روند افزایشی بیماری سالک در یزد

no-thumbs

بیماری سالک در یزد روند افزایشی به خود گرفته و باید با تعامل دستگاه‌های مختلف با آن مقابله شود.

به گزارش یزدی نیوزکارشناس مسؤول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان یزد گفت: بیماری سالک در یزد روند افزایشی به خود گرفته و باید با تعامل دستگاه‌های مختلف با آن مقابله شود.

سیدعلیرضا پورمازاربا اشاره به اینکه سالک از طریق نیش نوعی پشه خاکی منتقل می‌شود، اظهار داشت: این بیماری در مناطق شهری و روستایی از طریق ناقلانی که به شکل مخزن عمل می‌کنند، منتقل می‌شود.

وی افزود: در مناطق شهری خود انسان و گاهی سگ‌ها به عنوان مخزن و در مناطق روستایی جوندگان به عنوان مخزن انتقال بیماری عمل می‌کنند.

پورمازار ادامه داد: سالک چرخه درمانی بسیار طولانی دارد و اثر زخم نیز پس از درمان به جا می‌ماند که اگر این اثر به روی صورت باشد، می‌تواند آثار روحی و روانی و تبعات ناشی از آن را برای بیمار به دنبال داشته باشد.

کارشناس مسؤول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان یزد با اشاره به اینکه روند بیماری سالک در کشور ما از سال ۶۲ تا ۹۴ افزایش و کاهش سینوسی داشته است، عنوان کرد: از نظر پراکندگی جغرافیایی، یزد رتبه دوم را در زمینه آمار ابتلا به بیماری سالک دارد و استان‌های فارس و ایلام در رتبه نخست قرار گرفته‌اند.

وی، آمار مبتلایان به بیماری سالک در استان یزد در سال گذشته را ۴۵۵ مورد اعلام کرد و افزود: این آمار نسبت به آمار بیماران سال ۹۳ حدود ۱۰۰ مورد افزایش داشته است.

پورمازار، اوج بیماری سالک در استان یزد را مربوط به سال‌های ۸۷ و ۷۳ دانست و خاطرنشان کرد: در این سال‌ها با همکاری ستاد بحران این بیماری تقریبا کنترل شد و روند کاهشی به خود گرفت اما به ناگاه سال گذشته دوباره شاهد افزایش چشمگیر آن بوده‌ایم که این امر نگران‌کننده است.

وی در مورد وضعیت بروز بیماری سالک نسبت به جمعیت در کشور و استان یزد یادآور شد: در کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۵ نفر و در استان یزد از هر ۱۰۰ هزار نفر ۴۵ نفر به بیماری سالک مبتلا می‌شوند.

کارشناس مسؤول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان یزد اظهار داشت: ابرکوه، اردکان و بافق بیشترین میزان بروز بیماری سالک را داشته‌اند و این بیماری خوشبختانه در شهرستان خاتم با برنامه‌های اجرا شده کنترل شده است.

وی، شهرستان‌های ابرکوه، اردکان، بافق، خاتم و یزد را کانون‌های اصلی بیماری سالک دانست و افزود: در شش ماهه نخست امسال ۱۱۳ مورد بیماری سالک در استان یزد گزارش شده که این آمار در مدت مشابه سال گذشته ۱۲۸ مورد بوده است اما چندان نمی‌توان به این آمار خوش‌بین بود زیرا سالک به ویژه سالک روستایی معمولا در سه ماه سوم سال خود را نشان می‌دهد.

پورمازار در مورد آمار بیماران مبتلا به سالک سال گذشته در استان یزد بیان کرد: از ۴۵۵ مورد، ۲۰۰ مورد گزش در زمین‌های کشاورزی انجام شده و ۸۰ مورد که همه آنها مربوط به مناطق شهری بوده، گزش در محل زندگی افراد صورت گرفته است.

وی، آموزش، فعالیت کمیته‌های بین‌بخشی، حشره‌شناسی به صورت هر ۱۵ روز یک‌بار، جونده‌کشی در مناطق روستایی، توزیع پشه‌بندهای آغشته به سم، کشف و تشخیص و درمان بیماری، توزیع قلم دفع حشرات و … را از راه‌های مبارزه با این بیماری برشمرد که مرکز بهداشت آن را در پیش گرفته است.

به گزارش فارس،پورمازار، نحوه مبارزه با بیماری سالک در مناطق شهری را سمپاشی و در مناطق روستایی اتلاف جوندگان اعلام کرد.

کارشناس مسؤول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان یزد تاکید کرد: کنترل این بیماری کار سختی نیست اما عزم و اراده جدی همه دستگاه‌ها به ویژه فرمانداری‌ها و مراکز بهداشت شهرستان‌های کانون بیماری را می‌طلبد.

بخش نظردهی بسته شده است..