آیا روحانی به اصلاحطلبان پشت کرده است؟
زینب صفری در روزنامه اعتماد نوشت: دولت دوازدهم در حالی پایان همین هفته پا به هشتاد روزگی خودش میگذارد که حسن روحانی با چالش تازهای در ارتباط با بدنه رای جوان ش مواجه شده است. بدنه رایی که دست کم در بخشهایی معتقد است روحانی در دومین دولت خودش و در شرایطی که دیگر به رای جوانان و اصلاحطلبان نیاز ند...
به گزارش یزدی نیوزانتقادات بدنه رای روحانی به او از ایام چینش کابینه آغاز شد و در جریان معرفی وزیر علوم به اوج خودش رسید. در آن ایام خیلیها گفتند روحانی در انتخابات راهنمای چپ زده اما بعد از انتخاب به سمت راست چرخیده است. معیار آنها مقایسه شعارهای تند و تیز روحانی در سفرهای انتخاباتیاش به ویژه در هفته آخر تبلیغات ریاستجمهوری با نحوه چینش کابینه بود.
اما آیا روحانی به اصلاحطلبان پشت کرده و به سمت رقبای اصولگرایش چرخیده است؟ آن هم رقبایی که روزی حتی پروژه رد صلاحیت او در انتخابات را دنبال میکردند و آرزوی یک دورهای شدن ریاستجمهوریاش را در سر میپروراندند. اگر یادمان برود که روحانی بلافاصله بعد از پیروزیاش در انتخابات در چه شرایطی کابینهاش را چید بعید نیست دچار این خطای تحلیلی بشویم. او در شرایطی دست به کار چینش کابینهاش شده بود که برادرش حسین فریدون دستگیر و زندانی شد. نزدیکترین فرد به حسن روحانی هم محسوب میشود؛ مشابه اتفاقی که در مورد اسحاق جهانگیری و آن هم درست در شش و بش انتخاب وزیر علوم رخ داد. مهدی جهانگیری، برادر معاون اول رییسجمهور در همان ایام رایزنیها برای انتخاب وزیر علوم دستگیر شد؛ دستگیریای که با این واکنش کنایی جهانگیری همراه بود که «امیدوارم دستگیری برادرم سوءاستفاده سیاسی نباشد و عدالت، مبارزه با فساد و حاکمیت قانون برای همه یکسان اجرا شود.» همان موقع انتخاب وزیر زن و اهل تسنن هم در هزارتوی رایزنی با برخی نهادها بیسرانجام ماند. حسن روحانی اما در این شرایط زیرکتر و با تجربهتر از آنی بود که بخواهد باب گفتوگو با سایر ارکان نظام را ببندد. او آنچنان که خودش در جلسه رای اعتماد به وزیر علوم گفت در این میان «نه معامله» بلکه «تعامل» کرده است. این درست همان نقطهای است که عمده اصلاحطلبان حامی روحانی با بدنه رای عمدتا جوان او را از یکدیگر جدا میکند.
بخش نظردهی بسته شده است..