استاندار یزد: مجازات‌ جایگزین حبس رویکرد فرهنگی و موثر دستگاه قضاست

استاندار یزد گفت: تغییر رویکرد دستگاه قضایی در جایگزینی مجازات حبس با روش‌های دیگر، رویکردی فرهنگی در این دستگاه است که باید بیش از پیش ترویج شود زیرا به مرور زمان آثار خود ار در جامعه می گذارد.

به گزارش ایرنا، مهران فاطمی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد اظهار داشت: استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس ضمن کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها، اقدامی فرهنگی، نوآورانه و تحول آفرین به شمار می رود.

وی ادامه داد: منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه رویکرد فرهنگی از سوی همه دستگاه‌ها باید دنبال شود و اقدامات اخیر دستگاه قضایی در تغییر رویکرد استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس در همین راستاست.

استاندار یزد همچنین در آستانه ماه محرم با بزرگداشت این ماه و تاکید بر رعایت هنجارهای برگزاری مجالس عزای سیدالشهدا (ع) و یارانش، تصریح کرد: یزد به عنوان حسینیه ایران شناخته می شود و عزاداری مردم این استان از شیوه های شاخص در کشور است؛ اهتمام همه بخش‌ها به خصوص برگزارکنندگان آیین‌های محرم باید بر حفظ پیام حماسه حسینی علیه السلام باشد.

رییس کل دادگستری یزد نیز در این نشست با تشریح اقدامات دستگاه قضایی در استان برای استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس گفت: در سه ماه اول امسال صدور احکام جایگزین حبس در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با رشد ۷۷ درصدی همراه بوده است.

غلامعلی دهشیری افزود: میزان صدور آرای جایگزین حبس در استان یزد در مقایسه با میانگین کشور ۶ درصد بالاتر و این استان در این بخش از استان‌های پیشرو در کشور است که با توجه به رویکرد جدید قوه قضاییه تعداد این گونه آرا در آینده افزایش بیشتری خواهد یافت.

امام جمعه بخش مرکزی شهرستان یزد نیز در این نشست رعایت آداب سوگواری سیدالشهدا علیه السلام را از تکالیف مهم هیات‌های مذهبی برشمرد و توجه به اصل روحانی محور بودن فعالیت هیات‌ها را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: حضور روحانیان در هیات‌های مذهبی عاملی در پیشگیری از بروز برخی بدعت‌ها در برگزاری آیین سوگواری سیدالشهدا علیه السلام و یارانش است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدکاظم مدرسی افزود: مشارکت جوانان انقلابی در مسئولیت هیات‌های مذهبی و استفاده از نمادهای انقلابی و اسلامی از نکات مهمی است که باید در این تشکل‌های مذهبی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی یزد نیز در این نشست با ارائه گزارشی از تهیه پیش نویس منشور اخلاقی هیات‌های مذهبی استان اظهار داشت: یک هزار و ۱۳۴ هیات مذهبی تاکنون در استان به ثبت رسیده و تعداد قابل توجهی نیز هنوز ثبت نشده است.

حجت الاسلام علیرضا نجیمی افزود: در منشور اخلاقی هیات‌های مذهبی استان علاوه بر توجه به مسائل اعتقادی و اجتماعی، رفتار عزاداران و مسئولان هیات‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی یادآور شد: در سال‌ های اخیر شاهد افزایش برخی رفتارها در عزاداری های استان مانند علم کشی و استفاده از برخی ابزارهای موسیقی و تمثال ائمه هستیم که این گونه موارد در عزاداری سنتی یزد جایگاهی نداشته و با شیوه عزاداری استان سازگار نیست.

نجیمی همچنین راه‌اندازی کاروان‌های نمادین کربلا بدون هماهنگی با نیروی انتظامی را از دیگر اقداماتی دانست که باعث نارضایتی شهروندان و ایجاد مشکل در تردد می شود و ساماندهی این موضوع را با همکاری نیروی انتظامی خواستار شد.

در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد، تعدای از قضات استان که در صدور آرای مجازات‌های جایگزین حبس فعال بوده‌اند مورد تجلیل قرار گرفتند.

منبع:ایرنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..