گام های اقتصادی دولت تدبیر و امید در استان یزد

دولت تدبیر امید از ابتدای شروع فعالیت با هدف ایجاد امید و رونق تولید در استانهای کشور گام های مهمی برداشت که استان صنعتی یزد از جمله آنهاست.

به گزارش یزدی نیوزبخش عمده این رونق متوجه همکاری و رونق فعالیت های سیستم بانکی است که در این راستا در این مدت شاهد رشد ۹۰ درصدی مانده تسهیلات اعطایی شبکه بانکی استان در دولت تدبیر و امید بوده ایم.

سیستم بانکی استان در سال‏های فعالیت دولت تدبیر و امید و در راستای حمایت تولید و خروج از رکود، نسبت به اجرایی کردن آیین نامه کمک به تامین مالی خودروسازان و تولید کنندگان ماشین آلات کشاورزی، دستورالعمل تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط و مستثنی شدن بنگاه های کوچک و متوسط از شرط نداشتن بدهی غیرجاری و چک برگشتی به منظور بهره مندی از تسهیلات و تعهدات اقدام کرده است.
در پایان آبان‌ ماه ۱۳۹۶، کل مانده تسهیلات بانکها و موسسات اعتباری استان، ۱۲.۴هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با پایان شهریور ماه ۱۳۹۲ (۶هزار میلیارد تومان ) ، بالغ بر ۱۰۶درصد افزایش یافته که این موضوع بیانگر افزایش توان بانک‏ها برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی در استان است.
افزایش ۳۴درصدی حجم مبادلات سهام و توسعه بازار سرمایه استان یزد در دولت تدبیر و امید یک دیگر از عوامل موفقیت فعالیت های اقتصادی دولت در این استان است.
در پایان سال ۱۳۹۵، با حضور ۳۴ کارگزار فعال، حجم معاملات به ۴۶۹۸ میلیون سهم به ارزش ۱۵۲۴۷میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۲، از لحاظ حجم ۳۴درصد افزایش داشته که افزایش حجم مبادلات، بیانگر توسعه بازار سرمایه در استان است. 
هم اکنون در سه نقطه شهر اعم از بلوار جمهوری، میدان مهدیه، باغ ملی دفاتر معاملاتی کارگزاران پراکنده است. در بورس منطقه‏ای یزد هم اکنون ۶تالار اختصاصی وجود دارد که در نقاط مختلف شهر تاسیس شده اند و کارگزاران فعال در آن مشغول به فعالیت هستند. 
در سالهای گذشته برای رفاه حال سهامداران، در شهرستان های میبد، اردکان، تفت، مهریز و ابرکوه دفاتر معاملاتی بورس اوراق بهادار تاسیس شد که در آنجا تمامی عملیات خرید و فروش سهام و انتقال صورت می‏گیرد. 
هم اکنون ۱۰ شرکت یزدی شامل جوشکاب، ذغال سنگ نگین طبس، فرآورده‏های نسوز پارس، فولاد آلیاژی یزد، سرامیک های اردکان، کابل های شهید قندی، چادرملو، معادن بافق، فولاد آلیاژی ایران و فولاد ارفع دارای نماد فعال در بورس ایران هستند.
در دوران فعالیت این دولت کاهش ۲۳ درصدی نرخ تورم اتفاق افتاده و ثبات و آرامش اقتصادی در فضای اقتصاد کلان استان یزد به همراه داشته است.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به آبان ۱۳۹۶ معادل ۱۰.۵ بوده است که در مقایسه با تورم سال ۱۳۹۲ (که ۳۳.۵بوده)، کاهش ۲۳ واحد درصدی را تجربه کرده است.
یکی دیگر از عوامل رشد اقتصادی در هر دولت و حتی استانی رشد صادرات و کاهش واردات است و در این خصوص شاهد افزایش ۳۷ درصدی صادرات استان یزد در دولت تدبیر و امید هستیم.
