که با موضوع کم آبی و خشکسالی یزد برگزار شد به کاهش سهمیه آب شرب اصفهان و یزد اشاره کرد و گفت: اولویت اول مسئولان کشوری و استانی بحث آب شرب است.

 
وی خاطرنشان کرد: این میزان که کاهش پیدا کرده به این دلیل است که میزان آب ذخیره سد و میزان ورودی ماه‌های بعد را مدیریت کنند و تا شهریور و مهر از وضعیت خشکسالی عبور کنیم.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد گفت: به طور متوسط در طول سال ۶۵ درصد از نیاز آبی شرب شهرهای استان یزد که حدود ۹۲ میلیون متر مکعب می‌شود، از آب انتقالی تامین می‌شود و مابقی نیاز شهرهای استان یزد از آب چاه یا منابع محلی در هر شهر تامین می‌شود.
 
اسلامی ادامه داد: متاسفانه به دلیل خشکسالی‌های مستمر، برداشت‌های بی‌رویه و کاهش ذخایر آبی استان و کاهش کیفیت، ما درحال حاضر مجبور هستیم که سهمیه‌ای از آب انتقالی به ۱۰ شهر استان بدهیم.
 
وی مشکل دوم استان یزد را نوسان مصرف دانست و گفت: در دی ماه و بهمن ماه که وضعیت هوا در استان یزد مساعدتر هست، تقریبا در شهرهای استان ۶ میلیون متر مکعب مصرف آب شرب داریم که ۸۵ درصد آب انتقالی و ۱۵ درصد از چاه‌ها است.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد بیان کرد: این عدد در تیر و مرداد به حدود ۱۱ و نیم میلیون متر مکعب می‌رسد که ۵۰ درصد از آن توسط منابع داخلی استان و ۵۰ درصد هم از منابع آب انتقالی تامین می‌شود.
 
اسلامی افزود: در بعضی از شهرهای استان یزد چون کیفیت آب بسیار پایین است، مجبور هستیم که از سیستم‌های آبیاری دیگری استفاده کنیم که از جمله این شهرها می‌توان به اردکان و بهاباد اشاره کرد که عمدتا یا از ایستگاه برداشت و یا از آب شیرین کن‌های مستقر در محل‌های ‌مختلف تامین می‌شود.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد ادامه داد: ۲۰ درصد کاهش آب شرب مصرفی کاملا عملی است و در صورتی که این اتفاق بیفتد هم زمینه‌ای برای مدیریت آب استان به وجود می‌آید و هم زمینه‌ای برای رفع مشکلات پیش رو فراهم می‌شود.
 
آب انتقالی تنها دوسوم آب شرب یزد را تامین می‌کند
محسن صادقیان نیز در این جلسه اظهار داشت: سعی کردیم مشکل آب که الان به وجود آمده را با برگزاری جلسات هماهنگی بین مدیران استانهای یزد، اصفهان و چهارمحال و بختیاری مدیریت کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه هر هفته در استان یزد جلسه مرتبط با آب برگزار می‌شود و به کوچکترین موضوعی در این زمینه توجه صورت می‌گیرد خاطرنشان کرد: در حوزه تامین آب استان یزد برنامه‌های متفاوت و متعدد کوتاه مدت و بلند مدتی در نظر گرفته شده است.
 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد با تاکید بر اینکه لازم است با اجرای طرح‌هایی، استان یزد را در آینده از مشکلاتی که در زمینه کم آبی وجود دارد برطرف کنیم بیان کرد: نکته‌ای که حتما باید به آن توجه صورت گیرد این است که امروز یک قطره از آب انتقالی را در حوزه‌های غیر از شرب استفاده نمی‌کنیم.
 
وی بیان کرد: آبی که از سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌شود شور و سخت است و با این وجود روی این موضوع هم مدیریت می‌کنیم که کیفیت آب کمتر نشود.
 
صادقیان ممنوع کردن کشت‌های پرآب‌‌خواه، نظارت بر برداشت آب با کنتورهای هوشمند، برخورد با چاه‌های غیرمجاز، کاهش مصرف و برداشت در بخش کشاورزی تا ۵۰ درصد را از جمله کلیدواژه‌های مهم در ارتباط با صنعت آب یزد دانست و با بیان اینکه بازچرخوانی آب در صنعت باید در دستور کار قرار گیرد گفت: اگر صنعت‌گران نمی‌توانند ما را همراهی کنند نمی‌توانیم آب‌های زیرزمینی را با هزینه‌های کم در اختیار صنایع قرار دهیم و آنها بدون استفاده کامل آن را خارج کنند.
 
صادقیان افزود: مصرف سالانه آب شرب مردم یزد ۹۲ میلیون متر مکعب است در صورتی که سالانه تنها ۶۲ میلیون متر مکعب آب به یزد منتقل می‌شود و اصلا منطقی نیست که آب انتقالی در غیر شرب استفاده شود و تمام این آب به صورت کامل در شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 
 
 
تمام آب انتقالی یزد در حوزه شرب مصرف می‌شود
محمدمهدی جوادیان‌زاده عصر امروز در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه استان با معاونین استان و مدیران آب یزد که با موضوع کم آبی و خشکسالی یزد برگزار شد اظهار داشت: خشکسالی که در کشور حاکم است یک خشکسالی بلند مدت است ولی امسال گستردگی بسیار بیشتری دارد.
 
به گزارش تسنیم وی با اشاره به اینکه بیشترین اثرات منفی این خشکسالی به فلات مرکزی ایران معطوف است گفت: استان یزد همیشه تحت تاثیر خشکسالی‌ها بوده و الان هم به شدت بدتر شده است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد خاطرنشان کرد: تا این لحظه ۵۴ میلی متر بارندگی داشتیم که نسبت به سال قبل ۷ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۷ درصد کاهش بارندگی داشتیم.
 
وی با اشاره به اینکه بارش‌هایی که الان به صورت پراکنده وجود دارد نمی‌تواند همچون بارش‌های زمستانی تاثیرگذار باشد گفت: این بارش‌ها بیشتر برای مراتع و لطیف‌تر شدن هوا موثر هستند.
 
جوادیان به کم شدن ظرفیت آب شرب در استان یزد خبر داد و افزود: سالانه ۴۵ سانتی متر و معادل ۲۵۰ میلیون متر مکعب بیشتر از ظرفیت آب‌های زیرزمینی برداشت می‌کنیم.
 
وی بیان کرد: در روستاها نزدیک به ۴۸۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم که مجبور هستیم نزدیک به ۳۳۰ روستا را به صورت تانکر و بیش از ۶۰۰ روستا را با نوبت‌بندی آب‌رسانی کنیم.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد خاطرنشان کرد: با تاکید بر اینکه همه این موارد نشان می‌دهد که ما در یزد آب نداریم گفت: این خشکسالی که بر یزد حاکم است در منطقه چهارمحال و بختیاری و اصفهان هم حاکم شده و سبب شده که میزان آب ورودی به سد زاینده رود به یک چهارم برسد.
 
جوادیان زاده ادامه داد: به همین دلیل شورای زاینده‌رود به ریاست وزیر نیرو تصمیم گرفتند که در دو نوبت و هر نوبت ۱۰ درصد از آب شرب اصفهان و یزد کم شود تا امسال را بدون اینکه ذخیره سد زاینده‌رود به صفر برسد بگذرانیم.
 
منبع:یزدرسا

بخش نظردهی بسته شده است..