جاذبههای اردکان، ظرفیتهای نهفته گردشگری
به گزارش یزدی نیوز،رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردکان از جاذبههای گردشگری این شهرستان به عنوان ظرفیتهای نهفتهی گردشگری استان یزد یاد کرد و گفت: ظرفیتهای گردشگری اردکان به گونهای است که فقط با توجه و برنامهریزی مدون علاقهمندان و مسئولان قابلیت تبدیل شدن به صنعتی درآمدزا را داراست.
"حمیدرضا مشتاقیان" با اشاره به ارتقای این نمایندگی به اداره از دو سال پیش، اظهار کرد: تاکنون بیش از ٢٧۰ اثر تاریخی شهرستان اردکان در لیست آثار ملی ثبت شده است که قدیمیترین و اولین آثار ثبتی شهرستان در این بین، بازار چارسوق و مسجد حاج محمدحسین است که در سال ۱٣۵٣به ثبت ملی رسیده است.
وی در ادامه ثبت ملی ٢٢٧ اثر غیر منقول و ۱٣ اثر معنوی اردکان در فهرست آثار ملی کشور را نیز دستآوردی مهم برای این شهرستان برشمرد و افزود: تعزیهخوانی روستای توت، مراسم زیارتی چکچک زرتشتیان، فن ساخت حلوا ارده اردکان، فن زنجیرسازی و چندین مراسم عزاداری ماه محرم در شهرهای عقدا و احمدآباد اردکان از آثار معنوی ثبت شده این شهرستان محسوب میشوند.
مشتاقیان شناسایی و ثبت آثار ملی اردکان را یکی از اهداف برنامهریزی شدهی این اداره که طی یکسال گذشته با تصدی وی مدیریت میشود، ذکر کرد و گفت: بیش از یکهزار اثر در شهرستان اردکان جهت ثبت ملی شناسایی شده است که براساس اولویت و میزان تامین اعتبارات لازم و همکاری مسئولان در دست اقدام برای ثبت ملی است و مطمئنا ثبت آنها در فهرست آثار ملی در معرفی بیشتر جاذبههای استان و رونق گردشگری آن، نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.
افزایش عمر بناهای تاریخی با کمنظیرترین اتفاق مرمتی
این مسئول به اجرای طرح مرمت پشتبام بناهای تاریخی که از دی ماه سال گذشته آغاز شده و یکی از کمنظیرترین اتفاقات مرمتی در استان به شمار میرود نیز اشاره کرد و گفت: در این طرح ۱۵ بام خانه تاریخی مرمت شده و با توجه به این که اکثر تخریبهای بناهای تاریخی مربوط به فروریختن سقف است، قصد داریم تا با اجرای این عملیات به عمر مجموعههای موجود بیافزاییم.
رییس اداره میراث فرهنگی اردکان از آمادهسازی بانک اطلاعاتی GIS اردکان در حوزه میراث فرهنگی و بافت تاریخی این شهرستان خبر داد.
بقاء پایگاه پژوهشی اردکان در گروی حمایت جدی مسئولان
رییس اداره میراث فرهنگی اردکان در بخش دیگری از سخنانش کمبود اعتبارات، بیتوجهی مسئولان به پایگاه پژوهشی بافت تاریخی اردکان و همچنین کمبود نیروی انسانی را از جمله مهمترین مشکلات این مجموعهی ارزشمند در اردکان برشمرد.
وی در این باره افزود: لزوم بقاء پایگاه پژوهشی بافت تاریخی اردکان، حمایت جدی و اثرگذار کلیه نهادها و مسئولان مرتبط با این حوزه است که میتواند ظرفیت نهفته در بخش صنعت توریسم استان را با تغییری جدی و مثبت مواجه کند.
افزایش جذب گردشگران خارجی با ایجاد زیرساختهای اقامتی
مشتاقیان با اشاره به راهاندازی اولین آژانس گردشگری و اقامتگاه بومگردی شهرستان، از آمادگی اداره میراث فرهنگی این شهرستان در زمینه حمایت از طرحهای بومگردی در اردکان خبر داد و افزود: ظرفیتهای گردشگری اردکان به گونهای است که فقط با توجه و برنامهریزی مدون علاقهمندان و مسئولان قابلیت تبدیل شدن به صنعتی درآمدزا را داراست که امیدواریم علاوه بر نگاه مردم به این صنعت پاک، شاهد حمایتهای دولتی به ویژه در زمینه ارائه تسهیلات بانکی به فعالین این عرصه باشیم.
وی تعداد واحدهای پذیرایی و اقامتی موجود در اردکان را شش واحد در حال حاضر اعلام کرد و گفت: این واحدها میتوانند با ارائه خدمات مطلوب به جذب و رونق گردشگری شهرستان کمک کنند.
این مسئول ادامه داد: البته ساخت هتل پنج ستاره کوشک که با سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز در حال انجام است، قدرت جذب گردشگر خارجی در این منطقه را افزایش خواهد یافت.
صنایع دستی از داشتههای ارزشمند تاریخی اردکان
مشتاقیان از جاذبههای گردشگری اردکان به عنوان ظرفیتهای نهفته گردشگری استان یاد کرد و افزود: علاوه بر وجود جاذبههای گردشگری همچون آثار و ابنیههای ثبتی در دل بافت منسجم تاریخی اردکان، شهرها و روستاهای آن صنایع دستی اردکان همچون چلنگری و زنجیرسازی، سبدبافی، کاربافی، چرمدوزی، منبتکاری، سنگتراشی، تولید سنتی محصولات کنجدی و غیره نیز از جمله داشتههای ارزشمند تاریخی اردکان است.
وی گفت: در همین رابطه کارگاههای آموزشی و نمایشگاههای مرتبط با صنایع دستی شهرستان در بازارچه سنتی اردکان برگزار شده و قریب ۱۰۰ نفر از علاقهمندان به رشتههای مذکور، دورههای یادگیری این فنون سنتی را فراگرفتهاند.
بخش نظردهی بسته شده است..