اجرای ملی طرح ابتکاری استان یزد؛

تضمین اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با بورسیه صنایع

طرح ابتکاری بورسیه شغلی دانشجویان از سوی صنایع که به پیشنهاد استان یزد از امسال به صورت ملی اجرایی می‌شود، علاوه بر کمک به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، موجب تقویت پیوند صنعت و دانشگاه نیز خواهد شد.

یکی از مهمترین مطالبه‌های جوانان یزدی با توجه به قریب به سه دهه کسب رتبه اول قبولی در کنکور سراسری، اشتغال مبتنی بر رشته تحصیلی آنان است ولی طی سالیان گذشته عمدتاً در استان شاهد استقرار صنایع نیازمند نیروی انسانی یدی هستیم که معمولاً نیز نیروهای بومی از آن بی‌بهره بوده‌اند.

در همین راستا نیز سال گذشته طرح بورسیه شغلی صنایع استان به پیشنهاد استاندار جون و نخبه یزد در دستور کار قرار گرفت به این شوه که صنایع برای بهره مندی از نیروهای شغلی تحصیل کرده مورد نیاز خود با همکاری دانشگاه‌ها اقدام به بورسیه دانشجویان کنند.

خوشبختانه این طرح‌ ابتکاری که برای اشتغال زبده‌ترین، بهترین و خوش فکرترین استعدادهای کنکور سراسری در واحدهای استان مطرح شد، نه تنها در سال تحصیلی جاری در استان عملیاتی گردید بلکه در دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش نیز درج شد.

بر همین اساس نیز تعدادی از رشته‌های مشمول این طرح، در دفترچه سازمان سنجش وزارت علوم قرار گرفت تا داوطلبان کنکور سراسری بتوانند با انتخاب این کد رشته‌ها، آینده شغلی خود در واحدهای تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی استان را تضمین کنند. حتی طبق رایزنی‌های انجام شده با بنیاد نخبگان، این گروه از دانشجویان می‌توانند به عنوان سرباز صنعت، خدمت سربازی خود را سپری کنند.

اجرای کشوری طرح بورس تحصیلی دانشجویان

«محمدعلی امراللهی» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به این نکته که هم‌اکنون در استان یزد، تنها دانشگاه یزد اجرا کننده طرح بورسیه تحصیلی است ولی از سال تحصیلی آینده با توجه به استقبال و کشوری شدن این طرح امکان پذیرش در دیگر دانشگاه‌های کشور نیز فراهم خواهد شد، تصریح می‌کند: ملاک قبولی دانشجویان در این طرح رتبه‌ای است که در سازمان سنجش کسب می‌کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: پس از قبولی نیمه متمرکز دانشجویان در رشته‌های زیرمجموعه بورسیه تحصیلی که کدرشته آن در دفترچه کنکور درج شده است، آنها جهت مصاحبه دعوت می‌شوند که در صورت قبولی به دانشگاه و واحد اقتصادی مربوطه معرفی شده و شروع به کار خواهند کرد.

معاون آموزشی دانشگاه یزد در خصوص حمایت‌های صنایع از دانشجویان بورسیه شده، اعلام می‌کند: دانشجویان بورسیه شده تا پایان تحصیل، دو روز از هفته را در شرکت‌های بورسیه‌کننده مشغول به فعالیت می‌شوند و در ازای فعالیتشان دستمزد دریافت می‌کنند و اشتغال آنها پس از اتمام تحصیل تضمین می‌شود.

امراللهی با بیان این که هم اکنون بورسیه تحصیلی در رشته‌هایی همچون صنایع، نساجی، مکانیک، برق و کامپیوتر امکان‌پذیر است، می‌گوید: ظرفیت انتخابی دانشجویان بورسیه شونده متناسب با ظرفیت‌هایی است که واحدهای اقتصادی استان اعلام می‌کنند.

وی با بیان این که حداکثر رتبه‌ای که در سال گذشته در این دانشگاه بورسیه‌ تحصیلی شده، رتبه‌ی دو هزار بوده است، عنوان می‌کند: دانشجویان بورسیه‌شونده اغلب دانشجویان بومی و مقیم استان‌های همجوار بودند چرا که دانشجویانی که بورسیه واحدهای اقتصادی یزد می‌شوند، در ادامه نیز باید در این شهر ماندگار شوند.

۲۰۰۰ دانشجو بورس صنایع می‌شوند

«حیدر مفتاحی‌زاده» رئیس بنیاد نخبگان استان یزد و مدیر کشوری طرح بورسیه دانشجویان مستعد برتر در بخش صنعت، با بیان این که امسال ۹۵ دانشجوی مستعد برتر در استان بورس صنایع شدند، می‌گوید: سال تحصیلی آینده دو هزار دانشجوی مستعد در صنایع کشور بورس خواهند شد.

این مسئول همچنین از تدوین شیوه‌نامه اجرای این طرح ملی توسط نخبگان استان خبر داده و بیان می‌کند: البته این طرح قطعاً دارای یکسری نواقص است که به تدریج رفع خواهد شد ولی تلاش داریم یزدی‌های دانشگاه‌های برتر کشور را نیز بورسیه صنایع استان کنیم تا از مهاجرت نخبگان یزدی به سایر مناطق کشور جلوگیری کنیم.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..