هیچ احدی حق دخالت در امور دانشگاه را ندارد/امسال ۱۸ هزار شغل در استان ایجاد میکنیم
استاندار یزد با تاکید بر این که دانشگاه باید سیاسی باشد، اظهار کرد: دانشگاه، مستقل است و هیچ احدی حق دخالت در امور دانشگاه را ندارد مگر در مواردی که منافع ملی و استانی خدشهدار شود که در این صورت نیز باید مسائل از مسیر خودش پیگیری شود.
«مهران فاطمی»در نشست با فعالان دانشجویی استان یزد که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، اظهار کرد: نخستین خواستهی ما از جامعهی دانشجویی، بیان مسائل همراه با شفافیت و شور و نشاط دانشجویی است.
وی در ادامه ضمن ابراز خرسندی از بازگشایی دانشگاهها پس از دو سال محدودیتهای کرونایی، گفت: دانشگاه بدون دانشجویان فاقد روح و تنها یک اداره محسوب میشود و یکی از دغدغههای مسئولان در این مدت نیز کاهش مشارکت دانشجویان در فعالیتها بود.
استاندار با تاکید بر این که دانشگاه باید سیاسی باشد و روسای دانشگاهها باید زمینه فعالیت سیاسی دانشجویان را فراهم کنند، عنوان کرد: اهمیت فعالیتهای سیاسی در دانشگاه کمتر از موضوع آموزش و علم آموزی در این بخش نیست.
وی گفت: امروز مسائل دانشجویی به عنوان مسائل دسته دوم نباید قلمداد شود بلکه مسئولان و متولیان باید توجه و اهتمام جدی به آنها داشته باشند.
استاندار در ادامه به سئوالات و موارد مطرح شده از سوی نمایندگان دانشجویان دانشگاههای استان پاسخ گفت و تصریح کرد: استان یزد در بکارگیری نیروهای جوان در ساختار اداری خود جزو استانهای پیشتاز بوده به طوری که رده سنی مدیران کنونی استان کمتر از ۴۵ سال و بخش عمدهای از انتصابات بین ۳۰ تا ۳۵ سال بوده است.
وی در مورد جذب نومعلمان نیز خاطرنشان کرد: این موضوع در این دولت به صورت متفاوت دنبال میشود و فرایند گزینش نومعلمان براساس شایستگیها و توانمندیها اعمال خواهد شد.
فاطمی در مورد مسائل زیست محیطی مطرح شده از سوی فعالان دانشجویی نیز گفت: مسائل مختلفی در استان دنبال میشود که دو موضوع فرهنگ و محیط زیست استان جزو مسائل در راس امور مورد اهتمام است به نحوی که همچنان استقرار صنایع آلاینده در محور عقدا تا مهریز ممنوع است و تلاش داریم در مسائل حاکمیتی استان روح و پیوست فرهنگی لحاظ شود.
وی با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در زمینه دانشبنیانها، گفت: خوشبختانه گفتمان اقتصاد دانشبنیان از سالها پیش در استان شکل گرفته و این موضوع حتی از قبل نامگذاری امسال به عنوان سال تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین، به عنوان یکی از محورهای تحول استان لحاظ شده و برنامههای آن نیز جزء به جزء نوشته شده است.
استاندار با اشاره به فعالیت ۱۰۴ شرکت دانش بنیان در استان، بیان کرد: هر هفته شخصاً حدود ۱.۵ ساعت را به بررسی و پیگیری مسائل شرکتهای دانش بنیان اختصاص میدهیم و علاوه بر این نیز ستاد نوآوری و فناوری اقتصاد دانش بنیان را با حضور فعالان این حوزه و بخش خصوصی تشکیل داده و به صورت ماهیانه جلسات آن را برگزار میکنیم.
وی در پاسخ بخ سئوالی در مورد موضوع نساجی گفت: مسئله نساجی و پوشاک به عنوان یک صنعت هویتی، پاک و اشتغالزا جزو محورهای تحولی استان است و به جد آن را دنبال میکنیم.
فاطمی اعلام کرد: امسال برنامه اشتغال استان ایجاد ۱۸ هزار فرصت شغلی با محوریت اشتغال فارغالتحصیلان، اشتغال بانوان و اشتغال بومی و با هدف کاهش نرخ بیکاری در استان است.
