شتابدهنده فروش و صادرات در استان یزد راهاندازی میشود
استاندار یزد با اشاره به طرح راهاندازی شتابدهنده فروش و صادرات در استان، بر تهیه مدل عملیاتی اجرای طرح مبتنی بر کارآمدی و اثربخشی حداکثری تاکید کرد.
«مهران فاطمی» در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد که در راستای بررسی موضوعات مربوط به راه اندازی شتابدهنده فروش و صادرات و مرکز مهارت افزایی و توسعه سرمایه انسانی در استان برگزار شد، با اشاره به برقراری تعامل بسیار خوب بین بخش خصوصی و دانشگاهها با محوریت اتاق بازرگانی استان در طول یک سال اخیر، گفت: یکی از برآیندهای تقویت این تعامل، طرح بورسیه تحصیلی است که در پرتو هماهنگی و پیگیری مسائل مربوطه به نتیجه رسید.
وی همچنین به ورود پرقدرت و پر انگیزه دانشگاه یزد و دانشگاه آزاد اسلامی استان در عرصه تقویت پیوند بین دانشگاه و بخش های مختلف جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: امید است محصول به همرسانیها و برگزاری جلسات پیرامون مسائل این حوزه، ارتقاء سطح ارتباط موثر دانشگاه با جامعه، بخش خصوصی و صنعت باشد.
استاندار در ادامه به طرح راه اندازی شتابدهنده فروش و صادرات در استان یزد اشاره و بر تهیه مدل عملیاتی اجرای طرح، مبتنی بر کارآمدی و اثربخشی حداکثری تاکید کرد.
فاطمی همچنین با اشاره به سفرهای اخیر رئیس جمهور به برخی کشورها و به تبع آن افزایش تعاملات و قراردادهای همکاری، اظهارداشت: باید برنامه ریزی های لازم جهت استفاده حداکثری از فرصت های ایجاد شده و افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی با این کشورها صورت گیرد.
استاندار ادامه داد: در این راستا باید جلسه فوق العاده شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان برگزار و تصمیمات لازم جهت اعزام هیئت تجاری و انعقاد تفاهم نامه اخذ شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به طرح راه اندازی مرکز مهارت افزایی و توسعه سرمایه انسانی در استان اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات امروز ما کمبود نیروی تکنسین است که با اجرای این طرح و حضور دانشجو در بستر صنعت، خلاء موجود پر می شود.
فاطمی تصریح کرد: با حضور دانشجو در محیط کار آموزش های عملی و خروج از فضای تئوریک، ضمن تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت؛ دانشجویان با محیط کار آشنا و مهارت های لازم را بهتر از گذشته فرا میگیرد.
استاندار در پایان به تبیین لزوم ترویج و فرهنگسازی در زمینه مهارت افزایی و تکنسین پروری در جامعه پرداخت و از حمایت از اجرای طرح مذکور خبر داد.
فارغالتحصیلان دانشگاهی نه خانهداری آموختهاند نه مهارت
«محمد صالح جوکار» رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس نیز در این نشست با اشاره به اینکه متاسفانه فارغ التحصیلان دانشگاهی نه خانهداری آموختهاند نه مهارت، گفت: بسیاری از محصولات ساختمانی تولیدی در استان یزد ظرفیت صادرات دارند.
وی با اشاره به این که طرح موضوع شتاب دهندهها به معنای حرکت نو، تازه و جهش یافته در حوزه تولید و صادرات و غیره است، گفت: انتظار داریم که دانشگاهها امروز به مسائلی بپردازند که نیاز جامعه، تولید، اشتغال و کارآفرینی باشند.
وی با بیان این که کاربردی کردن مسائل توسط دانشگاه ها ارزشمند است ولی یکسری مسائل باید مورد توجه قرار گیرد، اذعان کرد: تولید و صادرات در استان یزد یکی بوده و هیچ فاصله ای بین این دو احساس نمی شود و تولید کننده اقدام به صادرات و تجارت می کند در حالی که این امر، معمول نیست و همیشه متفاوت بوده است.
نماینده مردم یزد خاطرنشان کرد: برخی از واحدهای تولید کنندگان در استان یزد محصولات را خودشان صادر می کنند. یکسری فرصت هایی برای ما در حوزه صادرات بوجود آمده که متاسفانه فرصت هایی مثل قطر از دست رفت، سوریه و عراق در حال از دست رفتن است و فرصت های روسیه و حوزه قفقاز نیز به همین شکل هستند.
جوکار به ظرفیت های موجود در استان یزد اشاره کرد و ادامه داد: استان یزد در زمینه تولید محصولات مرتبط حوزه ساختمانی ظرفیت بسیار خوبی دارد که می توان با سفر هیاتی از یزد به کشور روسیه، امکان صادرات این محصولات را به این کشور فراهم ساخت.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس افزود: مهارت آموزی موضوع مهمی است که در کار و زندگی بسیار کارآمد بوده و اثرگذار است ولی متاسفانه سمت و سوی تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش و هم دانشگاه به سمت دروس نظری رفته و فارغ التحصیلان دانشگاهی نه خانهداری و نه مهارت آموختهاند.
جوکار در پایان گفت: در گذشته نچندان دور در دهه ۶۰ و ۷۰ خانواده ها خودکفا بودند و مشاغل از پدر به پسر منتقل می شد اما الان دانشجویان از فردای خود ناامیدند و در فکر شغل هستند. در همه جای دنیا انسانی که از آموزش و پرورش فارغ شد حداقل باید روش زندگی کردن را آموخته باشد ولی ما این مسئله را در کشور نمی بینیم.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..