قایقرانی در یزد کویری؛ ممکن اما سخت
قایقرانان یزدی علیرغم محدویت منابع آبی و بیتوجهی مسئولان و اسپانسرهای ورزشی، در نبردی نابرابر با دیگر استانها ولی برای پرآوازه کردن نام یزد در ورزش کشور سخت تلاش میکنند.
اغلب مردم، استان یزد را به خشک و کویری بودنش میشناسند ولی همین شهر کویری با برخورداری از مردمانی سختکوش، توانسته در بسیاری از ورزشهای ساحلی کشور موفقتر از دیگر استانها عمل کند.
به عنوان نمونه، یزدیها در رشته فوتبال ساحلی جزو تیمهای پرافتخار تاریخ لیگ برتر فوتبال ساحلی کشور هستند و شاید کسانی که ۱۵ سال پیش لیگ برتر فوتبال ساحلی را در کشورمان راهاندازی کردند، هرگز فکرش را هم نمیکردند که روزی، رتبههای برتر این رقابتها در اختیار تیمهای کویرنشین آن هم از یک استان باشد، اما آن رویا را یزدیها با تیمهای مقاومت گلساپوش، صدرشیمی و چادرملو در بیداری رقم زدند.
البته این همت تنها به این رشته ورزشی ختم نمیشود، بلکه یزدیها در برخی دیگر از ورزشهای آبی یا مرتبط با آب همچون ورزش قایقرانی عزمی جدی دارند و با وجود برخوردار نبودن از آبهای آزاد و ساحلی برنامهریزی منسجمی در این ورزش دارند.
این هیات ورزشی که تا قبل از شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از رشتههای ورزشی، برنامههای تعیین شده خود را با قدرت دنبال میکرد، در جریان شیوع این بیماری نیز از تلاش باز نایستاد و اکنون با پشت سرگذاشتن این بحران جهانی، چشم به روزها و آینده روشن خود دارد.
«محمود بهرامی» رئیس این هیات ورزشی در گفتوگو با ایسنا از برگزاری دورههای آموزش گروهی در رشتههای کانوپولو، اسلالوم، کایاک و کانو برای علاقمندان بالای ۹ سال به منظور جذب استعدادهای ورزشی خبر داد و افزود: البته فعالیت استعدادیابی این ورزش در جریان برگزاری مسابقات و مناسبتهای مختلف در طول سال دنبال میشود.
وی با بیان این که محدودیت منابع آبی مانع قایقرانی یزد نشده است، گفت: در استان سه محل برای تمرین و برگزاری دورههای قایقرانی در نظر گرفته شده است که شامل استخر بوستان شهدا در شهر یزد، استخر غدیر در تفت و استخر اداره ورزش در ابرکوه است.
بهرامی به موفقیتهای متعدد رشته قایقرانی یزد طی حضور در مسابقات مختلف کشوری از جمله درخشش در مسابقات المپیاد استعدادهای برتر اشاره کرد و ادامه داد: تیم کاناپولو استان یزد در مسابقات کاپ آزاد کشور موفق به کسب عنوان سوم شد.
وی گفت: از تاسیس هیات قایقرانی استان تاکنون حدود ۱۰۰ ورزشکار سازمان یافته در این رشته ورزشی فعالیت داشتهاند که در مرحله مبتدی بین ۵ تا ۷ میلیون تومان تجهیزات ورزشی در اختیار آنها قرار گرفته است.
رئیس هیات قایقرانی استان مهمترین راه ارتقا این ورزش در استان را حمایت اسپانسرهای مالی، بروزرسانی دانش مربیان و داوران استان و برگزاری طرحهای استعدادیابی خواند و گفت: متاسفانه این هیات ورزشی مورد اهتمام و حمایت مسئولان استان نیست و به همین لحاظ نیز حامیان ورزشی نیز توجه لازم به این رشته ورزشی در یزد ندارند به طوری که هیات قایقرانی غالباً برای تامین هزینه اعزام ورزشکاران خود به مسابقات دچار مشکل میشود و بعضاً این اقدام با هزینههای شخصی ورزشکاران صورت میگیرد.
بخش نظردهی بسته شده است..