آب گرفتگی معابر یزد/ علاج واقعه قبل از وقوع چیست؟
یکی از معضلاتی که هر ساله در زمان بارندگی موجب ناخرسندی مردم و بویژه رانندگان یزدی می شود، آبگرفتگی معابر و خیابان های این شهر است.
به گزارش یزدی نیوزآبگرفتگی معابر فقط مختص به فصل زمستان نیست و در فصول پاییز و بهار نیز هنگام بارندگی، این معضل، مشکلاتی را برای رفت و آمد مردم و خودروها ایجاد و در برخی خیابان ها و معابر شهر یزد، گاهی آب جمع شده در خیابان تا نیمی از بدنه خودروها را دربر می گیرد.
سال هاست که شهر یزد با این مشکل دست به گریبان است اما تاکنون راه حلی از سوی مسئولان و بویژه شهرداری یزد برای رفع آن ارائه نشده است.
آنطور که هواشناسی یزد اعلام کرده از نیمه آذر ماه بارش ها در استان آغاز می شود و از این رو ضروری است که مسئولان مربوطه، پیش دستی کرده و از هم اکنون به فکر چاره اندیشی باشند.
البته چند سالی است که بارندگی قابل توجهی در یزد اتفاق نیفتاده اما در سال هایی که بارش ها چشمگیر بوده، رفت و آمد در تعدادی از خیابان های شهر یزد به دلیل آبگرفتگی به دشواری صورت گرفته یا خیابان بسته می شود.
میدان همافر، میدان صنعت و سه راه شحنه از مهمترین نقاطی است که در زمان بارندگی، دچار مشکل شده و آمد و شد مردم و خودروها در این محدوده ها با دشواری انجام می شود.
اینکه چرا تاکنون برای رفع این معضل چاره اندیشی نشده سوالی است که شاید مسئولان شهرداری یزد بهتر بتوانند به آن پاسخ دهند.
یکی از دلایل آبگرفتگی معابر و خیابان های شهر یزد، ترازبندی نامناسب خیابان هاست که بیشتر در زمان طراحی، آسفالت یا روکش آسفالت خیابان ها رخ می دهد.
قطعا اگر خیابان های شهر یزد در زمان طراحی، آسفالت یا روکش آسفالت، ترازبندی مناسبی شود، کمتر شاهد جمع شدن آب در یک نقطه هستیم ضمن آنکه می توان با این ترازبندی، آب های روان را به جوی های اطراف یا فضای سبز داخل میدان ها هدایت کرد.
ایجاد چاه های جذبی با هدف جمع کردن آب باران از دیگر راه حل های رفع مشکل آبگرفتگی معابر یزد است که از طریق آن می توان جلوگیری جمع شدن آب در یک نقطه را گرفت.
در طراحی و ایجاد برخی از میادین تازه ساز مانند میدان های مهدیه و معلم نیز اصول تراز بندی رعایت نشده و برای آب های سرگردان ناشی از بارندگی در این محدوده ها چاره اندیشی نشده است.
در بافت قدیم شهر یزد نیز آسفالت جدید به صورت ساده و دستی انجام گرفته که موجب جمع شدن آب در این مکان ها شده و احتمال فروریختن دیوارهای گلی که آب باران در اطراف آن جمع می شود را تشدید می کند.
شهرداری باید با برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت برای رفع معضل آب گرفتگی خیابان ها، معابر و کوچه های یزد اقدام کند.
در برنامه کوتاه مدت باید قبل از آغاز بارش ها، راهکارهای موقتی برای هدایت روان آب ها در گلوگاه هایی که دچار آبگرفتگی می شود، پیش بینی کرد که ایجاد چاه های جذبی و هدایت مسیر روان آب از مرکز معابر به حاشیه ها از راهکارهای مقطعی در این زمینه محسوب می شود.
در برنامه بلندمدت نیز با ارائه طرحی فنی و کارشناسی نسبت به رفع اشکالات طراحی و اجرای معابر، خیابان ها و میدان ها اقدام شود.
مردم یزد انتظار دارند مسئولان و بویژه شهرداری یزد نسبت به رفع این معضل اقدام کنند تا شاهد تداوم آن نباشیم.
بخش نظردهی بسته شده است..