عضو فقهای شورای نگهبان:

وکلا از جاده عدالت خارج نشوند

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: اگر بخواهیم در وکالت خداوند از ما راضی باشد، باید با خیرخواهی و حسن نیت مردم را راهنمایی کنیم و اگر حق با موکل‌مان نیست، از اول حسابش روشن باشد و مردم را گیج نکنیم.

به گزارش یزدی نیوز به نقل از ایسنا، آیت الله "سیدمحمدرضا مدرسی یزدی" در دیدار با اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان یزد گفت: در هنگام مراجعه حقوقی مردم به وکلا، منافاتی هم ندارد که هزینه کار را بگیرند اما از همان ابتدا و در بررسی پرونده متقاضی اگر دیدند که حق با او نیست، باید به مراجعه کننده بگویند که حق با تو نیست و اگر هم در دادگاه در این مساله موفق شوید، همچون قطعه‌ای از جهنم است چرا که پیامبر اکرم(ص) فرمودند؛ "اگر کسی به ناحق مال برادرش را بگیرد، مثل این است که قطعه‌ای از آتش جهنم را گرفته است."

وی ادامه داد: علی رغم این که قضات بسیار مومن و معتقدی در دادگستری‌های جمهوری اسلامی حضور دارند، ولی دادگاه علم غیب ندارد و بر اساس اسناد و معیارها حکم می‌کند لذا اگر شخصی خودش می‌داند که این مساله حق او نیست ولو آن که در دادگاه هم پیروز شود، همچون قطعه‌ای از جهنم است که در زندگی او وارد شده است.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: وکلا بعد از تذکر، در مرحله بعد سازش را فراموش نکنند و تا امکان دارد کارها را با سازش و صلح حل و فصل کنند و در نهایت اگر امکان‌پذیر نبود، در پیگیری پرونده نیز همواره خدا را در نظر داشته و از جاده عدالت خارج نشوند.

آیت الله مدرسی در بخش دیگری از سخنان خود از وکلای دادگستری خواست تا بازگرداندن متعلقات موقوفات را با کمک هیات امنا و امام جماعت مساجد در دستور کار خود قرار دهند.

وی گفت: متاسفانه در دوره‌ای از تاریخ کشور ما افراد بی‌انصافی آمدند و ظالمانه اموال وقف را غصب کردند و امیدواریم احیا و رد موقوفات در دستور کار وکلا قرار گیرد.

وی افزود: متاسفانه در دوره‌ای مسابقه گذاشته بودند و در نابود کردن و غصب وقف در زمان طاغوت سبقت می‌گرفتند؛ به عنوان مثال مدرسه مصلی که در وسط شهر یزد قرار دارد، تعداد زیادی از رقبات آن غصب شده و یک ریال هم به مصارف وقف نمی‌رسد، البته الان نمی‌دانم وضعیت چگونه است ولی مدرسه‌ها و مساجد موقوفه زیادی همین وضعیت را داند و از وکلا درخواست داریم در گوشه‌ای از کارهای خود و به عنوان کار خیر، به این مساله نیز رسیدگی کنند.

عضو فقهای شورای نگهبان اظهار کرد: اهمیت قوه قضاییه در کشور ما همچون دیگر نقاط جهان، امری واجب است و همواره باید پیشگیری از وقوع جرم در برنامه ها گنجانده شود و تا جرمی اتفاق نیفتد و اگر اتفاق افتاد، تمهیداتی اندیشیده شود تا بعد از آن چنین جرمی اتفاق نیفتد.

آیت الله مدرسی افزود: مردم گاهاً از حقوق خود آگاه نیستند و باید مطلع شوند و مهم تر از همه اینکه افرادی که در جامعه مظلوم واقع شده باید بتوانند به حق خودشان برسند.

وی ادامه داد: هیچ جامعه‌ای پاک و منزه نیست مگر آن که مظلوم و معصوم به راحتی به حق خود برسند لذا باید در جامعه اسلامی افراد بتوانند به راحتی درخواست خود را مطرح کرده و طبق ضوابط به حق خودشان برسند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از واحدهایی که در این مساله نقش پررنگی دارد، وکلای دادگستری هستند و همان اهدافی که در اسلام و قانون اساسی برای دادگستری تعیین شده، برای وکلا هم آمده است.

