دبیر شورای برنامه‌ریزی یزد:

یزدنوین پیشران رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی استان است

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد با بیان این که رشد اقتصادی استان در پنج محور اصلی طراحی و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، گفت: یزد نوین پیشران رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی استان است.

«مجید دهقانی‌زاده» در هشتمین نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان یزد با اشاره به روند حرکتی و مجموعه برنامه‌های اقتصادی استان، گفت: بر اساس نتایج اعلامی از سوی مرکز آمار ایران، استان یزد در سال ۱۴۰۰ با رشد بالای ۷.۵ درصد توانسته است بالاترین رشد اقتصادی را در سطح کشور کسب کند که این یک فوق ارزش برای استان به شمار می‌آید.

وی این دستیابی استان را نشان از برنامه‌ریزی درست و حرکت تکلیفی در چارچوب برنامه دانست و اظهار کرد: این به مفهوم آن نیست که فکر کنیم دیگر پایان خط است و دیگر تکلیفی نداریم بلکه معتقدیم ممکن است این نتایج نوساناتی داشته یا حتی در فصول بعدی رشد کمتری را شاهد باشیم.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان افزود: با این وجود این رشد نشان دهنده حرکت بسیار درست و قابل توجه استان است.

دهقانی‌زاده با بیان اینکه بخش‌های همچون گردشگری، فعالیت‌های هنری، برق، گاز، معدن، سلامت و حمل و نقل نقش قابل توجهی در دستیابی به این رشد داشته‌اند، تصریح کرد: حائز اهمیت است در برخی بخش‌ها سهم بالای دو درصدی در اقتصاد ملی داشتیم که با توجه به سرمایه جمعیتی عدد قابل توجهی است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با توجه به اینکه استان در مجموع ده سال گذشته رشد حدود ۳.۳ درصدی(متوسط سالیانه) داشته‌ایم در حالیکه در کشور این رشد نزدیک به یک درصد بوده است، اظهار کرد: این رسالت ما را سنگین‌تر می‌کند و باید در تمام سنوات رشدمان نسبت به میانگین کشوری عدد بالاتر و قابل ملاحظه‌ای باشد که در سال ۱۴۰۰ این مهم اتفاق افتاده است.

دهقانی‌زاده در ادامه به شاخص کلیدی و مهم نرخ بیکاری اشاره و تولید را با این نرخ عجین شده توصیف کرد که جزء شاخص‌های اصلی اقتصادی هستند.

وی با ابراز تاسف از اینکه از سال ۱۳۹۴ نرخ بیکاری استان همیشه بالاتر از متوسط کشوری بوده است، افزود: قبل از این سال استان یزد جزء استان‌هایی بوده که نرخ بیکاری پایین‌تری نسبت به متوسط کشوری داشته است اما در هفت سال گذشته همواره این نرخ بالاتر از متوسط کشوری بوده که خوشبختانه در تابستان ۱۴۰۱ نرخ بیکاری به ۷.۷ درصد یعنی زیر میانگین کشوری رسیده است.

وی با تاکید براینکه حفظ این روند از رسیدن به این نقطه مهم‌تر است، بیان کرد: از طرفی باید مراقبت کنیم تا آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن به خوبی مدیریت و کنترل شود.

به گفته رییس سازمان مدیریت استان، رشد اقتصادی استان در پنج محور اصلی طراحی و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و در دستور کار استان قرار گرفته است.

دهقانی‌زاده یکی از محورهای فوق‌العاده حیاتی و مهم رشد اقتصادی استان را بهره‌وری معرفی کرد و اظهار داشت: محورهای توسعه بازار و صادرات و سرمایه‌گذاری اعم از خارجی و داخلی توسط دستگاه‌های مرتبط به صورت تخصصی در حال پیگیری است.

این مسئول در پایان، زمینه حرکتی استان را کاملا منطبق بر منویات کشور و دولت سیزدهم دانست و گفت: یزد نوین پیشران رشد اقتصادی ۸.۳ درصدی استان است.

منبع:ایسنا یزد

بخش نظردهی بسته شده است..