شناسه خبر: 27261
منتشر شده در مورخ: ۹۵/۰۸/۲۴
ساعت: ۱۲:۲۰
حسن روحانی:
افراطیون جز خودشان همه را ناحق میپندارند/ایجاد اشتغال و انسجام ملی بالاترین خیر جمعی است
رییس جمهور تاکید کرد: همه اسلام و همه ادیان آسمانی ریشه و روحشان درست نقطه مقابل چیزی است که امروز افراطیون در جهان فریاد میزنند، افراطگر خود را میبیند و گروه مقابل را کوچک میپندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق میپندارد.
به گزارش یزدی نیوزحسن روحانی در نخستین همایش مسئولیت اجتماعی کشور عنوان کرد: بسیار خوشحالم در ایامی که عطر حسینی به مشام ما میرسد، به مناسبت نزدیک شدن به اربعین آن بزرگوار در جمعی گرد هم آمدیم که از خیرات جمعی سخن میگوییم. اساس وجود انسان از انس است. کلمه انسان از ریشه انس است. وجود ما زمانی با نشاط توام است که با هم نوعان خود دارای انس و رافت و مهربانی باشیم.
او با بیان اینکه همه اسلام و همه ادیان آسمانی ریشه و روحشان درست نقطه مقابل چیزی است که امروز افراطیون در جهان فریاد میزنند، گفت: افراطگر خود را میبیند و گروه مقابل را کوچک میپندارد و جز خود و یاران خود همه را ناحق میپندارد. در حالی که اساس اسلام این است که تمام جامعه بشری یک واحد است که یا برادران ما یا هم نوعان ما هستند.
رییس جمهور تاکید کرد: آیا میشود ما زندگی داشته باشیم که بدون رابطه انسانی و مهربانی با دیگران و عفو و گذشت و یاری و کمک دیگران مفهومی برای انس وجود داشته باشد؟ هرجا انس نیست، انسان هم نیست. اگر میخواهیم در کنار هم باشیم، باید یکدیگر را یاری کنیم.
او گفت: شاید به ذهن ما بیاید که یاریگیرنده محتاج است در حالیکه یاریدهنده بیشتر محتاج است. احتیاج یاریگیرنده عمدتا مادی و احتیاج یاریدهنده عمدتا روحی و معنوی است. آنوقت که شما یک انسان گرفتار را کمک میکنید و با هدیه مالی زندانی را از بند رها میکنید و به یاری یک معلول میشتابید و دل زن سرپرست خانواده را خوشحال میکنید، قبل از طرف مقابل خود را راضی کردهاید.
روحانی افزود: ما نیازمند کمک هستیم و هیچ انسانی در جامعه امروز بدون یاری دیگران نمیتواند کمک ارائه کند. از صبحگاهان نیازمند کمک هستیم و در تمامی شبانهروز و تمامی زندگی، ما به دیگران احتیاج داریم. در تمام زندگی نیازمند کمک گرفتن و کمک کردن هستیم و باید یادمان باشد که مدیر و مسئول باید قدرت حفاظت از سرمایهها را داشته باشند. نکند در زمان تصدی مسئولیت از سرمایههای مالی و مادی حفاظت نکنیم. از رابطه سالم به جامعه باید حفاظت کنیم و شکاف در میان مردم به وجود نیاوریم.
رئیس دولت یازدهم توهین به اقوام و مذاهب را نادرست خوانده و اضافه کرد: بر سر مسائل غیر مفید برای جامعه وقت خود را تلف نکنیم. قرآن میگوید برای کارهای سطحی با یکدیگر بحث نکنید. هر قومی برای خود قبله و کتاب دارد و قرآن میگوید بر سر این موضوعات با یکدیگر بحث نکنید. بلکه آنچه مهم است، سبقت در کار خیر از یکدیگر است. به گونهای که ما افتخارمان باید در خیررسانی به جامعه باشد. اولین خیر در جامعه "وحدت جامعه" و احترام به مذاهب و ادیان و پس از آن اقوام است. چراکه بنی آدم اعضاء یکدیگرند.
روحانی گفت: باید سوال شود که چرا تا این اندازه شکاف و فاصله باید در خصوص مسائل کم اهمیت صورت بگیرد. نباید برای یک فعالیت به دیگران توهین کنیم و آنها را تخریب کنیم. آنچه مهم است ارزشهای بنیادین و اخلاقی است. نباید اخلاق و محبت زیر پا گذاشته شود. چرا برای مسائل کوچک ارزشهای بزرگ جامعه را زیر پا میگذاریم؟
رییس جمهور با بیان اینکه جامعه ما نیاز به خیر جمعی دارد، گفت: باید همدیگر را یاری و کمک کنیم. این خیر تنها سخاوت مادی نیست. گاهی سخاوت مادی هم زندگی یک انسان را نجات میدهد و باعث میشود فردی از بیماری نجات یابد و فرد بتواند فرزند خود را به مدرسه بفرستد. سخاوت مادی ساختمان پربرکت مدرسه و بیمارستان را میسازد و زندگی نیازمندان را به سامان میرساند و غم و اندوه را از زندگی مردم میزداید.
او گفت: گاهی در مسائل روحی باید به جامعه کمک کنیم. گاهی صله رحم خیرجمعی است. انسانها نیاز به محبت و رابطه دارند. چرا این همه در روایات ما برای دیدن افراد، حق همسایه و دوست تاکید شده است؟ چرا در روایات ما راجع به عیادت مریض این میزان تاکید شده است؟ امام میگوید عیادت مریض جزو حقوق بیمار است. اما در عیادت کوتاهترین زمان را بگذارید مگر اینکه خود او بخواهد. همه این ریزهکاریها در احکام و اخلاق دینی برای ما تبیین شده چون ما به خیرجمعی در تمام ابعاد نیاز داریم.
روحانی تاکید کرد: من به عنوان خادم شما به صراحت میگویم هیچ نیازی در جامعه ما بالاتر از اشتغال جوانان نیست. هیچ خیری بالاتر از زمینهسازی برای نسل جوان ما نیست، بویژه آنها که مشکل جسمی دارند. از خیری که شرکت تولیدی را تشکیل داده و همه کارگران آن از معلولین هستند، خوشحال شدم. خیلی کار ارزشمندی است. امروز بالاترین خیرجمعی اشتغال برای جامعه ماست. بهترین خیر جمعی انسجام ملی است. خیر جمعی در این نیست که نذر کنیم در ایامی به مردم غذا بدهیم، البته این هم در جای خود خیرجمعی است، اما خیر جمعی در این است که وقتی میبینیم زندگی در تزلزل است و در خانوادهای شکاف ایجاد میشود، التیام بوجود بیاوریم.
بخش نظردهی بسته شده است..