افزایش قیمت خودرو در رکود پاییزی بازار

به گزارش یزدی نیوزدر حالی تداوم گرمای تابستان در اولین‌ماه پاییز نتوانست روزهای داغی را برای بازار خودرو رقم بزند که وزش نسیم سرد در دومین‌ماه پاییز بر رخوت بیشتر بازار خودرو کشور افزوده است. با این حال اما در میان رخوت پاییزی بازهم شاهد افزایش قیمت برخی از خودروهای داخلی بودیم که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ابلاغ بخشنامه ‌افزایش قیمت برخی از محصولات ایران خودرو به نمایندگی‌ها، مهم‌ترین عامل در این زمینه بوده است.

 
به روایت نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت، رکود همچنان در بازار خودرو حکمرانی می‌کند و مشتریان همچنان تمایلی برای خرید خودرو از خود نشان نمی‌دهند؛ در این میان اما به‌دلیل اعمال برخی سیاست‌ها ازسوی خودروسازان بازار خودرو با افزایش قیمت در بعضی محصولات مواجه شده است. در واقع، به‌دنبال ابلاغیه افزایش قیمت سه خودرو ازسوی شرکت ایران خودرو و کاهش عرضه این محصولات در بازار، قیمت محصولات این شرکت در بازار روند افزایشی داشته است.
 
هر چند ایران خودرو تاکنون بخشنامه افزایش قیمت را اجرایی نکرده است اما نمایندگی‌ خودروسازان معتقدند، این ابلاغیه طی هفته‌های آینده اعمال خواهد شد. بنابراین به‌دنبال جو روانی ناشی از این ابلاغیه از یکسو و کاهش عرضه برخی محصولات در بازار ازسوی دیگر، قیمت محصولات ایران خودرو در بازار افزایش پیدا کرده است. موضوعی که موجب شد، شورای رقابت در واکنش به این موضوع بار دیگر سقف قیمتی خودروهای داخلی را برای دو شرکت خودروساز منتشر کند.
 
آنگونه که فعالان بازار می‌گویند، شایعه افزایش قیمت محصولات ایران خودرو به منظور تحریک بازار رخوت زده خودرو صورت گرفته است. به‌عبارت دیگر، هدف نهایی آن بوده که تب و تاب در بازار خودرو افزایش پیدا کند و تقاضای خاموش در بازار خودرو تحریک شود. بر این اساس به‌نظر می‌رسد، رویه‌ای که این شرکت در پیش گرفته موفقیت‌آمیز بوده است. در این بین هرچند خرید و فروش در بازار خودروهای داخلی راکد است، اما موضوع مهم دیگر اینکه به گفته فعالان بازار خرید و فروش خودروهای تازه وارد به بازار بسیار داغ است. این موضوع در حالی است که طی هفته آینده قرار است «ساندرو استپ‌وی» محصول جدید مشترک سایپا و رنو نیز وارد بازار می‌شود.
 
آنگونه که به‌نظر می‌رسد حاشیه قیمتی خودروهای نوبرانه در بازار با کارخانه بسیار است و مشتریان تمایل بسیاری برای خرید این خودروها از خود نشان می‌دهند. بر این اساس برخی از کارشناسان معتقدند، یکی از مهم‌ترین عوامل در عدم ورود مشتریان به بازار خودرو، قدیمی بودن خودروهای تولیدی خودروسازان است؛ بنابراین آنها همچنان در انتظار ورود خودروهای جدید و به‌روز هستند. خودروهایی که ضمن دارا بودن دانش و تکنولوژی به‌روز دارای کیفیت و امکانات بیشتری هستند. به اعتقاد آنها، استقبال مشتریان از خودروهای جدید نیز به همین دلیل است.
 
 
 
خیز قیمتی برخی از داخلی‌ها
 
سری هم اما به بازار خودروهای داخلی بزنیم که این روزها راکد است و مشتریان اندکی را به خود می‌بیند. بنا به گفته فعالان بازار، طی هفته جاری برخی از محصولات شرکت ایران خودرو، با افزایش قیمت همراه بوده است.
 
