ایرانیان در انتخابات به سمت چه کسی می روند؟

به گزارش یزدی نیوزتایم نوشت:  اهمیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکایی ها ازاهمیت خاص خود برخوردار است اما این بدان معنا نیست که دموکراسی در سایر نقاط جهان از حرکت ایستاده است.

 دراینجا پنج انتخابات مهم در سال ۲۰۱۷ را که بر جهان تاثیر گذار خواهد بود مورد بررسی قرار داده ایم.

رفراندوم قانون اساسی ایتالیا (زمستان ۲۰۱۶)

تصور کنید کشور شما طی ۷۱ سال ۶۳ دولت را تجربه کرده باشد. درنتیجه شما با بحران های سیاسی متعددی مواجه خواهید شد که سیستم سیاسی غیر منعطف شما توانایی مدیریت آن را ندارد. این مشکلی است که متیو رنزی نخست وزیر ایتالیا در سال ۲۰۱۴ با آن مواجه شده است. راه حل او چه بود؟ کاهش قدرت سنا به نفع مجلس عوام در کنار سایر اصلاحات ساختاری قانون.

اما این اصلاحات باید به ایجاد ثبات سیاسی در رم کمک میکرد این در حالی است که ایتالیا از چنین وضعیتی برخوردار نیست.

رنزی این رفراندوم را بیشتر به سود خودش تا به سود اصلاحات دنبال میکند. که میدانست با تهدید به استعفا جایگاهش را تهدید کرده است. امروز دیوید کامرون نخست وزیر سابق بریتانیا میداند که این کار یک اشتباه تاکتیکی خواهد بود.

البته رنزی تمام تلاشش را کرده که از این قولی که داده تخطی کند چرا که حالا دریافته که ۳۰% از کسانی که رایشان را به او داده اند در رفراندوم به سمتی که او میخواهد حرکت نخواهند کرد. اروپا قطعا منتظر عبور از این رفراندوم است . این گذار سیاسی پرهرج و مرج در ایتالیا یک دردسر دیگر است که دیگر تحمل آن را ندارد.

انتخابات ریاست جمهوری فرانسه (بهار ۲۰۱۷)

فرانسه جبهه اصلی درگیری اروپا با رادیکال های اسلامگراست و هزینه بسیاری در این راه پرداخته است. حمله به پاریس و نیس در سیاست های کشور تاثیربه سزایی داشته و همین امر موجب تغییر سیاست های مربوط به مهاجرت و افزایش موج اسلام هراسی و ضد اتحادیه اروپا شده است. این امر همچنین منجر به کاهش ۱۵ درصدی رای فرانسیس اولاند رییس جمهوری کنونی فرانسه و ادامه نگرانی های امنیتی و اقتصاد بی نظم این کشور شده است. در نتیجه رییس جمهور سابق این کشور یعنی نیکولاس سارکوزی که به واسطه اظهار نظرهای جنجالی و زنجیره ای از رسوایی های سیاسی از این عرصه خاجر شده بود مجددا به سیاست این کشور برگردد .

فرانسه سیستم دو دوره ای بودن ریاست جمهوری را حفظ کرده است. لازم به ذکر است که اگر مارین لوپن در این دور انتخابات پیروز شود قول داده که رفراندومی برای خروج فرانسه از اتحادیه اروپا برگزار کند. برکزیت به اندازه کافی برای اروپا مشکل ساز بوده است. فرکزیت میتواند بیش از پیش بنیان اتحادیه اروپا را از هم بپاشد.

انتخابات فدارل آلمان (پاییز ۲۰۱۷)

اتحادیه اروپا قطعا نمیتواند خروج آلمان از این اتحادیه را تحمل کند و حتی نمیتواند تغییر رویه رهبری این اتحادیه را تاب بیاورد. و اشتباه نکنید آنگلا مرکل همچنان بهترین فردی است که میتواند رهبری این اتحادیه را بر عهده بگیرد. او هم اکنون بیش از هرزمانی در دهه اخیر ضعیف شده است. مرکل به تنهایی نشان داد که میتواند یک سیاست مدار برجسته باشد با این حال او در بحران پناهجوها دچار دردسر شده و جایگاهش در خطر است.

شکست او در جلب محبوبیت موجب ارتقای حزب ضد اسلامی و ضد مهاجرت AFD شده است. این حزب در آلمان پیروزی های جالب توجهی در انتخاباتهای محلی از زمان تاسیس آن در سال ۲۰۱۳ کسب کرده و در ده مجلس از ۱۶ مجلس آلمان تا امروز ورود پیدا کرده است.

این خطر وجود دارد که این حزب بتواند بازیگر مهمی در انتخابات پاییز سال آینده باشد.

مرکل همچنان معتقد است که برنده رقابت های انتخاباتی آینده خواهد شد. اما مشکلی که ممکن است مرکل نادیده بگیرد این است که ممکن است او مجبور به کناره گیری شود. یکی از افرادی که بسیار محتمل است جای او را بگیرد ولفگنگ شابل وزیر مالی آلمان است که رفتار سرد او کمتر میتواند بر همبستگی اتحادیه اروپا تاثیر گذار باشد.

انتخابات ریاست جمهوی ایران

رییس جمهور میانه رو ایران حسن روحانی می تواند با انتخاب مجدد فصل جدیدی را در سیاست این کشور رقم بزند. روحانی توافق هسته ای را به سرانجام رساند.

ایران همچنان در پیدا کردن خطوط و رویه های پسا برجام دچار مشکلاتی است. اینکه مردم ایران بین میانه رو ها و تندروها کدام را انتخاب کنند آینده ایران را برای تعیین رویه های دوستانه با دنیا یا برعکس تعیین میکند

انتخابات بعدی یکی از مهمترین انتخاباتهای ایران در نسل حاضر خواهد بود.

گذار رهبری چین(پاییز ۲۰۱۷)

بزرگترین گذار سیاسی جهان در سال جاری از طریق انتخابات رخ نخواهد داد. ۱۹ مین کنگره حزب در حالی در چین برگزار خواهد شد که بسیاری از رهبران بلند پایه برای ۵ سال آینده این کشور در این کنگره انتخاب میشوند. اما با توجه به حجم گردش در این دوره کنگره سال ۲۰۱۷ به راحتی میتواند شکل چین رابرای ۱۵ سال آینده تغییر دهد.

نصف اعضای پرقدرت کمیته ۱۸ نفره دائمی پولیتبورو که داوران نهایی قدرت کشورند قرار است در این دوره تغییر کنند.

تنها عضوی از این کمیته که ثابت باقی خواهد ماند شین جی پینگ و لی ک کیانگ است که قرار است تا سال ۲۰۲۲ دومین و آخرین دور ریاست جمهوریشان را طی کنند.

به گزارش انتخاب، با این حال جانشینان احتمالی آنها باید از میان اعضای این کمیته انتخاب شود و بنابراین این انتخابات مهم خواهد بود به ویژه در چین که به دنبال جاه طلبس ها و اصلاحات اقتصادی بزرگ است.

اگر این اصلاحات پیاده شود صدای آن به گوش جهانیان خواهد رسید.

 

 

بخش نظردهی بسته شده است..