شناسه خبر: 61934
منتشر شده در مورخ: ۹۶/۰۹/۲۲
ساعت: ۰۷:۳۶
هر ۳۰ دقیقه، یک کشته بر اثر تصادف در ایران
به گزارش یزدی نیوزهر چند در سالهای اخیر میزان تصادفات و بالطبع تلفات جادهای کنترل شده است و نهادهای مسئول کمی قبلتر از آغاز تعطیلات نوروزی یا تابستانی اقدامات گستردهای را برای کاهش تصادفات و تلفات انجام دادهاند؛ اما نگاهی به آمار تلفات در برخی زمانهای خاص به شدت نگران کننده است.
همانطور که از حوادث یک هفته نخست تعطیلات سال گذشته بر میآید، فجایع رانندگی سال ۹۶ وحشتناک تر از تمامی پیش بینیها بوده است که غالبا از بی احتیاطی رانندگان و البته غیر استاندارد بودن راهها و در رتبه اخر شرایط نامناسب جوی ناشی میشود.
و البته در کنار این موارد باید به کوتاهی وزارتراه در تامین ایمنی جادهها اشاره کرد که البته وقوع رویدادهای بهتآوری نظیر سقوط سنگ در جادههای کوهستانی و نداشتن شانهخاکی و نا ایمن بودن مسیرهای بینشهری نیز به این موارد افزوده میشود؛ آنطور که در طی ۳ ماه نخست امسال ۵ تن در اثر سقوط سنگ در جاده چالوس جان خود را از دست دادهاند و مسئولان همچنان اقدام چشمگیری برای مناسبسازی این مسیر انجام ندادهاند.
بر پایه این گزارش، میزان تلفات تعطیلات نوروزی ۹۶ در پنج روز اول ۱۴۵ کشته و ۲۹۵۰ زخمی بوده است که تا آخر فروردین ماه این آمار به ۱۱۶۴ کشته رسیده است.
همچنین طبق آمار رسمی سازمان پزشکی قانونی در سال ۹۶، بیشترین کشتههای حوادث رانندگی مربوط به شهریور ماه با یکهزار و ۷۴۶ نفر و پس از آن تیرماه با یکهزار و ۶۱۰ نفر بوده است؛ ضمن آنکه روز ۹ تیرماه با ۷۷ کشته پرتلفاتترین روز در نیمه اول امسال بوده است. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (یکهزار و ۴۷۴ فوتی) ۹.۵ درصد بیشتر شده است.
در نیمه اول امسال نیز ۵ هزار و ۷۵۸ نفر در محورهای برون شهری، دو هزار و ۳۳۱ نفر در مسیرهای درون شهری، ۵۸۵ نفر در مسیرهای خاکی روستایی و ۱۷ نفر نیز در مسیرهایی نامعلوم جان باختهاند.
در ۶ ماهه نخست امسال ۱۷۹ هزار و ۷۹۵ مصدوم تصادف به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردهاند که این تعداد نسبت به نیمه اول سال گذشته(۱۷۸ هزار ۸۸۷ نفر) نیم درصد افزایش یافته است.
بر اساس گزارش نهادهای رسمی، در پنج سال گذشته (۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶) ۹۱۹ نفر در حوادث رانندگی اتوبوسهای مسافربری جان خود را از دست دادند که بیشترین آن با ۲۳۷ نفر در سال ۱۳۹۱ و کمترین آن با ۱۷۲ نفر در سال گذشته به ثبت رسیده است.
هر ۳۰ دقیقه یک نفر بر اثر تصادف در ایران میمیرد و براساس اعلام مسئولان سوانح و تصادفات رانندگی سومین عامل مرگومیر در کشور است، که علاوه بر از بین رفتن سرمایههای انسانی هرساله هزینههای هنگفتی نیز صرف این حوادث میشود.
ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در شهریورماه امسال اعلام کرده که سالانه ۳۹ میلیارد دلار از درآمد ملی ما به صورت مستقیم و غیرمستقیم به دلیل حوادث و سوانح ترافیکی از بین میرود، حال باید دید که آیا نمیتوان همین هزینه را برای ایمن سازی راهها اختصاص داد تا علاوه بر کاهش این تلفات از رنج خانواده های مصدوم و معلول این حوادث کاست؟ آنچه به نظر میرسد این است که حل این معضلات یک همت جمعی از سوی مسئولان و البته خودرو سازان را میطلبد تا با فاصله گرفتن از حرف و شعارهای هر ساله، آستین بالا زده و چارهای جدی برای این وضعیت بحرانی بیاندیشند.
فارس
بخش نظردهی بسته شده است..