ایجاد مرکزی برای حمایت از فرزندان طلاق در یزد
طلاق یک پدیده روان شناختی است چرا که بر تعادل روانی فرزندان و بستگان خانواده به شدت تاثیر میگذارد. همچنین یک پدیده جمعیتی است چون بر ترکیب جمعیتی و ساختار آن اثر می گذارد و از سوی دیگر، طلاق یک پدیده اجتماعی نیز هست به این معنا که علل و زمینههای اجتماعی موجود و به طور کلی ساختار جامعه میتواند سبب...
به گزارش یزدی نیوز به نقل از ایسنا، "محبوبه داورانی" کارشناس مسئول امور آسیبدیدگان بهزیستی استان یزد میگوید: از سال ۱۳۷۸مرکز کاهش طلاق در یزد فعالیت خود را آغاز کرد و از این پس، پروندههای درخواست طلاق پس از پذیرش اولیه در اورژانس اجتماعی به مرکز کاهش طلاق برای خدمات مشاورهای ارجاع داده میشوند.
وی اضافه میکند: در مرکز کاهش طلاق، آموزش و مشاوره ورودی و حتی خروجی داریم به نحوی که آموزشهای خروجی مربوط به مهارتهای زندگی بعد از طلاق است که هر یک از طرفین بعد از طلاق بتوانند از آسیبهای روانی و اجتماعی بعد ازآن پیشگیری کنند.
داورانی در این باره اظهار میکند: زنان در معرض طلاق، دچار اختلالات خلقی و افسردگی میشوند و پس از طلاق برای دریافت حمایت به منزل پدری میروند و در آنجا هم متوجه می شوند که مناسبات افراد خانواده با آنها تغییر کرده است.
وی ادامه میدهد: همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده فرزندان خانوادههای طلاق دچار اختلالات شخصیتی و پرخاشگری میشوند که زمینهساز مشکلات آینده آنها خواهد بود و بدبینی به جنس مخالف پس از این اتفاق در زندگی مشترک فرزندان در آینده مشاهده شده است. ضمن این که فرزندان بعد از طلاق دچار مشکلات بدسرپرستی و بیسرپرستی میشوند که این آسیبی افزون بر سایر آسیبهایی است که میتواند به یک کودک یا نوجوان وارد شود.
این کارشناس با بیان این که طبق آمار بیشتر زوجین که طلاق میگیرند فاقد فرزند و حتی فاقد منزل مشترک یا این که دارای یک یا دو فرزند هستند، اعلام میکند: هر چند برای آسیبشناسی بعد از طلاق و راههای زندگی بهتر و کاهش آسیب ها تا به حال کار زیادی انجام نشده ولی بهزیستی یزد در نظر دارد مرکزی را تاسیس کند تا در آن به وضعیت افراد پس از طلاق پرداخته شود و خدمات و حمایتهای مشاورهای و حمایت از فرزندان طلاق را بر عهده داشته باشد.
وی درباره عوارض طلاق بر فرزندان میگوید: از آنجا که مشاهده میشود برخی افراد زمانی که برای طلاق مراجعه میکنند، خانواده آشفته داشتهاند یا قبل از این پدر و مادر آنها طلاق گرفتهاند، مشخص میشود پدیده طلاق در خانوادههایی که دارای فرزند هستند، موجب افزایش احتمال طلاق در بین فرزندان آنها و به دنبال آن افزایش آمار طلاق در نسلهای بعد خواهد شد.
وی عنوان میکند: طبق آمار ثبت احوال، یزد در زمینه آمار طلاق در کشور رتبه ۲۹ را دارد هر چند که نسبت به سالهای گذشته آمار طلاق استان افزایش نیز داشته است که عواملی همچون ارتباطات خانوادگی، نداشتن مهارتهای زندگی، اعتیاد و ناآگاهی دلایل اصلی و شایع در هر پرونده طلاق است.
داورانی ابراز میکند: حدود ۵۰ درصد از زوجین متقاضی طلاق قبل از ازدواج آشنایی قبلی نداشتهاند و این موضوع اهمیت آشنایی قبل از ازدواج را مشخص می کند.
وی همچنین اضافه میکند: اکثر زوجین مراجعه کننده به مرکز کاهش طلاق در هنگام ازدواج بین ۲۰ تا ۳۰ سال داشتهاند که این موضوع نیز اهمیت بلوغ عقلی و عاطفی را در زوجین دوچندان میکند، ضمن این که درصد زیادی از زوجین متقاضی طلاق دارای ازدواج اختیاری بودند و تعداد کمی از آنها ازدواج اجباری را دلیل طلاق خود میدانند.
کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان بهزیستی استان در پایان با بیان این که مشاوره قبل از دادخواست طلاق هنوز در شهرستانها پررنگ نشده است، میگوید: به نظر میرسد که لازم است برای پیشگیری از طلاق و فروپاشی خانوادهها زوجین قبل از اقدام به عقد با دوره زمانی یک تا سه ماه یا بیشتر به دنبال شناخت خصوصیات خلقی طرف مقابل باشند و برای این کار حتما به مشاوری امین مراجعه کنند و مشاوران سازمان بهزیستی میتوانند در این شناخت به آنها کمک کنند و باید به تدریج این روند برای زوجین اجباری شود.
بخش نظردهی بسته شده است..