وی پیرامون موضوع معادن استان نیز گفت: در قانون معادن، حقوقی برای استانها تعریف شده که این موضوع را در استان با جدیت دنبال میکنیم و در همین راستا موضوع انتقال حساب معادن به داخل استان انجام شد ولی هنوز منابع معادن به داخل استان منتقل نشده که در این زمینه تا نیمه اردیبهشت ماه فرصت تعیین شده و در صورت تمکین نکردن معادن، ضمن تمدید نشدن پروانه فعالیت آنها، خدمات استان به آنها قطع میشود.
این مقام ارشد اجرایی در استان با تاکید بر این که شان حاکمیت در استان چیزی جز عدالت نیست، گفت: اگر روح حاکم بر برنامههای استان، عدالت نباشد، این برنامهها هیچ ارزشی نخواهد داشت ولی در عین حال دانشجویان نیز باید عدالت خواهی را مطالبه کنند.
وی از تعیین حساب بانکی برای استان جهت واریز حقوق مربوط به مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن خبر داد و گفت: در این باره شفافیت را ملاک عمل خواهیم دانست و به مردم گزارش میدهیم.
استاندار با اشاره به وجود ۱۲۰۰ فضای اداری در استان، گفت: در اولین جلسه با شرکتهای دانش بنیان، نرم افزاری از سوی یکی از شرکتها برای نظارت بر دستگاههای استان ارائه شد که از طریق آن شهروندان میتوانند تک تک کارکنان دستگاه را نیز ارزیابی کنند که ملاک ارزیابی کارمندان و دستگاه قرار خواهد گرفت.
وی از احصاء فهرست اولویتهای استان و لحاظ ۱۰ مورد آنها در سند تحولی استان خبر داد و گفت: موضوع گردشکری و دانشبنیانها از جمله این اولویتها در سند تحولی است.
فاطمی در ادامه تاکید کرد: دانشگاه، مستقل است و هیچ احدی حق دخالت در امور دانشگاه را ندارد مگر در مواردی که منافع ملی و استانی خدشهدار شود که در این صورت نیز باید مسائل از مسیر خودش پیگیری شود.
وی از تلاش برای بهبود ساختار سخت افزاری دانشگاه فرهنگیان در تراز استان خبر داد و در بخش دیگری از سخنانش در مورد نشریات دانشجویی گفت: نشریات دانشجویی ویترین فعالیتهای دانشجویی هستند.
وی در ادامه با بیان این که تقابلی بین تشکلهای دانشجویی و بسیج دانشجویی وجود ندارد، گفت: همه بخشهای دانشگاه بسیجی هستند و افتخار ما نیز بسیجی بودن است چون همگی دل در گروی اسلام و اهل بیت(ع)، نظام و منافع ملی این مملکت داریم.
وی در مورد تعلل در برخی تعییرات مدیریتی در استان نیز گفت: تمام این تغییرات در اختیار استان نیست و برخی آنها را وزارتخانهها رقم میزنند و استان تنها پیشنهاددهنده است لذا این پروسه معیوبی است که وقت مسئولان استانی را میگیرد وبه همین دلیل نیز درخواست کردیم تا در لایحه افزایش اختیار استانداران لحاظ شود.
استاندار در خصوص وضعیت مسکن و نهضت ملی مسکن در استان نیز گفت: رتبه استان یزد در بحث مسکن، سوم کشوری است و در نهضت مسکن نیز ۹۰ هزار نفر در استان ثبتنام کردهاند که تاکنون ۳۴ هزار نفر پالایش شدهاند ولی برای ۶۰ هزار واحد زمین در نظر گرفته شده است.
فاطمی در پایان در خصوص بحران کم آبی استان نیز اظهار کرد: در این رابطه هم خطوط انتقال آب و هم بحث مدیریت مصرف را دنبال میکنیم که در موضوع انتقال آب، برای اولین بار گفتمان اختصاص معدن برای طرحهای انتقال آب در کشور مطرح کردیم که در دولت نیز مصوب شد و برهمین اساس نیز یکی از معادن استان برای تامین مالی خطوط انتقال آب استان مدنظر قرار گرفته است.
منبع:ایسنا یزد
بخش نظردهی بسته شده است..