تا پایان امسال:

افزایش آثار ثبتی استان یزد به ۲۰۰۰ مورد

no-thumbs

سرپرست معاونت میراث فرهنگی استان یزد اعلام کرد: تا انتهای امسال بیش از 300 پرونده ثبتی در چهار حوزه طبیعی، غیرمنقول، ناملموس، منقول تهیه و تدوین خواهد شد که با ثبت آنها در فهرست آثار ملی کشور، تعداد آثار ثبتی استان یزد به دو هزار اثر می‌رسد.

به گزارش یزدی نیوز«ساشا ریاحی مقدم» در این باره تصریح کرد: استان یزد یکی از استان‌های تاریخی ایران است که تعداد بی‌شماری آثار تاریخی و طبیعی باارزش را در خود جای داده است‌.

به گفته وی، تاکنون یک‌هزار و ۷۰۱ اثر فرهنگی و تاریخی در چهار حوزه طبیعی، منقول، غیرمنقول و ناملموس از استان یزد در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و این تعداد تا پایان سال به دو هزار مورد خواهد رسید.

این مقام مسئول در خصوص جایگاه استان یزد در تعداد آثار ثبت شده، اعلام کرد: معاونت میراث فرهنگی استان یزد طی دو سال گذشته رتبه نخست را در تعداد آثار فرهنگی ثبت شده در کشور به خود اختصاص داده است.

ریاحی مقدم ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری بیش از ۳۰۰ پرونده ثبتی دیگر در واحد ثبت میراث فرهنگی استان یزد تهیه و جهت بررسی به سازمان میراث فرهنگی ارسال شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از وظایف مهم میراث فرهنگی مطالعه و بررسی پیرامون آثار فرهنگی تاریخی و طبیعی به منظور ثبت آنها در فهرست آثار ملی و بررسی و شناسایی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی دارای ارزش و همچنین تهیه شناسنامه‌های فنی و سایر موارد مربوط به ثبت آثار منقول و غیرمنقول تاریخی‌ـ فرهنگی، بافت‌های تاریخی، میراث طبیعی و معنوی در فهرست آثار ملی است‌.

وی در خصوص میراث طبیعی عنوان کرد: منظور از میراث طبیعی محدوده های جغرافیایی طبیعی و مناطق خاصی از استان است که به علت کیفیت ویژه فیزیکی و زیست شناسی و یا منظر و چشم اندازهای طبیعی زیبا و کم نظیر و یا محوطه‌های طبیعی ـ تاریخی و پدیده‌ها و نمونه‌های ارزشمند گیاهی و جانوری و زیستگاه های آنها را ایجاد کرده و بنابراین تحت حفاظت و بهره‌برداری پایدار قرار می‌گیرند.

ریاحی مقدم در خصوص میراث منقول استان هم گفت: اموال منقول فرهنگی، تاریخی به اشیایی گفته می‌شود که قابلیت حمل و جابه‌جایی داشته باشد. این اشیا اعم از مذهبی یا غیر مذهبی باید به لحاظ باستانشناسی ماقبل تاریخی، ادبی، هنری یا علمی اهمیت داشته باشد.

وی همچنین اظهار کرد: کلیه آداب و رسوم، بازی‌های محلی، رشته ها و فنون مختلف صنایع دستی و سنتی، مراسم ‌خاص مذهبی و غیرمذهبی که در گذشته انجام می‌شده و در معرض خطر فراموشی هستند یا در حال حاضر به شکل سنتی انجام می‌گیرند نیز در این حوزه میراث ناملموس بررسی می‌شوند.

به گفته سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، کلیه بناهای تاریخی اعم از خانه‌ها، سایت‌های تاریخی، بافت‌ها، تپه‌ها و محوطه‌هایی که به لحاظ معماری و نوع مصالح و قدمت حائز اهمیت است نیز در حوزه میراث نامنقول بررسی می‌شوند.

گفتنی است، اولین بنای ثبت شده در استان یزد گنبد عالی شهرستان ابرکوه است که در سال ۱۳۱۲ و توسط آندره گدار ثبت شده است.

منبع: ایسنا
 

 

بخش نظردهی بسته شده است..