چرا احمدی نژاد به قم سفر نمی کند؟!

به گزارش یزدی نیوزاین مردم هستند که به افراد و جریان‌ها هویت می‌دهند. احتمال دارد برخی چهره‌ها و جریان‌های سیاسی برای مدتی با تدابیری خاص بر سر کار باشند و بتوانند شعار محبوبیت دهند ولی آینده روشن می‌کند که جایگاه اصلی آنها کجاست.

جریان‌های مختلف سیاسی برای ماندن در عرصه قدرت و با هدف تاثیرگذاری در آینده نظام سیاسی هر کشور، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بتوانند به‌ آن خواسته‌هایی که در ذهن دارند، برسند. بدون شک در این مسیر هر کدام از این تشکل‌ها یا افراد با توجه به سلایق مختلفی که دارند، به شیوه‌های گوناگونی سعی می‌کنند به آرمان های خود نزدیک شوند.
 
در ایران نیز برخی جریان‌ها با سردادن شعارهای مدنی و برخی با پرچم‌داری آرمان‌های ایدئولوژیک در تلاش هستند تا به گونه‌ای مخاطبان خود را جذب کنند.
 
اما از ابتدای رویکار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۸۴ مدل نوین دیگری برای جذب یک تفکر جدید به نام "توده مردم" معرفی شد. جریانی که به راحتی عامل دست سیاستمداران شده بود تا با استفاده از آن راحت‌تر از جریان‌های گذشته و با سر دادن شعار عدالت اهداف خود را پی بگیرد. احمدی نژاد به عنوان سردمدار این جریان، بارها با سردادن شعارهایی عامه پسند مسیری را پیش‌ رفت که بسیاری از آن به عنوان رویکردهای پوپولیستی سخن می‌گفتند.
 
استفاده از سفر استانی برای زندگانی
 
بعد از دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد و زمانی که دیگر جایگاهی در قوه مجریه نداشت، وی مدتی به فعالیت‌هایی تئوری تحت عنوان تببین اندیشه‌های امام(ره) و گفتمان انقلاب پرداخت. اما اندکی بعد که احساس فراموشی از دنیای سیاست به وی دست داد، ایرانگردی‌هایی را شروع کرد که در راستای سفرهای استانی او شناخته شد.
 
سفرهایی به کرمان، کرج، حومه تهران و مکان های دیگر. در همین راستا،احمدی ن‍ژاد قرار است فردا نیز به گرگان سفر کند و به مناسبت عید غدیر در آنجا به سخنرانی بپردازد. اینکه اقدامات وی تا چه اندازه دارای مجوز و قانونی است و آیا باید به وی اجازه داده شود یا خیر، نکته مهمی خواهد بود که باید در برهه‌ای دیگر به آن پرداخت ولی موضوع اصلی که از اهمیت بیشتری برخوردار است، عدم سفر او به شهرهایی خاص مانند قم است.
 
چرا احمدی نژاد به قم نمی رود؟
 
احمدی نژاد در دورانی که به عنوان رییس دولت‌های نهم و دهم مشغول کار بود، کارنامه موفقی در گوش فرادادن به سخنان مراجع و علما از خود بجا نگذاشت و این خود عاملی برای بی میلی شهرقم نسبت به وی شد. این روند تا جایی پیش رفت که حتی حجت‌الاسلام ‌محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در سال‌ 90 با اشاره به اینکه «برخی مراجع اجازه ملاقات به رییس جمهور را ندادند» گفت: تا جایی که من خبر دارم در این خصوص واسطه های قوی نیز وجود داشت که برخی شان از علمای قوی و بلند مرتبه قم بودند. این ها با مراجع تماس گرفتند و برخی هم حضورا تشریف بردند ولی این مراجع گفتند خیر. چرا که نقطه نظراتی را مطرح کردند ولی از سوی دولت عمل نشد.
 
وی با اشاره به عدم توجه دولت به توصیه علما و مراجع تقلید گفت: در عین حال اینکه مرجعی اجازه ملاقات ندهد برای دولت اهمیت ندارد که جای انتقاد وجود دارد. غروی افزود: الان برخی علمایی که همان موقع حمایت هایی از احمدی نژاد کردند و هزینه شدند دیگر نه تنها دفاع نمی کنند بلکه نقد جدی دارند. این مسئله نه مصلحت دولت و نه مصلحت هر دولتی در نظام اسلامی است و نه اثرات خوبی دارد.
 
عضو شورای عالی حوزه با بیان اینکه «مرجعیت نهادی با قدمتی بیش از هزار سال است» تصریح کرد: نهاد مرجعیت امتحان داده است، وقتی مردم ببینند مرجعی به دولت نظر مثبت ندارد، دلگیر و دلنگران است، آنان نیز دلنگران می شوند. اگر ما می خواهیم مردم متدین حامی دولت باشند که این ها حامی دولت بودند و هستند و خواهند بود باید احترام مراجع را نگه داریم.
 
این استاد حوزه و دانشگاه در واکنش به سکوت مراجع مقابل اقدامات دولت گفت: دلیل سکوت مراجع یا این است که جمع بندی شان این است که سکوت کنند یا اینکه به خاطر عدم تضعیف نظام جمهوری اسلامی از اظهارنظر راجع به عملکرد دولت خودداری می کنند.»
 
این یکی از دلایل واهمه‌ای است که احمدی نژاد برای حضور در قم دارد. اما نکته دوم حضور جریانی تندرو در قم است که تنها تفکر خود را قبول دارند و بدون شک به وی هجمه‌ خواهند کرد.
 
مسئله سوم که جلوی سفر احمدی نژاد را به این شهر گرفته است، مواضعی است که در اواخر دولت خود داشت. بارزترین اقدام او نیز به موضوع رحیم‌مشایی و خانه‌نشینی ۱۱ روزه برمی‌گشت که تمام ادعاهای او را مبنی بر التزام عملی به برخی اصول قانون اساسی را زیر سوال برد و این موضوع نیز دلیلی دیگر بر دوری احمدی نژاد از قم است.
 
مردم انتخاب میکنند
 
در آخر باید اشاره کنیم این مردم هستند که به افراد و جریان‌ها هویت می‌دهند. احتمال دارد برخی چهره‌ها و جریان‌های سیاسی برای مدتی با تدابیری خاص بر سر کار باشند و بتوانند شعار محبوبیت دهند ولی آینده روشن می‌کند که جایگاه اصلی آنها کجاست.

*نامه نیوز

بخش نظردهی بسته شده است..