بررسی و تحلیل اثربخشی طرح ملی داناب در یزد
برگزاری پنج دوره طرح ملی دانشآموزی نجاب آب(داناب) در استان یزد امروز طی نشستی با حضور مدیرعامل آب منطقهای یزد، رئیس جهاددانشگاهی استان و جمعی از مدیران این طرح مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و براساس ارزیابیها و پیشنهادات ارائه شده، شرح خدمات ششمین دوره این طرح در استان ارائه شد.
«محمد مهدی جوادیانزاده» مدیر عامل شرکت آب منطقهای یزد در این نشست با اشاره به واگذاری اجرای طرح داناب به جهاددانشگاهی استان، گفت: هر چند در سالهای اول تنها قصد نوعی همکاری با جهاددانشگاهی در اجرای طرح را داشتیم ولی این سازمان طی این سالها بیش از انتظار طرح به ارائه خدمت پرداخته و امیدواریم با همت مضاعفی که در این رابطه وجود دارد، همه دانش آموزان استان با داناب آشنا و از اثرات آن برخوردار شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار تعامل با کانون پرورش فکری کودکان و نواجونان در جهت بسط و گسترش این طرح و بهره گیری از ظرفیتهای کانون در این حوزه شد و گفت: نظرات مدیران و رابطین طرح در قالب ارزشیابیهای صورت گرفته با حضور نمایندگان آموزش و پرورش جهت آسیب شناسی مورد اهتمام قرار گیرد تا اثرگذاری هر چه بیشتر طرح را در استان شاهد باشیم.
این مسئول ابراز امیدواری کرد که برخی از بخشهای شرح خدمات جدید پیشنهادی از سوی جهاددانشگاهی برای دوره جدید طرح نیز با مشارکت آب منطقهای و سایر دستگاههای مرتبط عملیاتی شود.
«محمدرضا دهقانی» رئیس جهاددانشگاهی استان یزد نیز با بیان این که داناب از امسال وارد مرحلهی جدیدی شده است، تصریح کرد: طرح داناب پس از دو سال برگزاری به شکل حضوری، با وجود شیوع بیماری کرونا بدون وقفه به ادامه فعالیت خود پرداخت و طی سه سال اخیر به صورت مجازی برگزار شد.
وی از برگزاری دوره ششم این طرح در سال تحصیلی جدید به دو صورت حضوری و مجازی خبر داد و گفت: البته در همین راستا ضمن ارزیابی و تحلیل فعالیتهای پنج دورهی گذشته، شرح خدماتی برای دوره جدید تدوین شده که امیدواریم با تایید شرکت آب منطقهای و آموزش و پرورش استان، وارد فاز عملیاتی شود.
«علی صدری اصفهانی» سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان یزد هم در این نشست پیشنهادات احصاء شده براساس ارزیابیهای صورت گرفته در دوره های گذشته را ارائه کرد و از آن جمله به پیشنهاد افزایش تعداد دانشآموزان برگزیده و میزان جوایز آنها، برگزاری جشنواره داناب در تمامی مناطق استان،برگزاری مسابقات ۵ رشته در دو مرحله، اجرای برنامههای عملیاتی برای طرح داناب مانند تعمیرات شیرآلات خراب مدارس، اجرای برنامههای فرهنگی و ترویجی همراه با جشن آب و سخنرانی کارشناسان در مدارس، ارائه بیشتر کلیپهای انیمیشن آموزشی، تبلیغات بصری در سطح شهر، برگزاری مسابقات تیمی و گروهی، اختصاص روزی مخصوص طرح داناب در مدارس، برگزاری اردوهای آبی خارج از استان برای دانش اموزان، اشاره کرد.
وی با اشاره به پیشنهادی مبنی گسترش فعالیت باشگاه ناجیان آب، ابراز امیدواری کرد با گسترش باشگاه ناجیان آب شاهد حضور دانش اموزان به عنوان سفیران آب در منزل و بین خانوادهشان باشیم.
صدری اصفهانی از دیگر پیشنهادات برای شرح خدمات جدید طرح به برگزاری برخی مسابقات دانش اموزی داناب در میادین مهم شهر، اجرای طرحی ماندگار برای داناب با امکان بازدید سایر مدارس و نیز تفکیک قائل شدن در معیارهای ارزیابی مدارس مناطق مختلف اموزشی و همچنین بین مدارس شهری و روستایی با توجه به سطح امکانات آنان، اشاره کرد.
«بی بی فاطمه حسینی زاده» مدیر طرح داناب نیز ضمن تحلیل فعالیتهای پیشین طرح و میزان اثربخشی آنها، به ارائه شرح خدمات جدید طرح در سال تحصیلی جدید پرداخت.
وی در بخشی از سخنانش در رابطه با اثربخشی این طرح، به رفتارهای خاص مدارس مانند کاشت گیاهان کم آبخواه، اجرای سیستم آبیاری قطرهای و اختصاص منابع آب برای جمع آوری آب روشویی در مدارس اشاره کرد.
به گفته وی، ثبت نام ۳۲۶۰ دانش اموز در باشگاه ناجیان اب، شرکت ۴۰۰۰ دانش اموز در مسابقات آقای داناب، رقابت ۱۳۰۰ دانش اموز در مسابقات ۵ رشته و نیز استقبال از مسابقات آنلاین طرح داناب بیانگر اثر بخشی این طرح به لحاظ دانش و نگرش در بخش دانش اموزی است.
گفتنی است؛ طرح ملی دانش اموزی نجاب آب(داناب)، طرحی نظام مند برای آموزش و مشارکت دانش آموزان در راستای گسترش فرهنگ صحیح حفاظت از منابع آب به ویژه آبهای زیرزمینی است که در استان یزد به همت شرکت آب منطقه ای یزد و آموزش و پروش استان برای اجرا به جهاددانشگاهی استان سپرده شده است و امسال ششمین دوره ان برگزار خواهد شد.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..