یزد پایلوت زنگ کتابخوانی در مدارس میشود/جزو کشورهای پیشرو در تعریف خدمات جدید کتابخانهایم
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان این که جزو کشورهای پیشرو در تعریف خدمات جدید کتابخانهای محسوب میشویم، تکمیل کتابخانههای مرکری در استانها و توسعه کتابخانههای سیار در راستای عدالت فرهنگی را دو بال مورد اهتمام این نهاد خواند.
«مهدی رمضانی» در پایان سفر به استان یزد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یزد از فرهنگیرین استانها به لحاظ برخورداری از مردمی فرهنگی و جلوه فرهنگ در سطوح مختلف این استان به شمار میآید.
وی دیدار با کتابداران کتابخانههای عمومی استان را یکی اقدامات صورت گرفته در جریان سفر به یزد ذکر و تصریح کرد: معتقدیم با توجه به گستردگی شبکه کتابخانههای کشور که سه هزار و ۷۰۰ کتابخانه مشتمل بر دو هزار و ۷۳۰ کتابخانه نهادی و حدود یکهزار کتابخانه مشارکتی را شامل میشود و نیز فعالیت هفت هزار و ۵۰۰ نفر از همکارمان در این بخش، اگر بخواهیم موضوع کتابخانهها را پیش ببریم، نیازمند یک ارتباط پایدار و پیشبرنده هستیم.
رمضانی کتابداری را متفاوت از سایر مشاغل خواند و خاطرنشان کرد: کتابداران در واقع خدمگذاران فرهنگی در کتابخانهها هستند لذا تلاش داریم مسائل و مشکلات آنها را از نزدیک و در گفتوگوهای دو طرفه پیگیری کنیم.
وی در ادامه یکی از اولویتهای این نهاد را دو بال تکمیل کتابخانههای مرکری در استانها و توسعه کتابخانههای سیار در راستای عدالت و توسعه فرهنگی ذکر کرد و گفت: خوشبختانه امروز در دیدار با استاندار یزد در موضوع توسعه کتابخانههای سیار برای استان قول مساعدت گرفتیم.
وی با اشاره به اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی به اجرای طرحی با محوریت حوزه آموزش و پرورش و مدارس جهت ارتباط بیشتر کتابخانهها و مدارس و توسعه فرهنگ عمومی در قالب زنگ کتابخوانی، گفت: خوشبخانه استاندار یزد برای اجرای پایلوت این طرح در استان یزد نیز اعلام آمادگی کردند.
دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: به لحاظ شبکه کتابخانههای عمومی در کشور دارای وضعیت قابل قبول و قابل بیانی هستیم به طوری که در منطقه و در بین کشورهای جهان اسلام دارای شبکه برتر کتابخانهای هستیم.
وی با بیان این که این حیث در بین کشورهای آسیایی دارای رتبه پنجم هستیم، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای پیشرو در تعریف خدمات جدید کتابخانهای محسوب میشود که در این باره اجلاسی را خردادماه با حضور مقامات ایفلا و دیگر کشورهای جهان شاهد بودیم.
رمضانی با اشاره به خدمات جدیدی مانند اتاق علم و ساختکده در برخی کتابخانههای مرکزی استانها، گفت: نهاد کتابخانههای عمومی تنها دستگاهی است که به گروه های خاص مانند نابینایان و ناشنوایان خدمت میدهد و همچنین تنها مجموعهای محسوب میشود در بحرانهای طبیعی به آسیبدیدگان خدمات ارائه میکنیم که تمام این اقدامات به عنوان امتیاز و مورد توجه شبکههای ترویجی قرار میگیرد.
وی از مطالعه ۱.۵ ساله این نهاد درخصوص خدمت جدید «کتابخانه بدون کتاب» برای آینده خبر داد و گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور زودتر از کشوری مانند سوئد این طرح که پایه خدمات در کتابخانههای الکترونیک محسوب میشود را به ایفلا ارائه کرده و هم اکنون فضایی نیز در تهران برای این امر منظور شده است.
رمضانی از اهتمام این نهاد به مسئله کودک و نوجوان خبر داد و عنوان کرد: در حال حاضر همه کتابخانه های عمومی کشور دارای بخش کودک هستند و به سمت توسعه کتابخانه های تخصصی کودکان و نوجوان پیش میرویم به طوری که علاوه بر بخش کودک دو هزار و ۷۳۰ کتابخانه عمومی، ۱۳ کتابخانه تخصصی کودک در کشور داریم که در قالب طرح هدهد سفید، توسعه در این بخش را دنبال میکنیم.
وی با بیان این که عمومیسازی کتابخانهها برای تبدیل کتابخوانی به عنوان دغدغه همگان یکی دیگر از برنامههای نهاد است، گفت: تلاش داریم موضوع کتابخوانی را به دغدغهای در بین تمام اقشار جامعه تبدیل کنیم.
این مقام مسئول با بیان این که به شدت معتقد به نقش رسانهها در پیشبرد اهداف نهاد کتابخانهها هستیم، این نقش را در قالب مطالبهگری، پیگیری وعدهها در این حوزه و مسائل مربوط به این حوزه حائز اهمیت و کمک حال نهاد خواند.
وی اهتمام به نیروی انسانی در بخش کتابخانهها را نیز مهم خواند و گفت: نهاد کتابخانهها یک دستگاه خدمات محور فرهنگی است لذا معتقدیم در چشمانداز آینده نهاد توجه به اعضا بسیار حیاتی است لذا در این راستا برنامههایی را مدنظر داریم.
رمضانی با بیان این که اصل کتاب دیجیتال و کتابخانه الکترونیک نیازمند قانونگذاری در کشور دارد، گفت: اخیرا در نشست با کمیسیون فرهنگی مجلس و شورای عالی فضای مجازی، محورهای کتابخانه دیجیتال و الکترونیک تعیین شده ولی قطعاً شیب حرکت به سمت کتابخوانی الکترونیک در کشورمان کند است به طوری که در حال حاضر نیز گردش و دور مالی کتاب مکتوب بسیار بیشتر و محسوستر از بخش کتاب دیجیتال است.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..