۱۶۰ سقط جنین در یزد برای پیشگیری از تولد نوزادان معلول
معلولین قشر آسیب پذیر جامعه بوده که از سال های متمادی تا کنون با مشکلات و چالش های فروانی مواجه بوده اند.
به گزارش یزدی نیوزمدیر کل بهزیستی استان یزد اظهار داشت: یکی از دلایل عمده بروز معلولیتها، بیماریهای ژنتیک است و مشاوره و انجام آزمایشگاههای ژنتیک قبل از ازدواج ضروری است.
جلیل عفتی گفت: از آنجا که آزمایشگاه ها زیر پوشش بیمه نیستند و هزینه های آنها بسیار گران است از شهریورماه سالجاری مشاوره ژنتیک برای تمام زوجها در سطح استان یزد رایگان می شود، همچنین بخشی از هزینه های آزمایشگاههای ژنتیک توسط سازمان بهزیستی به صورت یارانه پرداخت می شود.
وی افزود: برنامه رایگان شدن مشاوره ژنتیک در سال گذشته در شهرستانهای میبد ، مهریز ، بافق و اشکذر اجرا شده که در این زمینه یکهزار و ۷۰۰ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک بهره مند شدند.
مدیر کل بهزیستی یزد ادامه داد: همچنین پارسال ۱۶۰ مورد سقط جنین برای پیشگیری از تولد نوزاد معلول در استان انجام شد
عفتی با گلایه در مورد جا نیفتادن فرهنگ پیشگیری در کشورمان، گفت: متاسفانه حتی در بحث طرح تحول نظام سلامت نیز بیشترین رویکرد به جای پیشگیری به مقوله درمان است و علی رغم حجم و پیچیدگی خدمات بهزیستی در قیاس با خدمات درمانی، منابع اعتباری بسیار ناچیزی به این بخش تعلق میگیرد.
مدیر کل بهزیستی یزد گفت: ۴۸ هزار معلول در استان یزد خدمات دریافت می کنند که از این تعداد ۲۴ هزار نفر به صورت مستمر و بقیه نیز به صورت غیر مستمر از خدمات مختلف بهزیستی استفاده می کنند .
وی ادامه داد: 40 درصد معلولان استان جسمی ، حرکتی ، ۲۷ درصد ذهنی و بقیه دارای معلولیت شنوایی ، بینایی و دیگر معلولیت ها هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سالانه حدود ۲۵ الی ۳۰ هزار کودک دارای معلولیت شدید جسمی و ذهنی در کشور متولد می شود، بنابر این باید آزمایش های ژنتیک قبل از ازدواج جدی گرفته شود
انوشیروان محسنی بندپی در آیین تجلیل از معلولان نخبه استان یزد افزود: اختلالات ژنتیکی از بدو تولد باعث ایجاد مشکل برای افراد معلول می شود و فشارهای روحی و روانی زیادی را بر خانواده وارد می کند لذا از برنامه های مهم سازمان بهزیستی توجه ویژه به مقوله پیشگیری است .
وی ادامه داد: سال گذشته در کشور بخاطر مشکلات ژنتیکی حدود ۶۰۰ سقط جنین بر اساس ضوابط قانونی و شرعی صورت گرفته که از این تعداد حدود ۱۶۰ مورد آن مربوط به استان یزد بوده است .
رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: طبق برنامه ششم و برای کاهش معلولیت در کشور برای خانواده ها و در هنگام ازدواج آزمایش های ژنتیک باید اجباری شود
جامعه معلولان که بنا بر آمار رسمی سالانه ۲۰ الی ۳۰ درصد به جمعیتشان اضافه می شود با مشکلات بسیار و حتی ابتدایی در جوامع پیشرفته دست و پنجه نرم می کنند و انگار کسی نیست که برای حل این مشکلات گامی بردارد. وجود فضای مناسب رفت و آمد، امکانات تفریحی و ورزشی و تسهیل شرایط آموزشی از حداقل امکانات برای زندگی است که بیشتر معلولان از آن بی بهره اند.
معلولان با توجه به برخی از ناتوانی ها و نقص های جسمی در پیداکردن کار و اشتغال نسبت به بقیه افراد هم سن و سال و هم جنس خود مشکلات بیشتری دارند و واقعا کار مناسب پیداکردن برای این قشر از جامعه به یکی از معضلات ما تبدیل شده و اگر شغل مناسب داشته باشند بخش قابل توجهی از مشکلات آنان رفع خواهد شد.
مدیر کل بهزیستی یزد گفت:مهمترین معضل معلولین بحث اشتغال است و قانون تعیین کرده که ۳ درصد از افرادی که در ادارات استخدام می شوند باید از معلولین استفاده شود ولی قانون تعیین نکرده اگر استخدام معلولین در ادارات صورت نگیرد چه اقدامی برای آن اداره خاطی در نظر گرفته شود!
اینکه چرا با چنین معضلی روبرو هستیم به نگرش منفی به معلولین برمی گردد یعنی آن باور لازم در جامعه ما نسبت به کارآیی و توانمندی معلولین هنوز جا نیفتاده و متاسفانه با وجود اینکه هم اعتقادات مذهبی ما و فرمایشات بزرگان دینی ما ضرورت پردازش جدی به معلولین و محرومین را خیلی روشن مطرح نموده است باز هم نوعی آشفتگی فکری و نگرشی نسبت به جایگاه معلولین به صورت عمیق و دردآور ملاحظه می شود.
قدس/ زهرا افضلیان
بخش نظردهی بسته شده است..