میزان صادرات از طریق گمرک استان در سال ۱۳۹۵، بالغ بر ۱۸۴۱ هزار تن کالا به ارزش ۴۶۶ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۲، به لحاظ وزن ۳۷.۵ درصد افزایش داشته است.
عمده کالاهای صادراتی عبارتند از کاشی، نایلون، پسته و مغز پسته، میلگرد، شیشه ساختمانی، هیدروکربن، اکسیدمولیبدن، گونی طناب و نخ پلاستیکی، انواع کابل مخابراتی و سیم و کابل بوده است.
در پایان سال ۱۳۹۵، کالاهای استان به ۶۸ کشور جهان صادر شده که عمده کشورهای مقصد صادراتی استان در این سال، کشور های عراق، افغانستان، پاکستان، هلند، هند، سوریه، ترکیه، امارات متحده عربی و عمان بوده است.
کاهش ۳۸ درصدی واردات استان یزد نیز در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در این دولت اتفاق افتاده است به گونه ای که در حوزه واردات، در سال ۱۳۹۵، بالغ بر ۳۴ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۶ میلیون دلار از ۳۶ کشور وارد گمرک استان شده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲، به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۰.۶ و ۳۸ درصد کاهش یافته است.
عمده کشورهای وارداتی استان ، چین، ایتالیا، ترکیه، جمهوری کره، سودان، امارات متحده عربی، آلمان، اسپانیا، هند، هلند و سایر کشورها بوده است.
عمده کالاهای وارداتی استان هم شامل چیپس پلی استر، ماشین‏آلات تولید کاشی، بالاست لامپ کم مصرف، کنجد خام و ماشین آلات چاپ است.
افزایش ۶.۱ واحد درصدی نرخ مشارکت اقتصادی استان یزد در دولت تدبیر و امید یکی دیگر از نقطه های امیدبخش در چهارمین استان صنعتی کشور است.
در پایان تابستان ۱۳۹۶، نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر استان، بالغ بر ۴۲.۱ درصد بوده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۲، حدود ۶.۱ درصد افزایش یافته که بیانگر افزایش بکارگیری نیروی کار بالقوه در استان است.
توسعه ۱۰۰ درصدی ظرفیت‏ درآمدهای عمومی استان یزد در دولت تدبیر و امید با شناسایی منابع جدید درآمدی و تحقق درآمدهای مصوب استانی نیز یکی دیگر از موفقیت های حوزه اقتصادی در مرکز ایران است.
در سال ۱۳۹۵، درآمدهای عمومی استان بالغ بر ۱۲۶۹۵ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ با درآمد ۶۲۰۶ میلیارد ریال بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.
در سال ۱۳۹۵، درآمدهای مالیاتی استان بالغ بر ۱۲۰۷۵ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ با درآمد ۵۶۵۵ میلیارد ریال، بیش از ۲ برابر افزایش یافته است. 
در این مدت درآمد مالیات های مستقیم از۳۴۱۴ میلیار ریال در سال ۱۳۹۲ به ۷۷۶۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵ بالغ گردیده است. درآمد مالیاتهای غیرمستقیم استان نیز از ۲۲۴۱ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۳۴۰۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵ رسیده است.
درآمد خانوارهای شهری استان یزد نیز در دولت تدبیر و امید افزایش۷۷ درصدی داشته است.
در سال ۱۳۹۲، متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری استان معادل ۱۷.۱ میلیون تومان بوده که با ۷۷ درصد افزایش به ۳۰.۳ میلیون تومان در تابستان ۱۳۹۶ رسیده است.
متوسط درآمد سالانه یک خانوار روستایی در سال ۱۳۹۲ معادل ۱۴.۳ میلیون تومان بوده که با ۳۶ درصد افزایش به ۲۰.۸میلیون تومان درتابستان ۱۳۹۶ رسیده است.