براین‌اساس، هم‌اکنون پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با قیمتی برابر با ۳۹ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود که این موضوع از افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی قیمت خودروی موردنظر در هفته‌جاری حکایت می‌کند. همچنین پژو ۲۰۶ صندوقدار مدل V8 نیز این هفته با افزایش قیمت مواجه شده است و بر این اساس این خودرو با افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی مواجه شده است. این محصول در حال حاضر قیمتی برابر با ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد. از بازار پژو ۴۰۵ نیز خبر می‌رسد که این محصول با ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت در حال حاضر ۳۱ میلیون و ۲۰۰ تومان خرید و فروش می‌شود؛ اما دیگر محصول ایران خودرو به نام سمند LX نیز طی هفته جاری با افزایش یک میلیون تومانی مواجه شده است و در حال حاضر ۳۲ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. نمایشگاهداران خودرو پایتخت اما در مورد رانا تاکید می‌کنند که این محصول با توجه به تثبیت قیمتش طی هفته جاری، هم‌اکنون ۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود. از رانا که بگذریم، تیبا در حال حاضر قیمتی معادل ۲۵ میلیون تومان در بازار دارد که نشان از ثبات قیمت این خودرو در بازار دارد. فعالان بازار اما در مورد پراید خبر از ثبات قیمتی آن می‌دهند. به گفته آنها، پراید در مدل ۱۳۱ قیمتی برابر با ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دارد که نشان می‌دهد این محصول طی هفته جاری ثبات قیمت داشته است.
 
از سوی دیگر اما پراید در مدل ۱۱۱ نیز طی هفته جاری با ثبات بوده و هم‌اکنون با همان قیمت ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ اما سری به بازار دنا بزنیم، خودرویی که این هفته را هم با ثبات پشت‌سر گذاشت. دنا در حال حاضر ۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و تغییر خاصی طی دو، سه هفته گذشته نداشته است. از دنا که بگذریم، سراتوهای مونتاژی سایپا نیز که قیمت‌گذاری شان آزاد است، تغییر خاصی در هفته جاری نداشته‌اند. بر این اساس، سراتوی اتومات هم‌اکنون ۹۱ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و این در حالی است که مدل دنده‌ای آن قیمتی برابر با ۷۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دارد.
 
در بین دیگر خودروهای بازار اما تندر-۹۰‌ها نیز بدون تغییر قیمتی خاص، این هفته را به انتها رساندند. بر این اساس، تندر اتومات که در ایران خودرو به تولید می‌رسد، در حال حاضر قیمتی برابر با ۴۹ میلیون تومان دارد و تندر پارس‌خودرو نیز ۴۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. همچنین پارس تندر نیز در حال حاضر قیمتی برابر با ۴۱ میلیون تومان دارد که این موضوع از تثبیت قیمت خودرو موردنظر حکایت می‌کند. ازسوی دیگر اما ساندرو نیز که به نوعی مدل هاچ بک تندر-۹۰ به شمار می‌رود، در حال حاضر قیمتی برابر با ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دارد و این یعنی این خودرو در بازار با ثبات قیمتی مواجه بوده است. مدل استپ‌وی این خودرو که در هفته آینده قرار است به مشتریان تحویل داده شود، اگر در بازار گیر بیاید، بین ۵۹ تا ۶۰ میلیون تومان قیمت خواهد داشت.
 
 
 
ثبات در بازار وارداتی ها
 
سری اما به بازار خودروهای وارداتی بزنیم. بنا به گفته فعالان بازار، قیمت خودروهای وارداتی مدل ۲۰۱۷ هفته‌ آینده اعلام خواهد شد. به گفته فعالان بازار، در حال حاضر سوناتا با قیمتی معادل ۱۷۴ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و سانتافه نیز ۲۲۷ میلیون تومان قیمت دارد. در بین دیگر مدل‌های هیوندایی در بازار ایران اما ix35 با قیمتی حدودا ۱۸۹ میلیون تومانی به دست مشتریان می‌رسد. فعالان بازار اما در مورد تویوتا کمری هیبرید عنوان می‌کنند که این محصول در حال حاضر ۲۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد و کرولا نیز ۱۴۹ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین از بازار محصولات کیا نیز خبر می‌رسد که هم‌اکنون با ۱۴۱ میلیون تومان می‌توان صاحب سراتو شد، اما برای خرید اپتیما باید ۱۹۷ میلیون تومان هزینه کرد.
روزنو

بخش نظردهی بسته شده است..