شناسایی ۲۰۷ هزار هکتار کانون تولید ذرات معلق در استان یزد
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد، عامل اصلی آلودگی هوای استان را ذرات معلق خواند و از شناسایی ۲۰۷ هزار هکتار کانون فوق بحرانی تولید این ذرات خبر داد.
به گزارش یزدی نیوز نیره پورملائی گفت: طبق دادههای به دست آمده از ایستگاههای سنجش کیفی هوا، عامل اصلی آلوده کننده هوای یزد و شهرستانهای آن ذرات معلق است که موجب بالاتر رفتن شاخص کیفی هوا از حد استاندارد میشود.
وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع، طرح مطالعاتی با عنوان شناسایی کانونهای مولد گرد و غبار در استان در سال ۱۳۹۷ انجام و بر اساس این مطالعه، ۲۰۷ هزار هکتار کانون فوق بحرانی تولید ذرات معلق در استان یزد شناسایی شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: تغییرات اقلیمی و عوامل آب و هوایی از قبیل سرعت و جهت باد، رطوبت هوا، میزان بارندگی، دما و … در فصول مختلف بر میزان آلودگی هوا تاثیر دارد.
به گفته پورملائی میزان آلودگی هوا در اواخر زمستان تا اواخر پاییز به مدت ۹ ماه وزش باد غالب استان از سمت غرب و شمال غرب است.
وی اظهار داشت: از عوامل اصلی آلودگی در این دوره زمانی، آلودگیهای ناشی از طوفانهای گرد و غبار با اولویت منشاهای طبیعی همچنین تاثیرگذاری معادن، جادههای خاکی و… است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: بیشترین تعداد روزهای آلوده هوای یزد در بازه زمانی اواخر زمستان تا اواخر پاییز ثبت شده که این موضوع در دو ماه ابتدای سال ۱۴۰۱ به دلیل خشکسالیهای قبل استان بسیار چشمگیر بوده است.
منبع:خبرگزاری صداوسیما
بخش نظردهی بسته شده است..