شناسه خبر: 63141
منتشر شده در مورخ: ۹۷/۰۱/۰۳
ساعت: ۱۹:۰۲
تحویل حجمی آب چاههای کشاورزی تفت در سال جاری

رییس اداره منابع آب حوزه مرکزی شرکت آب منطقهای یزد اعلام کرد: طرح تحویل حجمی آب چاههای کشاورزی شهرستان تفت در سال جاری اجرا میشود.
به گزارش یزدی نیوز«محمدحسین باقری» در شهرستان تفت از اجرای طرح تحویل حجمی آب چاههای کشاورزی در دشتهای نیر- دهشیر و طاقستان برای سال جاری طبق یک برنامه زمانبندی خبر داد.
وی با تشریح وضعیت بارندگی و منابع آبی در شهرستان تفت نیز بیان کرد: با افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش نیاز آبی با کاهش سرانه آب تجدیدپذیر در کشور روبرو هستیم که این امر ضرورت مصرف بهینه آب و اصلاح شیوههای فعلی و سنتی مصرف آب در بخش های مختلف را بیش از پیش ضروری میسازد.
وی به نقل از وزیر نیرو، اظهار کرد : در ۴۷ سال اخیر در حال سپری کردن خشکترین سال هستیم به طوری که میزان بارندگی در شهرستان تفت در شش ماهه آبی سال جاری نسبت به سال آبی گذشته با ۵۳ در صد کاهش روبرو بوده است.
این مقام مسئول با اشاره به تعداد ۹۰۰ منبع آبی شهرستان تفت، افزود: مجموع چاههای مجاز فعال شهرستان تفت ۴۷۱ حلقه چاه و تعداد قنوات آن ۴۲۹ دهنه است که متاسفانه به دلیل خشکسالیهای مستمر و همچنین برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی، میزان افت متوسط سالیانه سطح آب زیرزمینی در برخی از دشتهای شهرستان تفت تا 43 سانتی متر در سال است.
باقری ادامه داد: در کنار مشکلات افت سطح آب زیرزمینی، هجوم آب شور و تغییر کیفیت چاههای شرب و کشاورزی از مشکلات خاص منابع آبی شهرستان تفت است.
وی با اشاره به نقش کلیدی ارتفاعات شیرکوه در تغذیه دشت یزد- اردکان، گفت: ارتفاعات شیرکوه از لحاظ هیدرولوژی نقش مهمی در تغذیه دشت یزد – اردکان دارد و کاهش نزولات جوی در این ارتفاعات، زنگ خطری برای استان بالاخص دشت یزد- اردکان محسوب میشود.
رییس اداره منابع آب حوزه مرکزی شرکت آب منطقهای یزد با اشاره به اقدام مدبرانه دولت در اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی در استان، ابراز کرد: هدف کوتاه مدت این طرح توقف افت سطح آب تا پایان برنامه ششم و هدف بلند مدت آن جبران کسری مخزن آب زیرزمینی در برنامه ۲۰ ساله است.
باقری روند اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی در شهرستان تفت را تشریح کرد و گفت: در سال ۱۳۹۳ شورای حفاظت از منابع آب شهرستان تفت برگزار، در سال ۱۳۹۴ کنتورهای هوشمند نصب، در سال ۱۳۹۵ طرح خاموشی زمستانی یک ماهه چاههای کشاورزی اجرا و اکیپ ویژه شناسایی و انسداد چاههای غیرمجاز تشکیل و در سال ۱۳۹۶ طرح خاموشی ۴۵ روزه و طرح ملی داناب اجرا شد.
منبع:ایسنایزد
بخش نظردهی بسته شده است..