کنترل پذیر شدن مشترکان برق یزد در راستای مدیریت بار گزینشی
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق استان یزد با تاکید بر این که برنامهریزی برای ساعات اوج مصرف برق یک امر معمول در تمام دنیاست، از تلاش برای کنترل پذیر شدن مشترکان برق با نصب کنتورهای هوشمند با هدف هوشمندسازی و کاهش خاموشیهای احتمالی در استان خبر داد.
«سید مهدی حسینیپور» با بیان این که تا پایان پارسال توزیع برق استان یزد حدود ۷۶۰ هزار مشترک تحت پوشش خود داشته است، تصریح کرد: چند سالی است که به دلیل خشکسالی و کاهش سطوح متوسط بارش، ظرفیت نیروگاههای برقآبی کشور که سهم حدوداً ۱۳ درصدی تامین برق را در صورت استفاده از ظرفیت کامل برعهده دارند، به میزان زیادی با کاهش توان مواجه شدهاند و این امر باعث ناترازی تولید برق در کشورمان شده است؛ هر چند که تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان نیز این صنعت را در تأمین قطعات نیروگاهی متأثر کرده است.
وی ادامه داد: این ناترازی انرژی، کشور را در ساعات اوج مصرف دچار مشکل می کند به طوری که از مجموع ۸۷۶۰ ساعت کل سال، ۳۶۰ ساعت آن را که عمدتاً در فصل تابستان و زمانهای خاصی از روز قرار دارد، با مشکل کمبود و کسری مواجه میکند و طبیعی است که برای تامین این ۴ درصد نباید سرمایهگذاریهای کلان انجام دهیم چرا که این سرمایه در مابقی سال بلااستفاده خواهد ماند.
وی با تاکید بر این نکته که برنامهریزی برای ساعتهای اوج مصرف برق یک امر معمولی در سطح دنیاست، گفت: وزارت نیرو نیز در همین راستا از سالهای قبل برنامههایی را تدوین و عملیاتی کرده است که از آن جمله میتوان به مواردی مانند توصیه به بخش صنعت برای انجام تعمیرات خود در این ۳۶۰ ساعت یا در بخش کشاورزی، درخواست از کشاورزان جهت آبیاری مزارع و باغات در ساعات غیر اوج پیک اشاره کرد.
حسینیپور خاطرنشان کرد: البته وزارت نیرو در همین راستا سیاستهای تشویقی نیز برای بخشهای مختلف اعم از صنعت، کشاورزی و بخش خانگی و تجاری در نظر گرفته است به نحوی که مثلاً در بخش صنعت اگر مصرف انرژی در ۵ ساعت اوج مصرف به ضفر برسد یا طی چهار هفته ایام اوج مصرف تعطیل شوند، به صورت سالانه پاداش همکاری پرداخت میکند و حتی در صورت استفاده از ژنراتورهای صنایع، برق تولیدی آنها را به قیمت چند برابر خریداری میکند.
وی با تعیین سهمیه برای صنایع مطابق مدیریت پاسخگویی بار توسط وزارت نیرو، افزود: براساس مصوبه اخیر تبصره ۳ بند ۲ مصوبه هیئت دولت در مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۲۴ مبنی بر کنترلپذیر شدن مشترکان که به شرکتهای توزیع برق ابلاغ شده و با کنتورهای هوشمند قابل پایش است، سهمیه کنترلپذیری نیز برای استانها مشخص و مطابق با آن سهمیه بخشهای مختلف در سال ۱۴۰۲ تعیین شده است.
وی با بیان این که برهمین اساس نیز کلیه مشترکان باید مجهز به کنتورهای هوشمند شوند تا از این طریق مصرف آنها به صورت بر خط قابل رؤیت شده و قابلیت قطع و وصل از راه دور را داشته باشند، اظهار کرد: در این راستا اقدامات لازم در استان یزد نیز شروع شده و در حال تعویض کنتورها و در صورت نیاز اعمال تغییرات فنی هستیم و امیدواریم تا پانزدهم خرداد ماه که زمان شروع برنامههای پیک مصرف، بخشی از مشترکان را به کنتورهای هوشمند تجهیز کنیم.
این مسئول با بیان این که تجهیز بخش تأثیرگذاری از صنعت به کنتورهای هوشمند در سال جاری مورد نظر است، افزود: در بخش خانگی و تجاری نیز ۴۰ تا ۶۰ درصد با اولویت مشترکان پرمصرف را در دستور کار داریم.
وی این مصوبه را تنها در راستای قانونمند کردن و هوشمند کردن قطع برق دانست و گفت: البته این اقدام در سال گذشته نیز به صورت دستی اعمال میشد لذا شاهد کاهش قابلتوجه خاموشیها در سطح شهر بودیم به نحوی که خوشبختانه در سال گذشته با همکاری مردم، شاهد رشد منفی مصرف توسط مشترکان خانگی برای اولینبار در طول تاریخ بودیم و امسال نیز سعی داریم بدون خاموشی از دوران اوج مصرف عبور کنیم که امیدواریم مشترکان با همراهی خود، وزارت نیرو را در این امر خطیر مساعدت کنند.
حسینیپور در پایان با بیان این که ۴۰ درصد از برق مصرفی مشترکان خانگی و تجاری کشور در سیستمهای سرمایشی مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: این سهم در بخش صنعت ۲۰ درصد و در بخش کشاورزی ۷ درصد است لذا امیدواریم مشترکان با توجه به در پیش بدون فصل گرم سال در این رابطه به ویژه ساعات اوج مصرف، اهتمام لازم به امر صرفهجویی را داشته باشند.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..