جوان مهریزی که با یک حدیث، مخترع شد!
به گزارش یزدی نیوزشوق به تحقق اقتصاد مقاومتی و نیز یک روایت از ائمه اطهار(ع) موجب شد که جوان مهریزی در کنار کار عکاسی، برای اولین بار دستگاه تولید روغن ارده در کشور را اختراع کند.
«هادی احمدی» یکی از جوانان آتیهدار شهرستان مهریز است که از سنین بسیار کوچک به فعالیتهای فرهنگی و هنری علاقهمند بوده و در حال حاضر نیز با گذراندن دورههای مختلف در زمینه عکاسی، فیلمبرداری و مستندسازی مشغول فعالیت است.
وی در کنار فیلمسازی و عکاسی، یک دستگاه تولید روغن ارده اختراع و به ثبت ملی رسانده است و پس از آن با کمک چند تن از جوانان خوش ذوق شهرستان مهریز موفق شده است یک کارگاه تولید روغن ارده راهاندازی کند.
احمدی درخصوص اولین جرقه ساخت دستگاه تولید روغن ارده میگوید: روزی در حین مستندسازی و در مصاحبه با یک متخصص طب سنتی و اشاره وی به روایات ائمه اطهار (ع) بر اهمیت ارده و روغن آن، باعث شد به فرآوری روغن ارده روی بیاورم و از آنجایی که تولید روغن ارده به صورت سنتی انجام میشد و از لحاظ بصری و بهداشتی، روش جالبی نبود به دنبال راهکاری برای استحصال مکانیزه آن برآمدم.
این جوان کارآفرین ادامه میدهد: با تحقیق و پژوهش و کار شبانهروزی توانستم دستگاه تولید روغن ارده را اختراع و به ثبت ملی برسانم که این دستگاه در واقع اولین نوع خود در کشور محسوب میشود.
احمدی در مورد نحوه کار این دستگاه تصریح میکند: نحوه کار دستگاه تولید روغن ارده، شبیه روش سنتی آن است با این تفاوت که بدون دخالت دست و کاملاً بهداشتی است.
وی اضافه میکند: ابتدا ارده معمولی را در قسمت استوانهای این دستگاه میریزیم و با کمی آب مخلوط میکنیم و در حالی که به وسیله دستگاه ورز داده میشود، روغن ارده شفاف و زلال به راحتی از آن استحصال شده و از گلوگاهی که در قسمت پایین دستگاه تعبیه شده است، خارج میشود.
وی در رابطه با علت اضافه کردن آب به ارده در حین روغنگیری نیز عنوان میکند: روغن کنجد با تحت فشار قرار دادن کنجدها و حرارت بسیار بالا تولید می شود و به همین خاطر ارزش غذایی بسیار بالایی ندارد.
وی میگوید: هرچند روغن کنجد نسبت به بسیاری از برندهای روغن در بازار بهتر است اما روغن ارده این مزیت را دارد که با اضافه شدن مقداری آب، بافت ارده آن را به خود جذب کرده و بعد از ورز دادن ارده توسط دستگاه، روغن شفاف و زلال از آن آزاد میشود.
این مخترع مهریزی هزینه ساخت این دستگاه را بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان ذکر میکند و یاداور میشود: البته هزینههای دیگری نیز بابت راهاندازی کارگاه تولیدی متحمل شدم که با کمک و همراهی بسیج سازندگی و تسهیلات اقتصاد مقاومتی توانستم بر آنها فائق شوم.
احمدی درمورد مشکلات کارگاه تولیدی خود بیان میکند: یکی از مشکلات که تولیدکنندگان بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند، مشکل نقدینگی و بعد از آن موضوع بازار فروش محصولات است.
وی به موضوع واردات بی رویه روغن اشاره و اظهار میکند: ۹۰ درصد روغن مصرفی مردم کشور ما از خارج وارد میشود که نه تنها ارزش غذایی بالایی ندارند بلکه سرطانزا نیز هست ولی مردم به دلیل قیمت نازل از آنها استفاده میکنند.
مخترع دستگاه تولید روغن ارده از عدم همراهی برخی ارگانها نیز گلایه میکند و میگوید: با توجه به نو بودن ایده ساخت دستگاه و راهاندازی این کارگاه، متاسفانه در عوض حمایت، برخی مسئولین سنگاندازی میکنند و جلوی پیشرفت کار ما را میگیرند.
احمدی در پایان نیز حمایت از کارگاههای تولیدی و کارآفرینان جوان را بسیار ارزشمند و تاثیرگذار میخواند و اضافه میکند: از آنجایی که موضوع اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان و تولید داخلی از تاکیدات مقام معظم رهبری است و اشتغال زایی و کارآفرینی و صادرات می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، اقدام به راهاندازی این کارگاه و استخدام چندین جوان جویای کار کردیم که امیدواریم با توجه به مزیتهای این کار، مسئولین کم لطفی نکنند و این کارگاه را که در ابتدای راه قرار دارد، حمایت کنند.
بخش نظردهی بسته شده است..