مدرسی افزود: البته این مساله نیاز به ملزوماتی از جمله اطلاعات موجز قانونی، روحیه حق طلبی و اجرای عدالت در جامعه دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: گاهاً اگر قاضی یا وکیلی خواسته باشد به حق عمل کند، هزینه‌هایی برایش وجود دارد  لذا به بهانه‌هایی، پرونده را از سر خود باز می‌کند در حالی که مقوله عدالت و حکم به حق، بارها در قرآن کریم و روایات مورد تاکید قرار گرفته و خداوند نه تنها از ما خواسته ظلم نکنیم بلکه خواسته شده که عدل را هم به پا داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که در طول تاریخ جوامع اسلامی بر اثر اعتماد بیجا ضربه‌های بسیاری خورده‌اند، گفت: از صدر اسلام تاکنون اعتماد بیجا به کسانی که عنصرشان بر پلیدی گذاشته شده بود باعث ظلم و زیان به کشورهای اسلامی شده است لذا باید در صحنه سیاسی، اطلاعاتی و نظامی و هم حقوقی به نوعی فعالیت کنیم که اگر آنها فعالیتی بر علیه ما انجام دادند، مقابله بمثل کنیم.

"محمد حسین جعفری" رئیس کانون وکلای دادگستری استان یزد نیز در این نشست گفت: یک‌هزار و ۴۰۰ نفر عضو رسمی کانون وکلای استان هستند که ۹۰۰ وکیل پایه یک دادگستری و ۴۰۰ نفر نیز کارآموز حضور دارند.

وی ادامه داد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث پیشگیری از وقوع جرم و گلایه‌ای که از افزایش زندانیان داشتند، با هدف کمک کردن و پیشگیری از وقوع جرم مشارکت محوری و برنامه محوری را در این زمینه در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

جعفری ادامه داد: وکلا یکی از اقشاری هستند که ارتباط مستمری با مردم دارند لذا در زمینه‌های آموزشی فعالیت هایی انجام شده و ۱۷ کمیسیون وکلا جهت آموزش و پیشگیری از وقوع جرم در استان یزد فعالیت می‌کند.

وی با تاکید بر این که ارتباط بسیار خوبی بین دادگستری استان و این کانون وجود دارد، گفت: سعی ما بر این است که وکیل بیکار نداشته باشیم چون امکان دارد خدای نکرده برای کسب درآمد به فساد آلوده شود لذا در استان یزد ۷۰ کارآموز وکالت جذب شده‌اند و این در حالیست که در سراسر کشور نیز ۶۰ هزار متقاضی وکالت ثبت‌نام کرده‌اند.

جعفری اظهار کرد: افزایش هزینه‌های دادرسی نیز از مشکلات مردمی است که منجر به کاهش درخواست‌ها شده و همچنین مردم خواستار افزایش امنیت ابزارهای مبادلات اجتماعی مثل چک هستند.

"محمد رضا زارع" رئیس سازمان بسیج حقوقدانان استان یزد نیز در این نشست گفت: در مرکز استان و پنج شهرستان و در ۲۲۳ مسجد در سطح استان حضور داریم و تاکنون ۲۳ هزار و ۲۵۰ مورد جلسات تخصصی و مشاوره برگزار شده که استقبال بسیار خوبی صورت گرفته است.

وی افزود: رسالت ما در بسیج حقوقدانان در دو عرصه داخلی و خارجی است که در عرصه داخلی معاضدت قضایی و افزایش اطلاعات عمومی مردم است و تلاش می‌کنیم با اطلاع مردم نسبت به قوانین کاهش حجم پرونده‌ها را در مراجع قضایی شاهد باشیم.

زارع ادامه داد: همچنین آسیب‌شناسی قوانین و کم شدن تورم قوانین را در دستور کار داریم چرا که مثلا در کشور فرانسه سه هزار عنوان قانون وجود دارد ولی در کشور ما بیش از ۱۱ هزار عنوان قانون وجود دارد که یکی از موارد افزایش پرونده‌ها در مراجع قضایی نیز همین تورم قوانین است.

رئیس بسیج حقوقدانان استان در پایان نیز گفت: در عرصه خارجی نیز پیگیری حقوق مردم در دادگاه‌های بین‌المللی را در دستور کار قرار داریم و در این عرصه از هر کاری که در جهت کمک به بازگرداندن حقوق مردم کشورمان برعهده داشته باشیم، کوتاهی نخواهیم کرد.

 

بخش نظردهی بسته شده است..