پیشبینی میزبانی ۱.۵ میلیون مسافر نوروزی در یزد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با تشریح برنامههای نوروزی این استان، از برگزاری 60 رویداد نوروزی در ایام خبر داد.
به گزارش یزدی نیوز«فاطمه دانش یزدی» در جمع خبرنگاران با اشاره به ثبت جهانی عید نوروز به عنوان یک میراث ناملموس و به صورت مشترک بین ۱۲ کشور جهان در دیماه سال گذشته، اظهار کرد: نوروز در کشور ایران بر خلاف دیگر کشورها که به عنوان یک فرهنگ ملی مطرح است، در بین خانوادههای ایرانی مورد توجه است، لذا شعار امسال نوروز به عنوان «نوروزی با خدمات متفاوت» نامگذاری شده است.
وی با بیان این که ۶۰ رویداد فرهنگی و گردشگری در نوروز امسال برای استان تدارک دیده شده است، افزود: امسال در استان نوروزگاههایی را با اولویت بناهای جهانی، ملی و اماکن تاریخی شاخص شهرستانها در نظرگرفتهایم که این برنامهها و رویدادها را به مناسبت روز هر شهرستان با همکاری ارگانهای مختلف استان در این اماکن برگزار خواهیم کرد.
دانش یزدی در این باره تصریح کرد: نورزگاه مرکز استان در باغ جهانی دولت آباد برپاست که در روز دوم فرودین ماه که به نام شهرستان یزد نامگذاری شده است برنامههایی را در نظر داریم.
وی ادامه داد: روز سوم فرودین ماه به نام شهرستان اردکان نامگذاری شده و نوروزگاه این شهرستان در محل موزه مفاخر و فرش اردکان در خانه تاریخی آیتالله خاتمی دایر خواهد شد.
وی روز چهارم فروردین را به نام شهرستان میبد نامگذاری کرد که در نوروزگاه این شهرستان در مجموعه رباط شاه عباسی با برگزاری نمایشگاه سوغات و صنایع دستی و گردشگری در این محل دایر میشود.
به گفته دانش یزدی، نوروزگاه شهرستان بافق در میدان خان این شهرستان با برگزاری برنامه نقالی خوانی اشعار وحشی بافقی برای اولین بار و جشنوارههای بومی و محلی و نمایشگاه عکسهای محلی در روز پنجم فروردین ماه که به نام این شهرستان نامگذاری شده است، دایر خواهد شد.
وی روز ششم فرودین ماه را به نام روز شهرستان اشکذر نام نهاد و گفت: نورزگاه شهرستان اشکذر در پارک اشکی این شهرستان دایر میشود و برنامههایی مانند اقامت گردشگران و جشنوارههای بومی و محلی و رویدادهایی در مسجد ریگ اشکذر در این ایام دنبال خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان روز هفتم فرودین ماه را نیز به نام شهرستان ابرکوه نام برد و گفت: نوروزگاه این شهرستان در محوطه سرو کهنسال ایرکوه برگزار میشود و در این شهرستان نیز برنامههایی مانند نقالی خوانی و حافظ خوانی و نمایشگاههای گردشگری و صنایع دستی برگزار میشود.
وی از نامگذاری روز هشتم فرودینماه به نام شهرستان بهاباد خبر داد و گفت: نورزگاه این شهرستان در محل آرامگاه ملا عبدالله بهاباد برگزار میشود و نمایشگاه ترنم بهاری و نمایشگاه پوستر اماکن فرهنگی و گردشگری را در این محل خواهیم داشت.
دانش یزدی، نهم فرودین ماه را به نام شهرستان مهریز خواند و اظهار کرد: برنامههای این روز در نورزگاهی که در محل باغ جهانی پهلوانپور که قنات جهانی حسن آباد از آن گذر میکند، دایر شده خواهیم داشت.
وی افزود: در این شهرستان یکسری خدمات ویژه برای معلولان در نظر گرفته شده که با بازدید از امکان تاریخی و برپایی سفرههای هفت سین دنبال خواهد شد.
این مسئول به نامگذاری روز دهم فروردین ماه به نام شهرستان تفت اشاره و عنوان کرد: نوروزگاه شهرستان تفت در حسینیه شاه ولی تفت دایر میشود و علاوه بر پهن کردن سفره هفت سین، نمایشگاه گردشگری و دیگر برنامههایی برای این روز در نظر گرفته شده است.
وی روز یازدهم فرودین ماه را نیز به عنوان روز شهرستان خاتم نام نهاد و گفت: با توجه به بحث عشایرنشین بودن این شهرستان، برگزاری جشنوارههای بومی و محلی، موسیقی محلی و بازارچههای صنایع دستی و گردشگری را در این شهرستان خواهیم داشت.
