جشن سده زرتشتیان امسال در «چم» برگزار نمیشود/انتقاد شدید امام جمعه تفت از برنامه جشن سده در این شهر
پیروان دین زرتشت، دهم بهمن ماه هر سال جشن سده را به مناسبت پیدایش آتش در زمان "هوشنگ" از پادشاهان سلسله کیانی، همراه با مراسم خاص مذهبی برگزار میکنند.
به گزارش یزدی نیوزعصر روز دهم بهمن ماه پس از غروب آفتاب، سه تن از موبدان با جامه سپید به سوی تودهای از هیزم خشک که از پیش آماده شده میروند و گروهی از جوانان که آنان هم جامه سپید بر تن دارند با مشعلهای روشن، موبدان را همراهی میکنند.
موبدان بخشی از اوستا که بیشتر آتش نیایش است را میسرایند و موبد بزرگ با آتشدان و جوانان سپید پوش با هموخها؛ هیزمها را میافروزند.
گروه نوازنده از آغاز تا پایان جشن، آهنگ مینوازند و همه با شادی، پیروزی روشن شدن آتش سده را جشن میگیرند و به امید آنکه تا جشن سال دیگر روشنایی و گرمی در دلهایشان باشد، به خانه باز میگردند.
زرتشتیان با فرارسیدن"سده"که ۵۰ روز به نوروز باقیمانده و سرما رو به پایان است، جشن میگیرند.
برپایی جشن سده در ایران، هشت تا ده هزار سال قدمت دارد و مربوط به زمانی است که اقوام آریایی هنوز به فلات ایران کوچ نکرده بودند و در منطقهای به نام "آریاویج" در جنوب سیبری زندگی میکردند.
بهاعتقاد زرتشتیان،"اشو زرتشت"در سههزارو 600 سال قبل از میلاد عیسی مسیح(ع) در تخت سلیمان آذربایجان از مادری بهنام"دغدو" پا به عرصه گیتی گذاشت و نام پدرش را "پورو شسب" نوشتهاند.
زرتشتیان بر این باورند که پیامآور ایران باستان در سن سی سالگی برای دعوت مردم به راستی از طرف "اهورامزدا" به پیامبری انتخاب شد و در سن 77 سالگی درحالیکه در محل آتشکده شهر بلخ با جمعی از پیروانش درحال نیایش بود به دست "تور براتور" به قتل رسید.
در ایران بیش از 35 هزار زرتشتی زندگی میکنند که حدود شش هزار نفر از آنان در استان یزد(یزد، اردکان و تفت) ساکناند.
بخش نظردهی بسته شده است..