یکی از خلاقیت ها و نوآوری های دولت در این استان ایجاد نهادی و راه اندازی مرکز خدمات سرمایه‏گذاری بوده است.
این مرکز با هدف هدایت، حمایت، تسهیل و تسریع انواع سرمایه‏گذاری و فرآیندهای تامین مالی در استان و همچنین برنامه ریزی برای ایجاد کانون واحد سرمایه‏گذاری خارجی در استان به بهره‌برداری رسید. 
تجهیز و تقویت جایگاه مرکز خدمات سرمایه‏گذاری در ساختار اجرایی استان، تدوین نقشه جامع سرمایه‏گذاری و تامین مالی استان، زمینه‏سازی و بسترسازی برای ایجاد پنجره واحد سرمایه‏گذاری و کارآفرینی در استان، تدوین و برگزاری کارگاه‏های فراگیر آموزشی، اصلاح فرآیند صدور مجوزها و تدوین کتاب راهنمای سرمایه‏گذاری در استان یزد و بازاریابی ملی و بین‏المللی برای جذب سرمایه از جمله اقدامات برنامه ریزی شده برای جذب سرمایه‏گذاری خارجی در استان است.
در دولت تدبیر و امید و بویژه با ایجاد مرکز خدمات سرمایه گذاری شاهد جلب ۷۸ میلیون دلار و جذب ۱۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در استان یزد بوده ایم. 
از شهریور ۱۳۹۲ تاکنون، استان یزد توانسته نسبت به جلب ۴۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی اقدام کند که از این میزان حدود ۱۸ میلیون دلار به صورت پوششی و غیر پوششی در استان جذب شده است. 
این سرمایه‌گذاری‌ها در قالب ۸ طرح سرمایه گذاری در حوزه های فولاد، انرژی خورشیدی، کاشی و سرامیک و ظروف بلور بوده است. 
بهبود توزیع درآمد در استان نیز با کاهش ۱۰ درصدی ضریب جینی در نقاط شهری از دیگر فعالیت ها بوده است.
در سال ۱۳۹۲، ضریب جینی شهری استان معادل ۳/۰ بوده که با ۱۰ درصد کاهش به ۲۷/۰ در سال ۱۳۹۵ بالغ شده است. 
ضریب جینی بیانگر نحوه توزیع درآمد در استان است که عددی بین صفر و یک بوده و هرچه به صفر نزدیک تر باشد مناسب‌تر خواهد بود. 
در این مدت میزان خسارت پرداخت شده توسط صنعت بیمه استان نیز رشد ۷۶ درصدی داشته است.
حق بیمه تولیدی صنعت بیمه از سال ۹۲ تا سال ۹۵ با رشد ۴۷ درصدی از ۳۴۹ میلیارد تومان به ۵۱۳ میلیارد تومان رسیده است. 
با در نظر گرفتن فاکتور جمعیت و محاسبه حق بیمه سرانه می‌توان متوجه افزایش ۳۵ درصدی حق بیمه سرانه پرداختی توسط بیمه‌گذاران در استان یزد شد به نحوی که حق بیمه سرانه از ۳۴۰ هزار تومان در سال ۹۲ به ۴۶۰ هزار تومان در سال ۹۵ رسیده و استان یزد از منظر حق بیمه سرانه دارای رتبه دوم در بین استان های کشور بوده که بیانگر توسعه صنعت بیمه در استان است. 
همچنین در این دوره خسارت پرداخت شده توسط صنعت بیمه با رشد ۷۶ درصدی روبرو بوده و از ۱۸۸ میلیارد تومان سال ۹۲ به ۳۳۰میلیارد تومان در سال ۹۵ رسیده است.
یزد نخستین شهر خشتی جهان ، دویمن شهر تارخی جهان و تنها شهر دارای سکنه ثبت جهانی شده در یونسکو ایران محسوب می شود.
استان یزد دومین استان معدنی، چهارمین استان صنعتی و هشتمین استان صادر کننده محصولات غیرنفتی کشور است و ۳هزار و ۷۰۰ پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی ۸۰ هزار میلیارد ریال و با حدود ۱۰۰ هزار نفر اشتغال صنعتی در استان وجود دارد.

 

منبع:ایرنایزد

بخش نظردهی بسته شده است..