معاون میراث فرهنگی کشور تاکید کرد:

مخربان بافت تاریخی میبد باید به شدت مجازات شوند/تخریب در میبد، فرصت ثبت جهانی یزد را به تهدید تبدیل می‌کند

به دنبال تخریب بخش‌هایی از بافت تاریخی «میبد» در دو روز گذشته، مدیران و کارشناسان میراث‌فرهنگی به منظور پیگیری و مذاکره با مسئولان حقوقی و شهری در این شهر حضور یافتند.

به گزارش یزدی نیوز«محمدحسن طالبیان»، معاون میراث فرهنگی با اعلام این خبر گفت: پس از مذاکره هیات اعزامی میراث فرهنگی با دادستان، فرماندار و شهردار شهرستان میبد بر مجازات عاملین و مسببان تخریب و بازسازی عین به عین محوطه خانقاه محله تاکید شد.

او گفت: از آنجا که مردم شهرستان میبد افرادی غیرتمند و متعصب نسبت به ارزش‌های میراث فرهنگی شهر خود هستند، از همین رو نه تنها بخش‌های تخریب شده بافت تاریخی میبد باید براساس مستندات موجود بازسازی شود، بلکه عاملان تخریب نیز باید به شدت مجازات شوند.

وی تاکید کرد: درحال حاضر پیگیری‌های حقوقی سازمان میراث فرهنگی پس از توقف تخریب‌ها ادامه دارد.

پس از تخریب، حکم توقف مقامات قضائی صادر شد

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، «غلامرضا میثاقیان»، مدیرکل دفتر حفظ و احیاء بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی به همراه مدیرکل دفتر پایگاه‌های جهانی و کارشناس معاونت حقوقی نیز پس از بازدید و مذاکره با مسئولان شهر میبد گفت: تخریب بناهای تاریخی مجموعه «شیخ محمد خانقاه» و بخشی از بافت تاریخی اطراف آن در روز عید سعید فطر آغاز شده بود که با واکنش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان میبد، یگان حفاظت و پایگاه جهانی میبد متوقف شد.

به گفته وی، با وجود طرح شکوائیه از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در مراجع قضایی عملیات تخریب  متاسفانه در روزهای تعطیل جمعه و شنبه نهم مردادماه مجددا آغاز شد و باوجود حضور همکاران یگان حفاظت در محل و تنظیم صورتجلسه توقف عملیات، تخریب‌کنندگان به صورت شبانه مجددا تخریب بافت را آغاز کردند و  متاسفانه نخستین دستور توقف عملیات تخریب روز یکشنبه دهم مرداد ماه و پس از پایان عملیات تخریب از سوی مرجع قضایی صادر شده است.   

مدیرکل دفتر حفظ واحیاء بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه خبر تخریب بخشی از بافت تاریخی شهرستان میبد در روزهای گذشته احساسات پاک دوستداران میراث فرهنگی کشور را برانگیخته است، لزوم توجه جدی تر به موضوع حفاظت از این بافت‌ها را به مسئولان متذکر شد.

وی پیگیری بافت تاریخی میبد را بسیار با اهمیت دانست و افزود: بافت تاریخی میبد از معدود بافت‌های تاریخی کشور است که احداث بخش عمده‌ای از بناهای آن به دوران «آل‌مظفر» می‌رسد، این به معنی آن است که بیش از هفت قرن در این شهر تداوم حیات بافتی تاریخی را شاهد بوده‌ایم، که امری بسیار نادر در تاریخ تمدن به شمار می‌آید.

 

به گفته میثاقیان، بناهای این شهر اغلب اصالت اولیه خود حفظ کرده‌اند و مداخله در آن کمتر رخ داده است. همچنین به مقتضای اهمیت بافت تاریخی میبد، بافت تاریخی شهر یزد نیز در فهرست آثار قابل ثبت در فهرست آثار جهانی است و چنین اقدامات نابخردانه‌ای چنین فرصت مهمی را با تهدید جدی مواجه ساخته است.

او گفت: عاملان این تخریب با زیر پا نهادن قوانین و عدم پایبندی به هنجارهای رسمی چنین اقداماتی را ایجاد کرده‌اند، تخریب بافت تاریخ در روز تعطیل و در شرایطی که مردم در سوگ امام جعفر صادق (ع) فعالیت‌های عادی خود را تعطیل کرده بودند و بدون کسب مجوز از شهرداری و نهادهای مسئول استان و در ساعات شبانه تنها بخشی از قانون شکنی آنان است.

به گفته وی، گرچه این اقدامات در ظاهر به دلیل تخریب بافت تاریخی میبد در جهت توسعه بقعه شیخ محمد عنوان شده است، اما آنچه مسلم است در ورای این ادعا، احداث مجموعه‌های تجاری و کسب درآمدهای ناشی از سوداگری زمین و املاک نهفته است.

میثاقیان اظهار کرد: درحال حاضر نهادهای قضایی و مسئولان محلی با چالشی جدی مواجه‌اند و اگر با این گونه اقدامات غیرقانونی برخورد جدی صورت نگیرد، بدون تردید قانون‌شکنی و اقدامات خودسرانه تمامیت هنجارهای قانونی و اجتماعی را مورد تهدید قرار مس دهد.

بخش نظردهی بسته شده است..