وی با اشاره برگزاری رویدادهای نوروزی استان با همکاری ارگانها و سمنها به عنوان سین هشتم در نوروز، گفت: به همت شهرداری برنامههای شادی در مسیرهای پرتردد گردشگری استان از تاریخ ۲۵ اسفندماه آغاز شده است.
دانش یزدی با بیان این که همچنین ۱۸ سمن فعال استان در این ایام، برنامههای فرهنگی را در نظر گرفتهاند، افزود: برگزاری بزرگترین سفره هفت سین کشور در مجموعه امیرچخماق، برپایی ۳۰ نمایشگاه صنایع دستی در استان و احیاء صنایع دستی زری بافی پس از ۲۰۰ سال منسوخ شدن از دیگر برنامههای نوروز امسال هستند.
وی همچنین به برپایی هفت کمپ کویر نوردی در استان با برنامههای سافری، شترسواری و کویرنوردی اشاره کرد و گفت: این ظرفیت بکر استان در سالهای اخیر مورد توجه و استقبال خوب گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان در مورد ظرفیتهای اسکان نوروزی استان گفت: هم اکنون ۹۶ هزار و ۲۴۰ نفر روز فضای اقامتی در استان مهیا شده که شامل ۳۷۲۰ تخت اقامتی در هتلها، ۶۵۰ تحت در مهمانپذیرها، ۷۵۰ تا ۱۲۰۰ تخت بومگردی، ۲۵ هزار تخت اقامتی مهمانسراهای دولتی، خوابگاههای دانشجویی و سالنهای ورزشی، یکهزار تخت خانههای مسافر مجوزدار، ۴۰ هزار نفر در بوستانها و ۲۵ هزار نفر روز در مدارس، است.
دانش یزدی در پایان نیز آمار مسافران نوروزی استان در روزهای ۲۶، ۲۷ و ۲۸ اسفندماه را به ترتیب ۲۲، ۲۷ و ۳۰ هزار نفر ذکر و پیشبینی کرد که استان یزد در نوروز امسال پذیرای ۱.۵ میلیون نفر مسافر و گردشگر باشد.
«محمدرضا نصیری» سرپرست گردشگری و معاون سرمایهگذاری میراث فرهنگی استان نیز در این نشست با اشاره به وجود ۶۲۴۰ تخت اقامتی در استان، به اتفاقات خوبی که در دو سال اخیر در بحث بومگردی در استان روی داده است اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۲۰ مجوز ایجاد اقامتگاههای بوم گردی در استان صادر شده که ۴۸ واحد آنها به بهرهبرداری رسیده است.
وی به استقبال خوبی که از این اقامتگاهها در استان صورت گرفته است، تصریح کرد: هر چند که اقامتگاههای بوم گردی برای روستاها تعریف شده ولی اکنون این موضوع در بافت تاریخی یزد نیز اتفاق افتاده است.
نصیری با اشاره به تجربه خوب زندگی ساده در این اقامتگاهها، این اقدام را در جذب گردشگران خارجی بسیار مفید خواند و گفت: این اقامتگاهها در استانهای اصفهان و فارس و یزد که به عنوان مثلثهای گردشگری کشور مطرح هستند در نظر گرفته شده که استان یزد هم اکنون دراین رابطه پیشرو است.
وی با اشاره به جایگاه نخست استان به لحاظ تعداد راهنمایان گردشگری در کشور، از وجود ۳۷۴ راهنمای گردشگری در استان که بعضاً در در سطح کشور فعالیت دارند، خبر داد و اظهار کرد: ۴۰ نفر از این راهنمایان در نوروز امسال در بناهای تاریخی استان ارائه خدمات میکنند.
نصیری از ارائه خدمات گردشگری استان در قالب ۷۵ دفتر و آژانس گردشگری خبر داد و گفت: علاوه بر هفت مرکز اطلاعرسانی در استان، ۹ مرکز نیز به صورت موقت در این ایام برای اطلاعرسانی به گردشگران ایجاد شده است.
سرپرست گردشگری استان به وجود ۱۰ مرکز خدمات بینراهی در راههای مواصلاتی استان خبر داد که بعضاً راه اندازی شده و برخی نیز در دست اقدام است.
نصیری میراث فرهنگی استان را در حوزه آموزش گردشگری سرآمد خواند و از ایجاد یک مرکز علمی و کاربردی در کنار سه موسسه آموزش گردشگری در استان خبر داد.
بخش نظردهی بسته شده است..